Красота и мода

Стафиди по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността е сила, която превръща жените в осъзнаване на чудотворния потенциал на тялото. Но това е много деликатна фаза по отношение на техните тела, тъй като те не само са отговорни за собственото си здраве, но и за здравето на бебето, което расте и е получило храна от утробата на майката. Личните предпочитания встрани от майката трябва да се подчиняват на огромен списък от дози и упътвания, които ще й помогнат да играе перфектния домакин на нарастващия плод в тялото си.

Бременната жена се нуждае от пълно хранене по възможно най-планирания начин. Така че преяждането не е наистина свързано с бременността, освен обичайните апетити. Сухите плодове като череши и кайсии и стафиди са идеалните храни, които трябва да се консумират през трите триместра.

Виж повече: Може да бременни жени ядат гуава

Съдържание:

  Ползи за здравето на стафиди по време на бременност:

  Нека обсъдим ползите от стафидите по време на бременност от гледна точка на майката и бебето.

  Грижа за зъбите:

  Много бременни жени също страдат от кървене на венците и лош дъх. Макар че това може да изглежда като несвързани проблеми, всъщност това са много дълбоки проблеми с храносмилането или дефицит на витамин D, който не само може да предизвика усложнения при бременност, но и да засегне костната структура на бебето. Стафидите осигуряват олеанолова киселина, която предпазва от кариес, кариес, гингивит и т.н. Също така помага за поддържане на устата здрава и предотвратява гаденето при бъдещите майки.

  Запек:

  Влакната от стафиди абсорбират водата и създават тенденция за разхлабване, която спомага за облекчаване и регулиране на движенията на червата. Това е много важно за бременната майка, тъй като храносмилателната система работи извънредно, като работи както за майката, така и за детето. Запекът е много чест при всяка бременност.

  Виж повече: Хранене диня по време на бременност

  Предпазва от анемия:

  Бременните майки често развиват анемични тенденции, тъй като осигуряват хранителни вещества за нарастващия плод. Стафидите съдържат хранителни вещества като витамин В комплекс и желязо заедно с други минерали, за които е известно, че повишават нивата на хемоглобина в нашето тяло. Това помага да се предотврати анемията и също така предотвратява слабостта и други свързани проблеми по време на тази фаза.

  Предотвратява рака:

  Тялото на бъдещата майка преминава през много промени. Това често изпраща свободните радикали в нашето тяло в лудост. Добавете към това неограничен поток от канцерогени и имате перфектната комбинация за растеж на ракови тумори. Стафидите са перфектни агенти, които контролират и рационализират организма и осигуряват антиоксиданти, за да контролират яростните свободни радикали.

  Контролира отлив на киселина:

  Фиброзните стафиди помагат за почистването на нашия стомашно-чревен тракт чрез изчистване на телесните токсини и отпадъци. С хиперактивното храносмилане за двама души и ограниченото пространство поради нарастващия киселинен рефлукс и лошо храносмилане са много чести. Магнезият и калият в тези плодове спомагат за улесняване на процеса и го контролират.

  Виж повече: Горчив тиквен сок по време на бременност

  Висока енергия:

  Физическата сила, необходима за тялото на майката, се увеличава по време на бременността и има нужда от бързо усвояване на добри хранителни вещества и за бебето. Необходимата за това енергия може да се получи от стафиди. Те са перфектната закуска, която може да повиши нивото на захарта за минути. Обаче гестационният диабет е често срещан по време на бременността, така че умереността и насоките са задължителни.

  Подобрено зрение:

  Докато майката прави свят на добри, смиреният стафид също е отговорен за развитието на правилно зрение в бебето. Известно е, че стафидите подобряват имунитета на организма. Но има и полезни витамини в стафидите, които гарантират, че бебето няма да развие никакви усложнения при раждане и раждане. Също така гарантира, че детето не се ражда с деформация в очите им.

  Правилна структура на костите:

  Стафидите съдържат добро количество калций, което помага да се гарантира, че бебето се ражда с добри кости и силни при това. С правилното усвояване на витамин D чрез калций максималните ползи за доброто здраве могат да бъдат дадени на детето.

  Източник на изображението: Сток на затвора

  Гледай видеото: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet (Септември 2022).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send