Красота и мода

Кихане Причини и симптоми

Pin
Send
Share
Send


Думата кихане не се нуждае от обяснение. Това е в медикаментозни думи, описани като неволно освобождаване на порив на въздуха през устата като следствие от някаква форма на дразнене в носната кухина, което е последвано от огромно удовлетворение. Кихане обаче може да е обичайно понятие за домакинството, но много хора не са наясно с причините, поради които те могат да получат внезапно кихане или защо всеки път, когато преминават определено място, тяхното кихане действа.

Обикновено преди кихане се усеща смешно усещане за носната кухина, почти същото като мекото парещо усещане, но това е едно от тези неволни действия от нашето тяло, като сърдечни удари, трептене на клепачите и т.н. нещо добро, защото начинът на тялото да преценява коя частица е добра и коя частица е чужда и вредна. Когато тези чужди частици влязат в нашето тяло, миниатюрните косми в нашия нос им пречат да се втурват в носната кухина, докато мозъкът ни помага да избутаме тези чужди тела от нашето тяло през носа.

Причини за кихане:

Ето някои от причините, поради които човек киха. Трябва да се погрижите за тези неща и да избягвате да се пазите от кихане.

1. Замърсяване:

Докато вървя по пътя, порив на пара от автобуса до вас, следващия миг минавате покрай една строителна къща, която след това смесва пясък и цимент, като причинява напълване на въздуха с частици от слюда. Някой бърза да мине покрай теб и по време на процеса усещаш порив на тютюневия мирис да удари носа. На автобуса надолу да работи жената до теб, която страда от студено кихане. Къде мислите, че всички тези замърсители се приютяват? Носът ни има малки коси като структури, наречени реснички, които хващат и филтрират по-голямата част от този въздух, който дишаме, и когато свежият въздух се покачва, замърсителите остават. Когато е време да се отървем от тях, мозъкът задейства бутона за кихане и ние го избавяме от нашето тяло.

2. Алергия:

Не винаги замърсителите ви карат да кихате, но всякакви частици, които са несъвместими с вашето тяло, но може и да не са проблем за приятеля ви. Например, ако имате несъвместимост с козина, носенето на кожени артикули или в контакт или в близост до тях може да реагира на алергиите ви и тъй като тялото ви не е в полза на елемента, това ще предизвика епизод на кихане, когато е наоколо.

3. Обикновено студено:

Понякога това може да се дължи на това, че сте на път да изпаднете със студ и треска. Точно преди да ви удари треска, може да почувствате, че преобладава кихането, което обявява пристигането на студ. След това се премества в червен нос и пилешка супа в леглото. Ето защо никога не е добра идея за продължителен епизод на кихане. Отнасяйте се, преди да стане сериозно.

4. Силен Парфюм:

Много от тях може да не са наясно с факта, че вашият парфюм също може да ви накара да припаднете. Обикновено носим парфюм на най-близките места до носа, може би на пролуката на шията, подмишниците и раменете, зад ушите и т.н., ако ароматът е твърде силен, за да може тялото ви да е в полза, може да действа като бариера между него влизане в тялото ви. Ето защо понякога твърде силно решение за аромат може да е причина за кихането ви.

5. Инфекция:

Кихането е нормално нещо и трябва да спре в рамките на минути, но ако този ефект се удължава с дни, когато често имате епизоди на кихане, опитайте се да се консултирате с лекар, тъй като кихането може да означава и наличието на нещо нередно в носната кухина, може би инфекция или възпаление на вътрешните органи, което причинява кихане. Все пак, това трябва да последва малко усещане за дразнене, докато кихате.

6. Студен въздух:

Това обикновено е сценарий, когато внезапен пристъп на студен въздух удари носа ви. Да предположим, че напускате сградата и ще ви удари порив на хладен въздух. Това води до бързо задействане на кихането на мембраните в носа ви.

7. Твърде ярка светлина:

Често внезапно излагането на ярка светлина може да предизвика кихане. Това състояние се нарича „фотоелектричене“, което е много рядко. След като сте изложени на светлина, очите ви, чувствителни към ярка светлина, започват да действат в очните нерви. Ти присвиваш. Но когато околните нерви, като например носните, действат прекалено, започвате да кихате.

