Красота и мода

Ревматоиден артрит Симптоми и причини

Pin
Send
Share
Send


Ревматоиден артрит! Не е ли общ сценарий във всяко домакинство, където бедните стари мъже и жени винаги крачат и се разхождат в бебешка стъпка с дървена пръчка, която се оплаква от отцепването на колянната става? Колко често баби и дядовци се оплакват от болката в коляното? Колко често сте виждали баба си да ходи по стълби в необичайна дискотека, където се оплаква, че не може да окаже допълнителен натиск върху капачката на коляното, ако иска да ходи по-нататък в живота си? Това са често срещани сценарии в напреднала възраст, наричани артрит. Преди да преминем към статията, нека погледнем бързо какво е артрит.

Възпалението на ставата е толкова лошо, че прави мобилността неправдоподобна мисъл, което според възрастните хора се нарича артрит. Всъщност, артритът включва възпаление на ставите, което е място за среща на двете кости. Поради постоянното триене и употреба, на възраст над 60 години хората обикновено страдат от възпаление, дължащо се на груб износване и скъсване през всички тези години.

Но неотдавнашни случаи също така са видели, че малките деца страдат от същата съдба. При по-нататъшно разследване беше установено, че и в двата случая хрущялът липсва. Хрущялът е съединителна тъкан, задържаща ставите заедно, които бавно се износват и причиняват настоящото състояние. Но в тази статия ще говорим за ревматоиден артрит, който е част и вид на общия артрит.

Ревматоидният артрит или общоизвестен като РА също е основно възпалително заболяване, но то има обрат към него. Имунната система на нашето тяло е войникът на нашата територия, който се бори с чуждите тела на тялото и антитялото, което може или ще навреди на тялото. По този начин щитът на нашата защита, имунната система ни помага да поддържаме форма и нагоре в пръстите на краката. Но в случай на ревматоиден артрит, собствената имунна система в тялото по някаква неизвестна причина атакува ставите в тялото, което води до автоимунно състояние.

Синовиумът, тънката мембрана и външната обвивка на ставите се повлияват първо и след това бавно, тъй като атаките продължават да се задържат вътре в ставата, причинявайки подуване и възпаление, което води до болка. Това е хронично заболяване, т.е. отнема време да се натрупа, но след като го направи, това е процес, който никога не свършва и който трудно може да бъде излекуван. С времето ставата се износва, губейки своята перфектна форма. Това износване на костите на ставите, костите стават неподвижни и вече не са еластични за мобилността. За разлика от обикновения артрит, който най-често засяга крайниците, ревматоидният артрит се разпределя равномерно по тялото с често внезапни болки.

Ревматоиден артрит Симптоми и причини:

Тук в тази статия ще обясним какви са основните причини и симптоми на ревматоиден артрит.

Виж повече: Какво е затлъстяването и какво го причинява

Причини за ревматоиден артрит:

Някои от причините или причините за пристигането на ревматоиден артрит могат да бъдат:

1. Генетична връзка:

Генетиката винаги е играла по-голяма роля в предаването на гени на добро или лошо на следващото поколение и те правят същото. Понякога често има щастливо изречение, което казва, че гените пропускат едно поколение и в други случаи може да видите дълга семейна линия на същите болести, които продължават да се случват. Ако сте ревматоиден заподозрян, погледнете назад към семейната си история и вижте кой е страдал преди вас.

2. HLA:

Пълната му форма е човешкият левкоцитен антиген, който е форма на генетична трансмисия, която включва този ген, за да произведе определени протеини. Това обаче се предава от наследствеността и не всеки го има в тях. За тези, които го правят, те са изложени на по-голям риск при страдане от ревматоиден артрит. HLA системата създава тези HLA протеини вътре в съвместните мембрани. След това те възбуждат Т-клетките на белите кръвни клетки или белите кръвни клетки, като ги накарат да атакуват. Белите кръвни клетки са известни със своя ритуал за борба срещу вредните органи и работа с имунната система за изкореняване на чужди тела. Тук те променят тези протеини за чужди тела и атакуват ставите.

