Красота и мода

25 най-добри храни с богати въглехидрати

Pin
Send
Share
Send


Хранителните вещества са нещо, което е необходимо, за да може тялото да расте, да се развива, както и да остане здраво и здраво. Те помагат на тялото да получи необходимата енергия и сила, за да изпълнява всички важни функции, за да остане жива. Тези хранителни вещества съставляват протеини, витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, вода, както и един от най-значимите във формата на въглехидрати.

Въглехидратите са това хранително вещество, което навлиза в тялото и се трансформира в енергия, която помага на тялото по няколко начина и ви дава право да изпълнявате ежедневните си задачи. Също така, според специалисти, въглехидратите са около 40% от необходимите за организма хранителни вещества и калории, което го прави един от основните хранителни вещества в списъка.

Най-добрите храни с въглехидрати в Индия:

За всяко лице, което е в съзнание за своето здраве, е важно да има балансирана диета, която да съдържа правилните количества въглехидрати. Списъкът по-долу ще ви даде подробна представа за 25-те най-добри богати храни, богати на въглехидрати, с високи нива на минерали и витамини, които могат да бъдат включени в диетата всеки ден, за да постигнат целите на перфектното здраве.

1. Зърнени храни на захар:

Един от хранителните източници, който има високи нива на въглехидрати, е зърнената култура, която има захарна база. Те присъстват във всички видове зърнени култури, които идват като опаковани и готови за ядене. Това важи и за тези зърнени култури, които твърдят, че са напълно цели зърна. В много случаи има 90-95% въглехидрати.

2. Гранулирана захар и фруктоза:

Фруктозата е една от добре познатите въглехидрати на високо ниво. Ако говорим за чиста форма на въглехидрати, която е 99.9% от тази хранителна съставка, гранулираната захар, както и фруктозата са някои от примерите за храна. Няма други хранителни вещества и затова са известни като празни калории.

3. Сушени плодове:

Започвайки от сушени сливи до кайсии и от стафиди до дати, всяко от сушените плодове е известно, че имат малко количество въглехидрати и затова наистина заслужава да бъде част от този списък. В тях се съдържат около 70-80% въглехидрати.

4. Бонбони и Gummies:

Твърдите бонбони, които се предлагат на пазара, и гумите и желета са просто друга форма на гранулирана захар и следователно 99,9% богата на въглехидрати храна. В тях има малка или никаква хранителна стойност и следователно трябва да се избягва.

5. Торти и бисквитки:

И двете торти и бисквити са перфектни храни, богати на въглехидрати. Това са категориите храни, които са обичани от всички, но тогава трябва да сте наясно, че той принадлежи към списъка с празни калории, който има около 84% въглехидрати, а останалите са мазнини. Това е една от храните, които си струва да се споменат тук.

6. Картофен чипс и крекери:

Картофен чипс и бисквити, които се предлагат на пазара, са много високо съдържание на въглехидрати, за да го направят по-вкусен. В този случай, тези храни са известни като една от най-високите в въглехидратите. Около 80-83% от този хранителен елемент може да се очаква в картофен чипс и бисквити.

7. Картофи:

Картофите са друга най-добра храна, богата на въглехидрати, заедно с протеините. Около 20-30 процента от въглехидратите идват от картофи в някаква или друга форма. Когато от една страна пържените картофи попадат на по-високата скала, печеният картоф има около 20-25 процента въглехидрати.

8. Засядания:

Повечето от нас не знаят, че конфитюрите са идеални храни с въглехидрати. Всички видове конфитюри имат добри количества въглехидрати. Колкото по-сухи са те и толкова по-малко вода, толкова повече въглехидрати в тях. Около 64-70% от хранителните вещества присъстват в конфитюри.

9. Пици:

Индийската пица е друга храна, богата на въглехидрати. Дебелината на кората на пицата определя количеството въглехидрати, които има. Това може да варира от 25-30% и следователно е една от храните, които се нуждаят от споменаване тук.

10. Превръзки за салати:

Независимо дали става дума за мазнини или нискомаслени салатни превръзки, той има около 32% въглехидрати, което го прави наистина достоен хранителен продукт в това ръководство. Има много различни видове превръзки, които могат да имат повече или по-малко въглехидрати от споменатото количество.

