Опаковка за лице

6 Домашно бадемово лице за Вашата кожа

Pin
Send
Share
Send


Бадемите помагат за изглаждане и омекотяване на кожата естествено. Тази статия изброява различните пакети за лице с бадем, които можете да изпробвате за ваша полза.

Бадемови бонбони:

Тук са 6 домашно приготвени бадемови маски за всички типове кожа.

1. Маска за лице и мед:

Бадемите правят естествен скраб, който може да се използва за почистване на лицето. Те отстраняват себума и пазят лицето гладко и светещо. За този скраб за лице, ще се нуждаете от половин чаша бадеми, 1 супена лъжица мед, 2 супени лъжици лимонов сок и вода, както се изисква. Бадемите трябва да се накиснат във вода за една нощ преди употреба. След това трябва да изцедите водата и да смилите бадемовите карамфили в паста, като добавите всички съставки. Този скраб може да се използва ежедневно за гладка кожа. Това е най-добрият бадемов и меден пакет за лице.

Виж повече: Как да използвате мед на лицето

2. Скраб за лице с бадеми за мазна кожа:

Бадемите правят естествен скраб, който може да се използва за поддържане на акне и бактерии от лицето. Те отстраняват себума и са най-добрият скраб за мазна кожа. За този скраб за очистване на лицето ще ви трябва 7 скилидки бадеми, 2 супени лъжици мляко и вода, както се изисква. Бадемите трябва да се накиснат във вода за една нощ преди употреба. След това трябва да изцедите водата и да смилите бадемовите карамфили в паста, като добавите всички съставки. Този скраб може да се използва ежедневно за гладка кожа. Това е едно от най-добрите домашно приготвени бадемови маски.

3. Бадемова маска за лице за суха кожа:

Бадемите правят естествена маска за лице, която може да се използва за почистване на мъртвите клетки от лицето. Те премахват люспестата суха кожа и пазят лицето гладко и без акне. За този скраб за лице, ще се нуждаете от половин чаша бадемово прах, 1 яйчен белтък, 2 супени лъжици лимонов сок и вода, както се изисква. Смелете карамфилите в прах и добавете всички съставки, за да направите паста. Тази маска трябва да се нанесе върху влажна кожа и да се остави за половин час. Измийте го със студена вода. Това може да се използва ежедневно за гладка кожа. Това е най-добрият бадем за лице за суха кожа.

Виж повече: Домашна билкова маска за лице

4. Бадемово масло за отстраняване на тъмен кръг:

Бадемите помагат за естествено намаляване на пигментацията около областта на очите, като по този начин намаляват тъмните кръгове. Бадемовото масло помага за намаляване на тъмните кръгове около очите. Загрейте бадемовото масло и добавете няколко капки лимонов сок. Масажирайте тази капка около очите, преди да си легнете, за да осветите тъмните кръгове за 3 седмици или по-рано. Това бадемово масло също може да се добави към ексфолианта, за да овлажнява кожата и да я облекчава.

5. Естерен бадемов скраб за облекчаване на кожата:

Бадемите помагат за естествено намаляване на пигментацията на кожата, като по този начин намаляват тена и изсветлява кожата. За този скраб за лице ще са ви необходими 2 супени лъжици бадемово масло, 2 супени лъжици захар и едно яйце. Загрейте бадемовото масло и добавете захарта към нея. След това добавете яйцето. Масажирайте това върху кожата за десет минути. След това измийте лицето от пастата. Този скраб може да се използва ежедневно за гладка кожа.

6. Бадемова опаковка за лице за намаляване на безпокойството:

Бадемовото масло също помага за намаляване на тревожността и стреса, когато се използва в масаж или пакет. За тази маска за лице, ще се нуждаете от чаша бадемово прах, ½ чаша кисело мляко, 1 супена лъжица семена от сминдух и едно яйчен белтък. Смелете карамфилите в прах и добавете всички съставки, за да направите паста. Тази маска трябва да се нанесе върху влажна кожа и да се остави за половин час. Измийте го със студена вода. Това може да се използва ежедневно за гладка кожа.

Виж повече: Предимства на Безан за лице

Освен пакети за лице, храненето с бадеми също е много добро за кожата. Яденето на 23 бадема на ден Ви дава максимални ползи за здравето. Те правят кожата си бляскава. Отделно от това, опитайте тези бадемови маски за лице у дома, за да подмладите кожата си!

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: How To Get Rid Of Stretch Marks On Lower Back (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send