Йога

Макарасана (крокодилска поза) - как се правят и ползите от нея

Pin
Send
Share
Send


Йога вече се говори за години и години, започвайки от нашите предци към света преди тях. Йога започва предимно от ритуалната религия, следваща светиите, и далеч надмина всяко ограничение, за да постигне слава, с която никоя друга рутинна тренировка никога не е била възхвалявана. Неотдавнашната вълна от притеснения за приспособимостта е узурпирала света, а сега идеологиите, които остават, се ограничават до това да са физически годни.

Въпреки това, йога може да ни помогне с нещо повече от физическа форма. С йога вече може да се постигне умствено облекчение от депресия и спокойствие. Това е една от главните причини, поради която йога е много по-предпочитана от тренировките. Тази статия е за ползите и стъпките на една такава йога, наречена Макарасана.

Макарасана (крокодилска поза):

Чрез контролирано дишане и бавни жестове и движения на ръцете, йога разчита на специфични недостижими пози и пози, които включват леки простирания и обрати, и само чрез цялата тази процедура йога изпълнява условията си. Въпреки това, Макарасана не се счита за една от най-трудните пози.

В действителност, това е една от най-лесно достъпните пози и е широко известна като крокодилска поза. Makarasana произлиза от крайната форма на пози, която имитира мързелив крокодил. Сега има две версии на тази йога, начинаещи и професионални. Пригответе йога мат и нека започнем с упражнението.

Съвети за начинаещи - Makarasana (крокодилска поза):

Макарасана (крокодилска поза) е доста предизвикателна поза, особено за начинаещите. Може да отнеме известно време, докато бедрата, долната част на гърба и прасците да се отворят достатъчно, за да позволят пълната гама от движения, изисквана в тези асани. Най-важното нещо, което трябва да се отбележи, докато правите тези асани, е да развиете определено ниво на търпение, тъй като всяка агресия, показана по време на практиката на тези упражнения, само ще доведе до обратен резултат, който ще доведе до наранявания.

Виж повече: Маха Мудра Ползи

Как да го направим?

  • Легнете на подложката си с лицето си, докато докосвате челото си до земята. Гръбначният стълб трябва да бъде разтегнат, като се уверите, че долните крайници са изправени и протегнати.
  • Сега се уверете, че пръстите ви докосват земята с глезените си, обърнати към тавана. В този момент и двете ти ръце трябва да бъдат от всяка страна и с дланта нагоре, почивайки до теб.
  • Дълбоко издишване следва тази поза и докато го правите, повдигнете главата си от раменете си и се съсредоточете върху ръцете, които сега се връщат назад. Опитайте се да имитирате лодка, докато бавно повдигате краката си, като по този начин оставяте главата си да се наклони малко назад.
  • Задръжте дъха си за няколко секунди, преди да го пуснете и да запазите първоначалната си позиция.

Ползите от пози на йога крокодил:

Йога на Маха Мудра е безброй, тъй като осигурява гъвкавост на тялото и отпуска ума. Следващата поза на Makarasana разчита главно на спокойствието на тялото, където след дълъг ден на упорита работа и труд, може да искате да изберете това упражнение, за да се охладите. Докато легнете и опънете краката си направо, се освобождава удовлетворяващ оттенък на болка, причинен от скованост на мускулите. Смята се, че дълбокото дишане облекчава тялото от токсините, поради което започвате да се чувствате по-добре след това.

Виж повече: Поза на четиримата стайници

Предишната изработена по-горе поза се фокусира върху сковаността на тялото и отново създава или имитира образуването на лодката, освобождавайки стегнатите възли и точките на напрежение на тялото ви. Ето защо мускулите в началото могат да причинят малко болка, която по-късно ще намалее до гъвкавост на тялото.
Това е отличен начин да поддържате мускулите на долната част на гърба стабилни и здрави, докато ги вдигате, създавайки лек пробив и по този начин сила на напрежение в малката част на гърба.

Предпазни мерки и противопоказания:

Има специфични превантивни мерки, които трябва да се следват от хората, преди да практикуват тази йога поза. Едно от основните неща, за които трябва да внимавате, е да се уверите, че тялото ви е удобно, докато практикувате асаната. Ако имате тежка травма на гърба, най-добре е да избягвате Makarasana. За тези, които имат наранявания на шията, избягвайте натиск или подкрепа за шията и я оставете да стои неутрално. В противен случай, поставете сгънато одеяло около врата като опора по време на асаната. Значимите противопоказания включват Бременни жени и тези хора с астма и диария се препоръчва да се въздържат от практикуването на тези пози йога, освен ако не са под строг надзор на експерти. Хората с травми на коляното и счупени кости също не се препоръчват да практикуват тези стойки.

Виж повече: Как да направите котешка поза

Макарсана (Поза на крокодилите), подобно на много предни завои, се счита за възстановителна поза поради нежния й успокояващ ефект. Също така се казва, че тя съживява тялото, облекчава стреса и безпокойството. Твърдостта в тялото е често срещан проблем, с който се сблъскваме сега и тогава. Тук всеки път издърпваме сухожилие и имаме нерв, ако не сме внимателни и внимателни, докато практикуваме тези пози. Това упражнение ще ви помогне да се погрижите за сковаността и ригидността на тялото, като разтеглите мускулите и им придадете гъвкавост. Тази йога също е свързана със сърцето, където сърдечните проблеми могат да бъдат запазени, като се изпълнява ежедневно позата. Въпреки това, когато се наведете този път, уверете се, че задържате дъха си за известно време, докато сърцето ви започне да бие бързо. В корема също така се помещават яйчниците, и затова тази йога също има ръка, която да играе при фиксиране на менструални нередности и проблеми. Това е полезно главно за жените, които постоянно страдат от тези проблеми. Йога завинаги е известно, че дезинфекцира ума ви заедно с тялото си и това е просто още една от многото ползи, които тази йога може да ви осигури.

Източник: Shutterstock

Гледай видеото: Упражнения за дискова херния в ранен период и заздравяване на лумбалната област (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send