3. Пол:

Ревматоидният артрит е болест, породена от пола, тъй като докторът показва, че повечето от случаите включват предимно жени. Често има няколко изключения, когато мъжките страни са засегнати, но това е рядък случай.

4. Възраст:

Също така е забелязано, че възрастта и бременността са буксиращи думи, които причиняват разширяване на формата на артрита. Старостта и периодът на бременност е силно време за привличане на това състояние.

5. Инфекции:

Когато гените не играят своята роля, тогава една от основните причини за ревматоиден артрит може да бъде някаква бактерия, която е влязла в тялото ви и причинява инфекцията. Това е една от най-вероятните причини, поради които хората могат да изпитват признаците и симптомите на ревматоиден артрит. Според лекари, хората, които са заразени с такъв вирус и бактерии, могат да видят признаците и симптомите на това медицинско състояние в много ранна възраст. Не е необходимо, че този тип артрит обикновено се среща при възрастни хора. Това може да се случи и при жените и мъжете, които са стари между 25-35 години.

6. Слабо физическо състояние:

Ние всички сме наясно с това и това може да се каже, че е един от най-потенциалните причини за ревматоиден артрит. Човек, който не яде правилно или не спи правилно, може лесно да бъде изложен на различните симптоми на ревматоиден артрит. Ние всички трябва да се стараем да бъдем здрави по всяко време и да бъдем внимателни към различните болести и микроби, които са във въздуха. Може да се каже, че този фактор е един от най-важните причини за ревматоиден артрит до генетичния трансфер.

7. Ранни симптоми:

Има случаи, когато хората започват да изпитват причините за болката, дължащи се на ревматоиден артрит, дори преди да страдат от нея. Това може да се твърди като ранен симптом. Това се случва и при мъжете, и при жените (възрастта не е променлив фактор). Като цяло, хората не са нетърпеливи за това и се стремят да го игнорират. Намерението на душата на този параграф е да напомни на хората, че такива симптоми и признаци никога не трябва да бъдат пренебрегвани. Те могат да бъдат наистина вредни за вас и да доведат до болницата, ако е твърде късно. Това може да се каже като признаци, чрез които тялото ви се опитва да ви каже, че нещо лошо идва и трябва да вземете подходящи мерки за него и да се подготвите за него.

8. Гъби:

Дълго време е заподозрян в ревматоиден артрит и лекарите обикновено подозират гъбичките, когато става дума за ревматоиден артрит. Повечето хора обвиняват тази конкретна причина за страданията, които преживяват поради ревматоиден артрит. Някои експерти и лекари също считат за един от най-важните причини за ревматоиден артрит.

9. Слаби органи:

Човек ще се изправи пред някои тежки проблеми с ревматоидния артрит, ако той или тя имат органи. По време на ревматоидния артрит органите са засегнати силно и това е една от причините за бързото разпространение на това медицинско състояние. В същото време, ако човек вече страда от някакъв друг вид болки в тялото и проблеми с крайниците, тогава този човек има висок шанс да се изправи пред най-лошите симптоми на ревматоиден артрит.

10. Предварително съществуващи съвместни болки:

ако човек страда от проблеми със ставите, тогава този човек има по-голям шанс да се зарази с различни симптоми на ревматоиден артрит. Съвместните проблеми наистина стават тежки в наши дни и хората страдат от ревматоиден артрит, особено поради различните болки в ставите.

Виж повече: Причини за кървене на носа

Симптомите на ревматоиден артрит:

Общите признаци и симптоми при ревматоиден артрит са:

1. Съвместно набъбване:

Първият симптом за ревматоиден артрит е подуването на ставата, което се вижда отвън. Човек може да прави разлика между възпаления и възпаления. Ставата става подпухнала и повдигната с зачервяване и подуване.