8. Алергия към миризмата:

Не само трябва да се внимава с парфюмите. Често се появяват елементи като миризма на алкохол или някакъв вид миризма, към която може да има алергия. Обикновено тези черти са подчинени, ако не се постави действителният сценарий и алергията, наречена алергия към миризмата, се повдигне. За някои може да има дори ароматни миризми или козметични миризми, които могат да предизвикат кихане.

9. Животински косми: t

Често се случва някой да получава алергии от животински косми, особено от тази на котка. Уверете се, че не попадате в тези категории и ако очаквате с нетърпение да дадете на котката си по-добър дом, където тя не трябва да бъде източник на алергична реакция.

10. Лоша миризма:

Търсите причини за кихане. Тази конкретна причина е различна от всички причини за кихане, разгледани по-горе. Ако човек живее в нехигиенична среда, тогава лошите миризми са доста често срещани. Това означава, че човек лесно ще бъде жертва на прогресивно кихане, тъй като някои хора не могат да издържат на лоша миризма и действа като алергия за дишащите мембрани.

Виж повече: Симптоми на шизофрения

Симптоми на кихане:

Има много симптоми на кихане, сред които най-добрите са обсъдени по-долу.

1. Изгарящо чувство в гърлото:

Сред всички симптоми на кихане това е доста често. Много хора са имали изгаряне на гърлото или специфичен вид възпаление в гърлото, което е довело и до други проблеми с гърлото. Много симптоми, като скок на гърлото, са често срещани по време на фазата на кихане.

2. Запушване на носа:

Запушен нос? Проблеми с дишането? Това са всички симптоми на кихане. Ако кършите почти през целия ден, тогава е доста често, че ще имате проблеми с дишането и блокираният нос или проблем със задръстванията на носа могат да се появят доста лесно. Един от най-добрите начини да избегнете задръстванията на носа е да вземете помощта на домашни средства като дишане на прах от парна куркума и други подобни подправки в топла вода.

3. Възпалено гърло:

Един от най-зрящите симптоми на кихане е възпалено гърло. Човек ще изпита възпалено гърло, ако той или тя страдат от кихащи проблеми. Проблемите с гърлото са често срещано явление по време на кихане.

4. Треска:

Леко повишена температура може да се получи, докато страдате от кихане. Много хора са имали леко повишаване на телесната температура, когато са били атакувани или заразени с вредни микроби, които са причинили кихането.

5. Горящи очи:

Заедно със сълзене на очите, усещането за парене в очите също е доста често срещано явление. Хората я преживяват доста често и това също може да попречи на визията (временно).

Виж повече: Причини за появата на синусите

6. Кашлица:

С гърлото има проблеми с кашлицата. Отлага се кашлица, която от своя страна е отговорна за всички видове дихателни проблеми. Човек ще страда силно от проблеми с кашлицата, ако вече има слаби бели дробове и други проблеми с дишането.

7. Тичащ нос:

ако носът ти тече през целия ден и няма конкретна причина зад него, тогава е възможно да страдаш от кихане. Много е лесно да разберете с помощта на този симптом. Течащият нос е често срещан проблем при инфекция с кихане и хората от всички възрасти ще го преживеят.

8. Умора:

Умората е един от най-честите и най-често срещащи се симптоми на кихане. Това се дължи на големия обем на напрежението върху нервната система, към която не се привиква. Хората, които имат слаба нервна функция в целия организъм, ще имат много проблеми с този конкретен симптом. С това могат да се появят и други допълнителни симптоми.

9. Водни очи:

Сред всички симптоми на кихане това обикновено се наблюдава при деца. Очите на един човек ще станат воднисти, ако се сблъскат с някои проблеми с носа и преминават през фазата на кихане.

10. Студени тръпки:

Случайните втрисания са едни от най-често срещаните симптоми на кихане. Човек ще изпита усещане за студ, когато страда от проблеми с кихането. Този симптом е наблюдаван в много хора. Има много терапии и лекарства, които могат да се упражняват у дома. Ако се изисква лекарство, тогава не бива да се колебаете да го приемете, тъй като хладното чувство може да бъде наистина лошо, ако не се излекува в точното време.

Виж повече: Симптоми на алергията на кожата

Гледай видеото: Алергия към домашен прах (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send