Йога

Падахастасана (Постоянния напред) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Ранните сутрини са трудна почивка, особено когато се събира с тесни редовни работни часове и дълъг планиран ден. В рамките на бърза баня работи и последното огледало докосва, тя винаги се препоръчва да се откажете за малко време йога, стиснете го някъде между вашите строги графици.

Йога веднъж се фокусира не само върху здравето, но и върху психичното ви удовлетворение. Те казват, че здравият ум създава здраво здраве и затова Йога е прекалено предпочитана среда за фитнес на тялото. В днешната статия ще говорим за една такава йога, наречена Падахастасана. Докато преминаваме през насоките и стъпките, ще посочим и ползите от тази йога позиция.

Съдържание:

  Как да правим Padahastasana (Постоянен напред) и Ползи:

  Как да го направим?

  Тази поза е всъщност една от най-лесните позиции на йога, където крайната позиция ще ви обърне талията нагоре, докато се отпускате и улеснявате в позицията си. Английското наименование за това е Позата „от ръка до крак“, налагаща името на неговото буквално значение. Думата "пада" се отнася до крака, докато "хаста" се отнася за ръката.

  Въпреки това, въпреки че окончателната позиция може да изглежда съблазнително лесно да се постигне, просто знам, че все още има много разтягане, участващо в тази поза, което би било трудно за нормалното здраво тяло. Затова дойде строгия съвет да не се опитвате да усъвършенствате позицията си още при първия опит. С практиката обаче, това ще бъде толкова лесно, колкото бисквитите.

  Виж повече: Eka Pada Rajakapotasana Ползи

  Започнете, като стъпите върху вашия килим за йога. Трябва да сте изправени, гледайки нещо на нивото на очите ви, за да предотвратите огъването на врата. Сега изправете гръбнака си, като го подравните перфектно с шията. Същото важи и за крайниците ви, които биха били прави и твърди за цялото упражнение.

  Сега бавно вдигнете ръцете си нагоре, правейки го успоредно на земята, докато се наведете напред, талията нагоре. Това е втората поза. Вашата долна част на тялото трябва да поддържа твърдата си позиция, докато горната част на тялото се огъва направо и трябва да е успоредна на земята. В следващата стъпка отидете по целия път надолу, като държите крайниците прави, докато възнамерявате да докосвате дланите си до пръстите на краката.

  За следващата стъпка погледнете нагоре и напред, докато сте напрегнали тялото си до втората поза. Погледнете напред за секунда, преди да спуснете тялото си грациозно до последната позиция. Главата ви трябва да е с ниска почивка между ръцете си, докато почивате ръцете си и да освобождавате напрежението от горната част на тялото.

  Виж повече: Падма Майурасана

  Как ни помага?

  • В padahastasana йога регулира притока на кръв в тялото чрез увеличаване и намаляване на него, докато извършвате йога. Ето защо може да изглеждате малко почервеняли и червени след позицията, но няма какво да се тревожите.
  • Тази йога е известна със своите разкрасителни умения. Докато увисвате главата си, определено количество кръвен поток се втурва към мозъка ви, подхранва скалпа и подмладява мускулите на лицето. Ето защо това може да бъде свързано с по-силна и по-дълга коса, както и с осветляване на кожата.
  • Това е огромна тренировка за гръбначния мозък, която преминава през някои участъци и завои, като по този начин облекчава ригидността сама по себе си.
  • Мускулите на гърба могат да бъдат излекувани чрез това упражнение, когато се навеждате, докато поддържате долната част на тялото, разтяга се и отваря мускулната ригидност.
  • Абдоминалното налягане в тази йога позиция е добро за храносмилането.

  Виж повече: Parivrtta Baddha Parsvakonasana

  Снимки Източник: Сток на затвора

  Pin
  Send
  Share
  Send