Красота и мода

Топ 9 здравословна диета, която предотвратява преждевременното сиване на косата

Pin
Send
Share
Send


Косата често губи цвета си след определена възраст. Но преждевременното посипване на космите е болест на косата, която ви кара да изглеждате стари дори когато сте млади. Нашите космени фоликули съдържат пигмент на име меланин, когато тялото ни спира да произвежда този пигмент, тогава косата ни става безцветна и става бяла. Комбинацията от бяла и черна коса прави косата да изглежда сива.

Първата и най-важната причина за преждевременното посипване на косата е липсата на правилно хранене и хранене. Ако младите хора наистина искат да предотвратят посивяването на косата, започнете да променяте хранителните си навици. Само здравословната диета може наистина да помогне в превенцията.

Храни за предотвратяване на преждевременното посипване на косата:

1. Говеждо черен дроб: t

Говеждият черен дроб е една добре позната храна, която наистина може да предотврати преждевременното посипване на косата. Говеждият черен дроб е много високо съдържание на цинк и мед. Така че започнете да ядете говеждо черен дроб от към отделения, ако страдате от проблем със сивата коса. Но включете го само в диетата си, ако не страдате от висок холестерол или сърдечни заболявания.

2. Бадеми:

Бадемите са свързани с много ползи за здравето. Той не само е богат на витамин Е, но и на цинк и протеини. Наличието на бадеми и ядки в ежедневната си диета не само ще намали посивяването на косата, но и ще подобри кожата ви.

3. Риба от сьомга: t

Ако наистина искате черни косми и искате да спрете преждевременното посипване на косата, редовно започнете да ядете сьомга. Сьомгата е много богата на селен и протеини. Сьомгата е толкова богата на омега 3 мастни киселини, че подобрява кожата и растежа на косата. Сьомгата също е много богата на минерали и витамин В комплекс, който помага за производството на пигмента, наречен меланин. Така че опитайте да вземете сьомга за повече от три пъти в седмицата.

4. Слънчоглед:

Много хора може да не са наясно, че колко плодотворни са слънчогледовите семена за косата ви. Слънчогледовите семена имат много големи количества от основни вещества като витамин Е, цинк, желязо и витамин-В6. Витамин-В6 е много важен, така че предотвратява посивяването на косата. Включете слънчогледово семе в ежедневната си диета. Ако търсите бързо решение, за да превърнете косата си в черно, започнете да прилагате слънчогледово масло, смесено с орехова паста. Преди нанасяне само затоплете маслото за минута или две върху газа за готвене. Оставете маслото за 5-6 часа преди да измиете. Вие със сигурност ще наблюдавате промяната в рамките на една седмица.

5. Стриди:

Стридите съдържат естествени билки, които наистина могат да бъдат много здрави за косата и кожата ви. Ако не получавате пряко стриди, можете също да консумирате масло от стриди. Но опитайте и консумирайте стриди поне два пъти в седмицата.

Виж повече: Лесни рецепти за деца

6. Зелени зеленчуци:

Фолиевата киселина наистина помага да изглежда косата ви кожена и копринена. Но само в случай, че липсва фолиева киселина, косата може да започне да изглежда бяла. Зелените листни зеленчуци като спанак, краставица, зеле, целина и капсул са с високо съдържание на фолиево съдържание. Така че консумацията на зелени листни зеленчуци редовно не само ще предотврати посивяването на косата, но и ще ви накара да изглеждате млади.

7. Риба тон:

Рибата тон е много добре позната със своето високо съдържание на протеини и омега 3. Доказано е, че преди няколко години рибата тон помага за предотвратяване на бели косми и насърчава растежа на косата. Така че започнете да включвате риба тон в хранителните си добавки.

Виж повече: Храни за булки

8. Боровинки:

Боровинките съдържат съществени елементи, които спомагат за предотвратяване на посивяването на космите. Тези основни елементи включват цинк, мед, витамин В6 и йод. Така че започнете да консумирате боровинки от днес, в случай че страдате от недостиг на пигмент, наречен меланин.

9. Гъби:

Ако наистина търсите за посивяване на лечението на косата, започнете да консумирате гъби Рейши от днес в отделенията. Рейши е един вид гъби, който е с високо съдържание на естествени билки и се намира в огромно количество в Китай. Естествените билки, присъстващи в тази гъба, са доказали, че са здрави за растежа на косата.

Виж повече: Добра храна за суха кожа

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send