Йога

Uthihita Parsvakonasana - Как да направим и какви са неговите ползи?

Pin
Send
Share
Send


Животът е твърде кратък, за да можеш да седиш и да скърбиш за тъжните дни на образуване на мравки и лошо храносмилане, за закърнели косъмчета и депресии и най-вече за неконтролирани чувства. Вярвате или не, с йога има решение за всичко. Често депресията и емоциите са свързани с нездравословното тяло.

Нездравословното тяло размишлява тъжно човешко същество и в крайна сметка, натрупването на flab, което толкова внимателно сте го контролирали по време на 20-те си години, сега се отказа от вас. Ето защо в днешната тема ще говорим за общността и ползите от една такава йога сред мнозина в партидата. Въпреки, че каталогът ще ви поглези с избор, нека да накараме бебето да влезе едно по едно. Какво ще кажете за деня, започващ с Uthihita parsvakonasana?

Съвети за начинаещи:

Ако сте нов в това, ето някои неща, които трябва да знаете.

 • Започнете да правите празен стомах. Това означава, че вие ​​трябва да сте чисти.
 • Сутрин е идеалното време да го практикувате и в случай, че пропуснете, тренирайте вечер, като се уверите, че има поне една празнина от 5 часа от вашата храна и практика.
 • Във всеки един момент, ако изпитвате болка в някоя част на тялото ви, спрете веднага. Винаги помнете, че трябва да потърсите експертно ръководство, преди да опитате сами.

Виж повече: Утана Курмасана

предпазни мерки:

 • Ако имате счупено бедро или мек мозък, по-добре е да се откажете от него, тъй като усукването на костния мозък в кръста може да бъде фатално за вас, ако се объркате.
 • Не е подходящ за хора със слаба нервна система или слаби стави. Тъй като тази поза предизвиква натиск в ставите, тя може да ви постави в неудобна поза.

Противопоказания:

 • Главоболие е често срещано противопоказание, свързано с това. Спрете да практикувате ако имате главоболие или мигрена. Или стойте настрана от практикуването му, ако изпитате нещо от това. Тъй като поза включва движение на шията и очите, страдащите от мигрена могат да имат проблеми, докато правят това.
 • Ако имате проблем с шията, не се обръщайте към горната ръка. Можете да гледате право напред и да удължите стените на шията си равномерно. Като алтернатива, погледнете надолу на пода.
 • Другото често срещано противопоказание е безсъние и високо или ниско кръвно налягане.

Как да го направим?

Uthihita Parsvakonasana е известен и с английското си име като Extended Side Angle Pose.Uthihita на санскрит означава "опъната", parsva означава "страна", kona означава "ъгъл" и асана е "поза".

Това е едно от многото имена на йога, които буквално означават окончателната им позиция, обикновено името, имитиращо крайната позиция. За щастие, това е един от най-лесните и може да бъде изпълнен от начинаещи без никакви затруднения.

Въпреки това, за да я овладеят, практиката трябва да се поддържа последователно. Това ще отнеме много търпение и време, за да я овладеем.

Виж повече: Ползи от Упависта Конасана

Първи стъпки.

 • Застанете на йога килима си дълбоко дъх и го изпуснете, изправяйки гръбнака си в изпитанието. Вашата врата трябва да бъде подравнена с гръбначния стълб, докато гледате напред, заключвайки погледа си.
 • Сега вдигнете единия крак на пода и го поставете на няколко стъпки пред вас. Това може да е някой от краката ти, тук нека кажем точно.
 • Левият ти крак трябва да е прав, докато образуваш меко обърнато V с долната част на тялото. Разстоянието между двата крака трябва да е достатъчно, за да създаде мек участък, но не и прекалено голям дискомфорт.
 • Сега започнете да се навеждате, като движите тялото си напред, докато левият ви крак все още е прав, докато десният ви крак се огъва докрай, докато бедрата са успоредни на земята, кракът и коленната става съвместени централно.

Почивайки само стомаха на коляното си, направете лек завой на другата страна. Тъй като десният ти крак е горе, обърни се надясно.

Като използвате дясната си ръка като основа на опора, замахнете лявата си ръка нагоре и над главата си, като я държите права. Сега ще почувствате леко разтягане, докато движите ръката назад, вратът ви се накланя успоредно.

Заключете позицията за няколко секунди, преди да я освободите.

Защо трябва да го правите?

 • Докато разтягате долните крайници, вие несъзнателно участвате в тренировка на крака, която не само ще ги укрепи и тонизира, но и ще ги разтегне. Няколко месеца в тази йога и скоро ще почувствате няколко инча добавени към дължината на торса ви.
 • Разтягането не се ограничава само до долната част на тялото, тъй като разтягането на талията също простира горната част на тялото, което отново е добра техника за увеличаване на височината.
 • Сега можете да избегнете излишни сърдечни арести с тази позиция. Когато разтегнете ръцете си, определено ще почувствате мек участък в ръката си, което би означавало, че вашите сърдечни мускули се подлагат на прекомерна работа, като изчистват запушени артерии и вентрикули.
 • Това също е добра чревна тренировка, където коремът ви сега е усукан и опънат, което дава добра тренировка на органите, което води до правилно храносмилане и повишен метаболизъм.
 • Разтяга вашите слабините, гръбначния стълб, кръста и раменете.
 • Той стимулира коремните органи и ще увеличи издръжливостта ви

Виж повече: Как да правим Uddiyana Bandha

Uthitita Parsvakonasana вероятно е трудна поза. За начинаещите там може да е трудно за ставите. Позата също изисква добро разбиране на тялото ви и подравняването му. Започнете с надзор и вървете бавно. Позата изисква търпение и постоянство, за да се получи изкуството. Но след като сте го направили, ще можете да извлечете много ползи от него, което ще бъде от полза за тялото ви.

Снимки Източник: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send