2. Болки в ставите:

Неизбежно е да се каже, че следващата стъпка на подуване ще бъде много болка. С повтарящи се атаки, болката се влошава и така се увеличава и подуването. Районът се загрява с червена горещина, като температурата продължава около зоната.

3. Твърдост на фугата:

Когато има прекалено много подуване и болка, движението става трудно. Съединението тогава започва да се втвърдява, което прави сгъването или изменянето му още по-трудно. Това придружено от силна болка и подуване влошава случая.

4. Умора:

Всеки път, когато тялото ни преминава през трудно време, умората или умората се превръщат в изтощение много лесно. Това води до спящ ден и събуждане, за да се чувствате по-уморени. Лекарствата, облекчаването на болката, предложени от лекаря, също имат страничен ефект, който подобрява съня и по този начин преобладава умората. Това по време на бременност е защо жените спят много. Същото важи и за възрастните хора, които се уморяват лесно.

5. Съвместна зачервяване:

Зачервяване на ставите е един от най-често срещаните симптоми на ревматоиден артрит. Човек ще бъде изправен пред някои сериозни проблеми със зачервяването в ставите, ако страда от ревматоиден артрит. Той е често срещан и при мъжете, и при жените, а хората често страдат и от него. Всички свързани със ставите симптоми на ревматоиден артрит са свързани по някакъв начин и това ще помогне на човек да прецени дали той или тя страдат от него или не.

6. Загуба на съвместен обхват на движение:

Болката в ставите ще се увеличи по време на ревматоиден артрит и това също ще бъде огромен проблем за хората, които са на възраст и имат някои съществуващи съвместни проблеми. Този симптом е доста често срещан и хората често страдат от него. Няма начин човек да го избегне, както се случва най-често. Ставите ще се чувстват безсмислени и ще има някаква сериозна пречка при движението в тези стави. Човек не трябва да пренебрегва този проблем или може да вземе вреден обрат и да направи състоянието на човека още по-лошо. Тези дни, въпросите, свързани с движението на ставите, се наблюдават най-често и е често срещано при мъжете и жените (независимо от тяхната възраст).

7. Лимпване:

Някога изпитвали ли сте този симптом по някаква причина? Може да се каже, че е един от основните проблеми, когато става въпрос за ревматоиден артрит. Лимпирането всъщност означава лошото или лошото функциониране на нервите, които са свързани със засегнатите стави. Този специфичен симптом може да бъде последван и от деформации на ставите. Ще има и спад в обхвата на движението и жертвата ще се изправи и страда от този симптом от доста време.

8. Симетрична атака:

Това означава, че нито една страна на тялото няма да остане извън нахлуването на атаката на симптомите на ревматоиден артрит. Като цяло, двете части на тялото са засегнати и повредени поради лошата страна на артрита. Това е един от най-лошите симптоми на ревматоиден артрит и той може лесно да унищожи физическото си състояние.

9. Съвместна деформация:

Това е един от най-популярните симптоми на ревматоиден артрит (хроничен ревматоиден артрит). Ще има някои сериозни възпалителни проблеми и човек ще бъде изправен пред някои сериозни физически проблеми, дължащи се на този конкретен симптом. Човек не може просто да избегне тези симптоми, тъй като е един от най-често срещаните и се случва с мъже и жени (независимо от тяхната възраст). Това ще доведе до разхлабване на сухожилията. Според лекарите, ще бъде добре само ако човек със симптоми на хроничен ревматоиден артрит бъде диагностициран и излекуван на началния етап, тъй като това е позволено да се разпространи, може да има някои вредни резултати.

10. Съвместна топлина:

човек ще преживее, че температурата в ставата се повишава и това е един от основните симптоми на ревматоиден артрит. Той може да направи човек изключително болен от сърцевината на ставите и болката, настъпила поради това, като цяло е непоносима.

Виж повече: Болка в шията Причини и симптоми

Гледай видеото: ревматоиден артрит - лечение има (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send