11. Сода:

От консервна кутия от всяка сода, можете да получите около 30% въглехидрати и това също, както съм празна калория и без никакви други хранителни вещества или здрави агенти в него. Содите са от много видове и прекалено много от тях имат различни други последици, заедно с правенето на мазнини.

Виж повече: Списък с храни, богати на протеини

12. Банани:

Друга лесно достъпна храна, богата на въглехидрати, е банан. Сред категорията плодове, бананите е една от тях, която има добри количества въглехидрати за тялото. Заедно с калий и фибри, има и около 23% въглехидрати. Всъщност, бананите са едни от най-сладките плодове, които можете да срещнете.

13. Ябълки:

Ябълката е голямата храна за въглехидрати. Около 21 грама въглехидрати се съдържат в една ябълка, което я прави една от най-високите нива на въглехидрати. Повечето хора смятат, че имат нужда от киви или друга ягода. Ябълките са добър източник на фибри и витамини.

Виж повече: Вегетариански източници на протеин

14. Хляб:

Когато от една страна белите хлябове имат по-високи нива на въглехидрати, дори и парче от многозърнест хляб има около 20 грама от това хранително вещество, което го прави една от храните, които заслужават да бъдат споменати тук. Приемът на хляб определено трябва да бъде намален с водорасли или листни обвивки, които могат да се считат за здрав заместител на това.

15. Зеленчуци със скорбяла:

Започвайки от грах до тиква и дори царевица има около 30 грама въглехидрати само в една чаша. Това прави всяко от ястията пълно с въглехидрати, ако смятате, че имате по 1-2 чаши от всеки два от тях всеки ден. Добра идея е да се придържате към зеленчуци като броколи или друг зелен зеленчук, който е свободен от нишесте и по този начин е по-здравословен заместител с витамини и минерали като двойна полза.

Виж повече: Имунни хранителни продукти

16. Цели зърна:

Въглехидратните храни са важни и са свързани с правилното увеличаване на теглото. Пълните зърна са най-подходящи за тази категория. Сложните въглехидрати, които съдържат всяко зърно, са толкова високи, колкото се получават и те са от голямо здраве. Някои от богатите на въглехидрати зърна са ориз, пшеница, ечемик, царевица и елда. Те имат други полезни хранителни вещества. Повечето от тях имат около 38 мг въглехидрати на всеки 100 грама. Цели зърна също имат фибри, които насърчават доброто движение на червата и следователно цялостното управление на теглото. Зърната могат да бъдат болести като треска и студ, подобно на други зеленчуци и плодове. Известно е, че ендоспермът на всяко зърно съдържа най-много въглехидрати и следователно трябва да се приема в малки количества на ден.

17. Грейпфрут:

Няма много какво да се подчертае, когато става въпрос за грейпфрут и храни с въглехидрати. Той е популярна храна за въглехидрати и е установено, че грейпфрутът е цитрус и следователно е богат на витамин С. Въпреки това, той също има хранителни фибри и въглехидрати, които служат като основен източник на енергия. Най-често срещаните въглехидрати и глюкозата играят голяма роля в плодовете. На всеки 100 грама плод се съдържат около 18,5 грама въглехидрати.

18. Плодове:

Плодовете са един от най-добрите източници на антиоксиданти. Но техните ползи за здравето не са съвсем ограничени до това. Освен че са сладки и сочни, те също помагат за стабилизиране на нивата на въглехидрати. Когато говорите по цифри, всяка купа с къпина съдържа около 14 грама въглехидрати. От друга страна, ягодите се хвалят от 12 грама същата глюкоза. Боровинки достигат до по-висок брой и стоят високи при 21 грама въглехидрати на чаша. Плодовете също съдържат антоцианин, антиоксидант, отговорен за намаляване на раковите клетки в тялото. Ползите от плодовете са това, което кара повечето лекари да се доверят на малките чудеса за почти всяка слабост, свързана с болестта. Вашето тяло привлича в собствения си механизъм за защита срещу инфекции, когато приемате шепа от най-добрите плодове. Трябва ли да кажем повече?

