Красота и мода

Как да се грижим за къдрава коса

Pin
Send
Share
Send


Различната текстура на косата се нуждае от различен режим и грижа. От всички текстури за коса, къдравата коса винаги е трудна за поддръжка. Къдрава коса има тенденция да бъде груба, суха и чуплива, чиито заплитания лесно водят до счупване. Frizzy е и една от проблемите на косата, които страдат къдравите коси жени, понякога екстремни къдрици в студено време.

Къдрава грижа за косата за жени:

Ето няколко предложения как да се грижите за къдравата си коса естествено. Малко допълнителни грижи, а някои няма да ви помогнат с управлението на дивите къдрици.

1. Почистване и кондициониране на скалпа:

Колко пъти седмично правиш шампоан? Какъв е вашият тип скалп и коса? От решаващо значение е да се помисли за вида преди да се втурна и да завърши със сух скалп и изключително къдрава коса. Изберете шампоан според вида на скалпа и балсам според вашия тип коса. Кондиционери, направени за къдрава коса, която има технология за заключване на влагата, която контролира къдриците.

Ако скалпът ви е сух, можете да пропуснете шампоана и да достигнете за кондициониране. Ако скалпа ви е мазен, можете да добавите сода за печене в шампоана, за да почистите излишното масло от скалпа. И след това Състояние както обикновено. Ще бъде по-добре да подготвяте всеки ден и да укротявате скъпоценните си къдрици.

2. Използвайте широк гребен за зъби и оставете в балсам за коса без вълни:

След почистването и кондиционирането идва по-късната част, леко укротявайки къдриците. Нанесете щедро количество Anti-frizz или DE-tangling серум върху долната част на косата. Използване на широк гребен за раздробяване на косата, не насилвайте и не размазвайте внимателно или може да загубите направления. И стил както обикновено.

3. Дълбоко кондициониране всяка седмица може да бъде вашият Спасител:

Къдрава коса е много крехка и сухотата е една от причините. Затова дълбокото кондициониране ще придаде жизненост и блясък на тъпата къдрава коса. На пазара има изобилие от процедури за дълбоко кондициониране. Друг начин е да се избере лечение с Hot-Oil, което увеличава циркулацията на кръвта и също така добавя живот към косата.

4. Как се прави горещо-маслено третиране:

Затоплете чаша зехтин или бадемово масло, всичко според вашите нужди. Масажирайте маслото на скалпа, носете капачка за душ и оставяйте маслото да проникне в скалпа.

След 30 минути или един час увийте гореща кърпа около главата си. Това ще гарантира, че скалпа ви получава пълното хранене на маслото. А също така увеличава кръвообращението. Шампоан и условие както обикновено.

Виж повече: Как да получите къдрава коса

5. Използвайте Satin Pillow Cover за по-малко триене и заплитане:

Изхвърлете обикновената си калъфка за възглавница и оставете възглавницата да прегърне атрактивната финес. Спящата със сатенен капак под главата ви ще причини по-малко триене между вашите коси. И това в крайна сметка ще доведе до по-малко заплитане на косата. Така можете лесно да се събудите и да добавите серум към косата и стила си.

6. Избягвайте топлинните стайлъри и сушенето с въздух, колкото е възможно:

Топлинното оформяне може да изтрие естествените масла от косата, а също така и външно нанесената храна ще бъде загубена. Ако трябва да изсушите, използвайте настройки за ниска температура, за да избегнете повреда на косата. Най-добре е да се използват спрейове и продукти за защита от топлина, преди да се стилира къдрава коса с топлина.

Виж повече: Къдрави съвети за грижа за косата

7. Никога не завързвайте косата си здраво:

Това е един съвет, който никой няма да ви даде. Никога не отивайте за опашки с високи понита или прекалете косата си. Къдрите не носят много тегло и имат крехки корени. Обвързването на косата плътно може да доведе до падане на косата и дори до временна лошо лошо състояние, коренът, откъдето косата се издърпва назад.

  • Освен тях, трябва редовно да ходите за масаж на главата, който ще осигури по-добро кръвообращение и растеж на косата. Къдравата коса има най-известния растеж на косата, много труден за проследяване.
  • Подстригвайте ги на редовни интервали и избягвайте да използвате ненужно използване на продукти за коса и стил, които ще отстранят естествената влага от косата.

Надявам се тези прости предложения взривят всичките ви въпроси и неразбиране на къдравата грижа за косата.

Гледай видеото: ГРИЖА ЗА КОСАТА. HAIR CARE (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send