Красота и мода

Топ 5 лазерни лечения за пъпки

Pin
Send
Share
Send


Един от основните проблеми на акне е белезите, които оставят след себе си. Това може да бъде още по-голям проблем, ако акнето е под формата на обрив. Белезите тогава са твърде много, за да се премахнат. Макар че има много различни методи за премахване на белези, лазерът е все по-голям избор на повечето хора, защото решението не е уклончив и е постоянно решение. Обратната страна на тези лечения е, че те са скъпи и могат да имат тежки странични ефекти.

Интензивните импулсни светлини (IPL) са най-популярните лечения. Те се правят в 4-6 сеанса или 10-15 заседания в зависимост от тежестта на белезите. Сесиите отнемат около 40 минути. Един страничен ефект от това обаче е, че той може да причини зачервяване, което може да продължи няколко седмици. Често, ако увреждането е върху множество слоеве на кожата, времето за лечение и сеансите се увеличават. Броят на заседанията се определя между лекаря и пациента. В зависимост от цвета на акне белег, лечението се определя. Ако белегът е червен, се използват пулсиращи лъчи, при които от време на време се използват също KTP или калиев фосфат Titanyl. В някои случаи се използват както Q Switching, така и IPL. Обичайните лечения по този метод са споменати по-долу.

Лазерни лечения за пъпки:

Петте най-добри лазерни процедури за пъпки са както следва:

Виж повече:Акнето за контрол на раждаемостта

 • Активно Fx лазерно лечение за пъпки: Това лечение е полезно за хора, които имат проблеми, които са свързани с най-горния слой на кожата.
 • Deep Fx Лазерно лечение за пъпки: Това лечение работи най-добре за тези, които се занимават с прекомерно дълбоко белези.
 • Pixilation Laser Treatment for Pimples: Този метод използва малки иглени греди, които са насочени към областта на белега. Това по никакъв начин няма да повреди зоната около белега.
 • Fraxel Laser Treatment for Pimples: Това лечение е най-доброто за справяне с пъпките по лицето, защото то не е аблативно. Вместо това, той генерира топлина, която помага при изграждането на колаген.
 • Лазерно лечение с въглероден диоксид за пъпки: Това лечение използва лъчи с висока интензивност за изпаряване на увредената тъкан. Възстановяването от това лечение е между 6 и 15 дни, в зависимост от интензивността на използваните греди.

Виж повече: Цинк помага на акне

предпазни мерки:

 • Не се подлагайте на лазерно лечение, освен ако не е препоръчано от лекар и / или специалист по кожата.
 • Ако го правят практикуващи, които не са медицински специалисти, лазерното лечение може да се окаже доста вредно. В много случаи те идват в различни нива на пулсации и следователно дължините на вълните варират.
 • Използването на правилните дължини на вълните е ключът към лазерното лечение. Ако не се прави с особено внимание, това може да доведе до деформации на кожата и други тежки увреждания на епидермалните клетки.
 • Лазерното лечение често оставя кожата болна и чувствителна за няколко дни. Поради тази причина най-добре е пациентът да използва слънцезащитен крем, дори когато е на закрито.
 • Имайте предвид, че нивото на лечение зависи изцяло от вида на увреждането на кожата.
 • Лазерното лечение може да остави кожата временно подута и да я боли с усещане за парене. Изключително дразнената или чувствителна кожа може да развие тъмни или петнисти петна.
 • Лазерното лечение може да предизвика кисти и други деформации, както и разширяване на кръвоносните съдове

Пъпки, следи от пъпки и белези са проклятие на живота на всеки младеж. Няма начин да бягаш от тях, това е просто багаж, който идва с пубертета. Въпреки това, има няколко възможности за подпомагане на отстраняването на тези белези за добро. Лазерното лечение е един доказан метод за решаване на проблема с белези. Въпреки това е наложително лечението да се извършва само от медицински специалисти, за да не се стигне до усложнения и дори по-тежки кожни заболявания.

Виж повече: Acne Sulphur

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: Лечение на акне с лазер Инканто (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send