Красота и мода

Как да премахнете грима от лицето?

Pin
Send
Share
Send


Слоевете продължават да се добавят, тъй като денят минава, всеки път, когато малко се докосвате до тоалетната в офиса или пълен нов макияж за партита след час. Така или иначе, от първия последен поглед в коридора на огледалото на къщата до края на деня, стоящ пред същото огледало, гримът за нас дамски се предлага в различни модели и пакети. За някои това е повторното използване на спирала, където и да отиде и за някой друг, компактът вече не е по избор, това е необходимост.

Въпреки това, една често срещана грешка, която ние съзнателно решим да игнорираме, е да премахнем грима напълно, преди да се пенсионираме през нощта, позволявайки на лицето да събере целия грим, като грапава кожата през годините, предизвиквайки кожни проблеми като акне и преждевременно стареене. Ето защо е от изключителна важност да се научите как да премахвате грима от лицето всяка вечер, преди да отидете в страната на мечтите.

Различните съоръжения да работят с:

Премахването на грим не е обширен процес, но изисква много грижи и малко от ежедневието ви. За да започнете от тук са някои от нещата, които биха могли да се окажат полезни за най-добрия начин за премахване на грима.

Те включват горещи кърпи, чисти тъкани или лечебни кърпички, в случай, че имате чувствителна кожа, почистващи препарати или почистващи препарати по ваш избор. Обикновено можете да се възползвате от различни персонализирани комплекти за премахване на грим от различни категории, една за очите и една за устните, а другата за просто лицето.

Виж повече: Неутрогенен препарат за отстраняване на грим

Стъпките, които трябва да се следват:

 • Обикновено бихме предпочели, ако премахнете другите препятствия от лицето си, преди да работите върху кожата и затова първо започваме с очите. Обикновено очите в края на деня са печени с спирала и очна линия и дори сенки за очи.
 • Можете просто да използвате медикаментозното средство за отстраняване на грим или очите върху мека памучна подложка, за да получите този процес. Задръжте очите си от едната страна и издърпайте навън, за да създадете хватката, докато плъзнете и избършете подложките по очи, които ги почиствате.
 • Сега се придвижваме към устните, където получавате правилно премахване на устни, което изтрива всички следи от гланц или червило, за да придаде на устните естествения си блясък. Можете да използвате персонализиран препарат за грим или просто вода или етерични масла, за да си свършите работата.
 • Сега, когато двата външни слоя са направени с, нека започнем с кожата на лицето, най-важната област от партидата. За да започнете, хората с чувствителна кожа трябва да се придържат към медикаментозни или допълнителни нежни дразнители за дразнене, когато бавно прекарват кърпичките си през кожата си, челото първо се движи надолу по бузите, покривайки носния мост и мошениците близо до ноздрите. за остатъчни колективни джобове. След това завършете процеса, като изчистите брадичката и възможното прилежащо шийно пространство.
 • Веднага след като сте готови да изчистите лицето си от грим, използвайте почистващ препарат, за да почистите крайните остатъци, преди да използвате тонер или овлажнител по ваш избор, за да заключите влагата и мекотата на сега съблечената ви кожа.

Виж повече: Продукти за отстраняване на грим

Съвети:

Преди да се откажете за премахване на грима, уверете се, че запазвате вашия тип кожа в ума. Ако сте склонни към акне, уверете се, че използвате акне лечебни или чувствителна кожа оборудване и изследвания за това как да премахнете грим у дома

Ако сте предразположени към сушене на кожата, поставете достатъчно овлажнител или нощен крем, за да възстановите кожата за през нощта. Ако сте предразположена към мазна кожа, уверете се, че маслените джобове са достатъчно ясни преди нанасяне на грим, тъй като мазната кожа запазва много упорити частици мръсотия.

Виж повече: Кърпички за премахване на грим

Съвети за това как да премахнете грима у дома Естествено:

1. Кокосово масло:

Кокосовото масло е ефикасно средство за почистване, което може да изтрие този упорит грим с минимални удари. Той е химически свободен и работи чудеса за вашата кожа. За разлика от аптека за премахване на грим. Кокосовото масло може да успокои дори чувствителната кожа и да я овлажнява.

Как да използваме кокосово масло:

 • Вземете памучен тампон и го накиснете с няколко капки кокосово масло
 • В кръгови движения, започвайки с областта на очите, внимателно отстранете грима
 • След като гримът се отстрани напълно, измийте с леко почистващо средство, последвано от овлажнител

2. Мляко:

Млякото е добро не само за костите, но и за кожата ви. Работи като осветител и овлажнява кожата. Също така е добър агент за премахване на грима. Маслата в млякото могат да изтрият грима в миг, особено около чувствителни зони като очи.

Ето как да използвате Milk:

 • Вземете памучен тампон и го намажете с мляко
 • Използвайте напоената топка, за да го разтрийте внимателно и го почистете с всяко плъзгане

3. Краставица:

Искате ли да изглеждате толкова готино като краставица? Суровото лятно слънце, както и натоварването на грима, които носехте за сватбената нощ на най-добрия си приятел, може да създаде травма за кожата ви. Не се притеснявайте. Вземете краставица от хладилника и открийте нов изчистен начин за почистване на кожата.

Как се използва:

 • Вземете краставица, обелете се и направете паста от нея
 • Смесете тази паста в масло по ваш избор, маслиново или кокосово и го нанесете върху лицето си
 • Използвайте мека кърпа или памучен тампон, за да почистите лицето си
 • Не само ще откриете, че кожата ви е без грим, но също така я намирате освежаваща

4. Мед и сода за хляб:

Ако сте човек, който обича да имитира любимата си Instagram и да експериментира, зареждайки лицето ви с десетки продукти, този препарат може да ви спаси. Медът и содата за печене могат да премахнат почти всякакъв вид грим.

Как се използва:

 • Вземете чиста кърпа и нанесете малко мед
 • Вземете щипка сода за печене и я добавете на мед
 • Внимателно разтривайте кърпата върху кожата, за да избършете грима

5. Steam:

Парата е най-икономичният, но ефективен начин за премахване на грима. Парата се отваря и почиства дълбоко в порите, като извлича почти целия грим от кожата. Вие дори не се нуждаете от професионална машина за пара, просто сварете тенджера с вода на печката и оставете изпаренията да свършат работата си.

Как да го направим:

 • Нанесете парата върху лицето си и я оставете за 5 минути
 • Вземете кърпа и почистете порите си
 • Не седнете твърде близо до парата или прекалявайте с времето

Надяваме се да разберете важността на премахването на грима преди лягане. Може да е тежък ден и може да не чакате да се ударите в леглото, но да прекарате няколко минути в този режим може да запазите кожата ви млада и красива в продължение на много години. Инфектирате, можете да спрете процеса на стареене на кожата ви за доста време. Направете известно време, за да изчистите този грим!

Снимки Източник: Shutterstock, 2, 3, 4.

Гледай видеото: КАК ПРАВИЛНО ДА ПОЧИСТВАМЕ ГРИМА ОТ ЛИЦЕТО СИ (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send