19. Диня:

Динята е най-вече без мазнини. Той съдържа много хранителни вещества в течности, като по този начин предотвратява дехидратацията. Динята е храна с високо съдържание на въглехидрати, със съдържание от 5,5 грама глюкоза на 100 грама сервиране. И макар да има висок гликемичен индекс от 72, техният товар е по-малък. Което означава, че дините са добри и за пациенти с диабет, въпреки че твърде много от плодовете може да се окаже вредно за тях.

Чаят от диня или сок може да се окаже идеален за горещ летен ден. Плодът е чудесен и е богат източник на витамин С и антиоксиданти като бета каротин. Плодовете предпазват от катаракта и са отговорни за подобряването на цялостното зрение. Когато знаете, че се нуждаете от плод с цялостно предимство, което не само ви дава необходимата енергия, но и ви помага да го поддържате с високо съдържание на фибри, помислете за диня.

20. Сладки картофи:

Докато въглехидратите са важни като хранителни вещества за тялото ви, той играе по-голяма роля в изграждането на мускулите. Не само тонизира тялото ви, но и прави храната ви по-вкусна. Единственият проблем тук са картофите и ориза да ви дадат повече калории, отколкото губите в процеса на упражняване. Здравият суап може да бъде направен за същото и по-удобен вариант е сладки картофи. Пълен с витамини, те също помагат да сте по-пълни за дълго и да поддържат нивата на захарта в кръвта. Говорейки за храни, богати на въглехидрати, сладките картофи съдържат около 55 mg от това на всеки 100 грама парчета картофи. Той може да ви зареди с 240 калории на порция, но това е наистина по-малко, ако се сравнят с неговите колеги - обичайните картофи и бисквити.

21. Макаронени изделия:

Пастата може да не е голяма за други хранителни вещества, но със сигурност е висока, когато става въпрос за въглехидрати. Пастата не е здравословна опция и трябва да се разчита само на това, когато трябва да натрупате тегло в кратък срок. Използването на паста от киноа вместо обичайната бяла паста е по-добър вариант, както и преминаването към пшеница от тестени изделия от грис е мъдър избор. Всяка купа спагети може да позволи на тялото ви да получи около 97 грама въглехидрати. Освен това, пълнозърнестите макаронени изделия са също толкова богати на желязо и витамин В, като по този начин добавят по-голяма тежест към списъка на ползите и хранителните стойности.

22. Царевичен сироп: t

Царевичен сироп е един от най-евтините храни, богати на въглехидрати. Той има високо съдържание на въглехидрати и не е най-мъдрият вариант за вашето здраве. Това е преработена храна и може да увеличи теглото и желанието ви за захар. Също така е с високо съдържание на калории и следователно трябва да се избягва като цяло, освен веднъж навреме.

23. Сос:

Когато се отнася до списъка с хранителни въглехидрати, някои храни не осигуряват никакво хранене. Сосът е категоризиран в това и добавя само твърди мазнини и въглехидрати към тялото ви. Сосът се използва предимно за вкус и не трябва да се консумира повече от прилична лъжица, тъй като малко от него е добре, но много може да покани проблеми с тялото.

24. Мариновани кисели краставички:

Плодовите кисели краставички са най-добрият избор, за да оцелеете от излишното масло и мазнини, абсорбирани от зеленчуците. Най-често срещаните са манго и мариновани лайми. Макар че това може да не е най-щедрото количество в хранителните вещества, то все още има прилични въглехидрати и може да ви осигури енергията, от която се нуждаете, за да оцелеете в деня. Взети заедно с други храни, той също може да добави страхотен вкус към салата за Вашето време за лека закуска.

25. Брашно:

Ползите от брашното са трудни за оспорване и следователно трябва да присъстват в списъка с храни от въглехидрати. Хубавото на брашното е, че той е с ниско съдържание на натрий, което спомага за запазване на кръвното налягане и е също така ниско в общото количество наситени мазнини, което предотвратява наднорменото тегло и стриите.

Това са най-добрите 25 храни, които трябва да знаете. Взимането им под внимание в диетата в малки количества може да бъде от полза в сравнение с наличието на големи количества и въздействието върху здравето по негативен начин. В списъка може да се избере и комбинация от 1-2 въглехидрати. И така, коя днес избирате?

Източник на изображението: 7, 11, 12, 23, 24.

Гледай видеото: Как да отслабнем за седмица (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send