Йога

Топ 9 Ползи от Surya Namaskar

Pin
Send
Share
Send


Вземи ползите от Surya Namaskar! Включването на Суря Намаскар в ежедневната си рутина може да създаде полезна разлика в живота ви. Докато се прави правилно, то осигурява топло загряване на тялото над психическото съзнание. Процедурата включва дълбоко дишане, докато правите 12 асани, които са полезни за здравето на човека.

Surya Namaskar или иначе слънчеви поздрави е много изобретателна йога поза. Тя е от полза да поздравите новия ден, като се отдавате на уважение към слънцето. Едно от основните предимства на всеки ден от Surya Namaskar е повишаването на енергийните нива. За предпочитане е Сурия Намаскар да се прави на открито, като се наслаждава на ранната сутрешна слънчева светлина. Това ви позволява да поемете слънчевата светлина плюс повишаването на нивата на мелатонин. Това е по същество хормон, който помага да се освободи от сънливост.

Топ 9 ползи на Суря Намаскар:

1. Облекчаване на загубата на тегло:

Типичната практика на Surya Namaskar е да изгаря допълнителни калории. Всъщност, като редица от позата опъвам коремните мускули, тя може да бъде изключително успешна в намаляването на допълнителни корема мазнини плюс поддържа гладка стомаха.

2. Възстановяване на храносмилането:

Той също така се подобри храносмилателната система на човек чрез редуващи се стречинг плюс солидност на коремните органи. Хората, които страдат от запек плюс диспепсия, в противен случай храносмилането трябва да практикуват Суря Намаскар всяка сутрин на голия стомах.

3. Поддържа кожата здрава:

В състояние, което искате да вмъкнете блясък в лицето си и да поддържате кожата си сияйна и вечна, започнете да работите със Суря Намаскар. Той се измерва естествено решение, за да се избегне началото на бръчки плюс поддържа кожата си без акне, пъпки, други кожни проблеми.

4. Подобрете кръвообращението:

Докато правите Приветствието към Слънцето, използвате всяка отделна част от тялото си. Това гарантира, че прогресирате кръвообращението си, за да бъдете по-живи през целия ден.

Виж повече: Йога за подобряване на зрението

5. Помогнете да получите бурни кости:

Суря Намаскар има духовен смисъл и затова трябва да е готов пред ранното утринно слънце. Това ви помага да абсорбира витамин D, така че калций да се постави върху костите ви.

6. Регулирайте менструалните цикли:

Много млади жени в днешно време претърпяват неравномерна менструация. Правейки Суря Намаскар всеки ден, помагаме да се контролира менструалния цикъл, както и да се облекчи раждането на детето. Това със сигурност подобрява вероятността от естествено раждане и балансира женските хормони.

7. Улесняване чрез детоксикация:

През Сурия Намаскар преминавате от край до край в процес на инхалиране и издишване. По този начин белите дробове са внимателно вентилирани плюс остатъците от кръв, окислени с кислород. Това допълнително улеснява стандартния детоксикиращ процес на организма. Добре детоксикирани остатъци на тялото здрави.

Виж повече: Йога за болка в рамото

8. Уверете се, че сте свободни от стрес:

Стресът има способността да успокоява всеки един мускул в тялото ви. Докато извършването на Surya Namaskar трябва да направи дълбоко дишане плюс това ще ви помогне да изпълните много стрес. Той също така успокоява съзнанието ви и ви помага да се справяте с безпокойство всеки ден.

9. Духовно значение:

Йога е упражнение за ядрото, както и за тялото. Сурья Намаскар помага да се балансира основната конституция на тялото; Пита, Вата и Капха. Това дава вътрешен духовен баланс, който ви води от всяка страна на всякакъв вид стрес и подобрява имунитета ви.

Допълнителни ползи:

• Прави ви еластична: стречингът винаги натоварва мускулите ни и същевременно ги отпуска. Суря намаскар помага на човек да изгради еластичното тяло.

• Помощ за увеличаване на височината: Предполага се също, че извършването на суря намаскар в ранните дни помага за повишаване на височината на детето.

Виж повече: Йога за намаляване на корема мазнини

Източник на изображението: 1

Гледай видеото: Sun salutation mantra for Strength, Energy and Confidence - Surya Namaskara ॐ PM 2019 (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send