Красота и мода

Топ 9 на Черимоя

Pin
Send
Share
Send


Черимоя, известна още като чиримоя или захарната ябълка, е един от природните дарби на природата за човечеството. Най-често се среща в Централна и Южна Америка. "Дървото на сладоледа" е друг от популярните етикети, дадени на този прекрасен плод. Това се дължи единствено на кремовата маса, която прилича повече на сладолед. Вкусът на плода е уникална смес от банани, ананас, ягода, кокос, манго и папая. Повечето хора използват този плод в различни вкусни шейкове или приготвяне на сладоледи у дома. Плодовите салати, десертните пайове и мусите са някои от другите варианти, където можете да използвате черимоя.

Тя изглежда повече или като ябълка от яйчен крем с по-гладка кожа и по-малко семена и е известно, че принадлежи към същото семейство. От друга страна, освен вкуса, очевидно бихме искали да знаем какви ползи носи тялото. Това е сред най-здравословните плодове и как, можете да разберете, че с ръководството по-долу:

Предимства на Cherimoya за кожа, коса и здраве:

1. Помага в имунитета:

Добрите нива на витамин С в cherimoya означават, че той наистина може да ви помогне да повишите имунитета без много усилия. Всичко, което трябва да направите, е да включите този плод в ежедневната диета. Витамин С е антиоксидант, който осигурява добра резистентност на организма към заболявания и инфекции. Той също така премахва свободните радикали, които могат да подправят имунитета.

Виж повече: Предимства на Geranium

2. Превенция на рака:

С богатите нива на антиоксиданти, които помагат при премахването на свободните радикали, които иначе причиняват увреждане на клетките и водят до дори сериозни заплахи като рак, можете да сте сигурни в правилната превенция. Диетичните фибри в плода също така осигуряват правилното почистване на дебелото черво и го предпазват от рак на дебелото черво. Предвидена е и защита срещу рак на гърдата и черния дроб.

3. Антивъзпалителни ползи:

Има много свободни радикали в тялото, които могат да причинят различни видове възпаления вътрешно. Витамин С е един от мощните антиоксиданти в херимоя, който помага за запазването на тези радикали и по този начин осигурява правилно лечение и профилактика при възпаление.

4. Предимство на сърдечносъдовата система:

Натрий и калий са два минерала, които се намират в черимоя в балансирана форма. Това помага при регулиране на сърдечната честота и кръвното налягане. Той също така помага за намаляване на LDL в организма заедно с увеличаване на добрия холестерол. Това подобрява кръвообращението в сърцето и гарантира, че сърдечните пристъпи, сърдечните удари и всички сърдечно-съдови проблеми са отстранени.

Виж повече: Чесново масло за растежа на косата

5. Превенция на остеопорозата:

Нивата на калция са доста високи, когато става въпрос за плодовете на черимоя. Това помага за поддържане на зъбите и костите здрави и предотвратява проблеми като остеопороза, особено при жени, които са по-склонни към кризата.

6. Поддържа здравето на мозъка:

Високите нива на витамините В, особено витамин В6, помагат за добър контрол върху неврохимичните вещества на ГАМК в мозъка. Балансът в този химикал помага за контролиране на мозъчните проблеми като раздразнителност, главоболие и дори депресия. Той също така облекчава стреса от мозъка и също така предотвратява болестта на Паркинсон.

Виж повече: Ползи за здравето от сушен риган

7. Управление на здравето на кожата:

Витамин С е отново полезен тук, който присъства в добри количества в черимоя. Това помага за постигане на добро здраве на кожата, както и добавя блясък към нея. Той също така стимулира производството на колаген, който е важен за твърдата и младежка кожа. Това запазва признаците на стареене като бръчки и фини линии. Той също така се бори със свободните радикали, които са отговорни за трайно увреждане на кожата.

8. Третира въшки на косата:

Използвайте неузрелите плодове черимоя и ги подсушете добре под слънцето. Това може да се разпраши добре и след това да се приготви в паста, която да се използва за ефективно лечение на космените въшки.

9. Здравословна коса:

Способността да се унищожават свободните радикали в тялото също влияе положително върху здравето на косата и регулира функциите на космените фоликули, за да ви осигури максимални ползи за този аспект.

Гледай видеото: Cherimoya Review - Weird Fruit Explorer : Episode 26 (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send