Красота и мода

Топ 9 храни, които трябва да се избягват, преди да отидат за сутрешна разходка или бягане

Pin
Send
Share
Send


Станете рано за сутрешна разходка или бягане е много по-лесно, отколкото след дейности. Преди да отидем на разходка наистина трябва да носим подходящия вид дрехи. Но освен дрехите, дори и най-подходящият вид храна играе ключова роля. Ходенето или тичането на празен стомах е лошо за нашето здраве. Но ако планирате да хапнете тежка закуска, тогава моето предложение ще бъде да се откажете от идеята за утринния старт. Ето един разширен списък с храни, които трябва да се избягват, преди да отидем на разходка или бягане.

Най-добрите храни, които се избягват, преди да отидат за сутрешния разходка или бягане:

1. Мляко:

Трябва да се опитате да избягвате млякото, преди да отидете на сутрешна разходка или бягане. Доказано е, че обикновено млечните продукти причиняват стомашно-чревни проблеми. Млякото е много високо съдържание на лактоза. Често виждаме, че съдържащата се в млякото захар води до спазми или болки в корема. Така че не се опитвайте да имате мляко, защото това може дори да забави нивото на енергията и също така затруднява усвояването на въглехидрати в организма.

2. Хляб:

Много хора предпочитат да консумират хляб, преди да отидат на сутринта. Човек трябва напълно да избягва тези храни с високо съдържание на фибри, тъй като отнема много повече време за храносмилане и може просто да остане в храносмилателната пътека за по-дълъг период от време. Работещи след консумация на сандвич или обикновен хляб често могат да причинят спазми или гадене и не трябва да се консумират.

3. Яйца / омлети:

Ако сте на разходка, избягвайте варени яйца или омлети на скара. Яйцата са чудесен източник на постни протеини и не ви осигуряват никакъв източник на енергия. Протеинът отнема много по-дълго време в храносмилането и може да доведе до гадене или диария. Така че не се опитвайте да допълвате тялото си с яйца преди разходка.

4. Пикантни храни:

Хората обикновено се пълнят с тестени изделия или с пикантната мексиканска нощ, тъй като имат представа, че им осигурява енергия. Спрете да ядете нещо пикантно рано сутрин преди бягане или ходене, тъй като те са склонни да изгарят повече калории, отколкото са необходими. Тези пикантни храни могат дори да причинят киселини. Така се добавя в списъка с храни, които трябва да се избягват преди да се пусне.

5. Енергийни напитки:

Повечето енергийни напитки са пълни с въглехидрати или захар и трябва да се избягват напълно, когато сте на утринна разходка или бягане. Може да причини стомашно-чревни проблеми, подуване на корема и в някои случаи умора. И най-важното е, че те не ви държат хидратирани причината, поради която пиете тези напитки.

Виж повече: Zero Oil Foods

6. Портокалов сок:

Планирате да отидете на сутрешна разходка или да бягате и искате да подготвите списък с храни, които да се избягват преди да бягате, след това първо кажете не на портокалов сок. Не казвам, че е на празен стомах, но не пийте чаша портокалов сок, а е по-добре да ядете портокал. Портокаловият сок има много захар и когато влезе във вашата система, може да причини катастрофа на кръвната захар.

7. Протеинови шейкове:

Много хора предпочитат да преглъщат протеинови шейкове, преди да отидат на разходка. Те често мислят, че е здраво. Вие няма да сте наясно, че тези протеинови шейкове съдържат много обработени съставки, захар и въглехидрати, водещи до спазми, коремни болки и подуване на корема.

Виж повече: Зелен лист с листни зеленчуци

8. Бадеми и ядки:

Хората обикновено се пълнят с много бадеми и ядки, преди да отидат да бягат или да ходят на сутринта. Но много може да не е наясно, че тези храни много по-дълго време за храносмилане може дори да предизвика стомашно-чревни проблеми. Така че спрете да консумирате бадеми и ядки на празен стомах.

9. Кофеин:

Пиенето на чай или кафето преди разходка или бягане е много неблагоприятно. Кофеинът обикновено предизвиква много проблеми, свързани със стомаха. Така че, опитвайте се да избягвате чай или кафе по време на ранните сутрешни часове, тъй като това може да доведе до спазми или диария.

Ако искате да започнете да ходите или да бягате сутрин, тогава трябва да знаете за храни, които да избягвате, преди да бягате или ходите, в противен случай ще трябва да спрете да бягате по средата или с болки в стомаха или други здравословни проблеми.

Виж повече: Най-добри хранителни комбинации

Източници на изображения: Захранване на затвора 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: 10 храни, които здравите хора ядат (Юли 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send