Красота и мода

Как правилно да правим медитация - 9 стъпки

Pin
Send
Share
Send


Какво е медитация:

Медитацията е една от най-добрите форми на упражнения, която отваря ума ви и ви помага да се концентрирате по-добре. Не само това ще отпусне сетивата ви, ще намали тревожността и кръвното налягане. Вашето кръвообращение ще се подобри и ако имате проблем със сърцето, очаквайте да извлечете някаква полза от това. Тази практика е част от индийската култура от няколко десетилетия и е дала на страната изцяло нов имидж и измерение. Има няколко вида практики, които бихте могли да направите, за да подобрите умствените си умения. Повечето хора обичат да се присъединяват към класове, които преподават медитация, докато някои биха искали да учат у дома с помощта на DVD. Но вие не трябва да приемате този проблем. Просто следвайте стъпките, дадени в тази статия и ще бъдете готови да медитирате доста скоро.

Много хора са намерили много приложения за ежедневна употреба на медитация не само медицински, но и за облекчаване на психичния стрес. Има много видове медитация, от които да избирате и въпреки че не много хора знаят това, съществуват два вида медитация, които предимно варират от нормална не-упражняваща медитация и сложна медитация за хора, които имат процес и знаят какво да правят на експерт ниво.

Медитацията и йога вървят ръка за ръка, тъй като и двете се справят с успокояването на ума. Винаги е по-добре да бъдете информирани по всяко време, което прави необходимото за вас да направите малко изследване предварително, така че когато медитирате, знаете точно какво правите. Ако търсите професионална помощ, има редица хора, които са доста добре запознати с изкуството на медитацията, че можете да поискате помощ от доста ефективно, без да добавите обратно проект.

Виж повече: Медитация стъпки за начинаещи

Как да правим медитация за начинаещи:

Тук са най-добрите начини и съвети как да се прави медитация заедно с ползите за здравето.

1. Фиксирайте определен час за себе си:

Медитацията е всичко за отпускане и освобождаване на стрес и напрежение от тялото ви. Тази практика е твърде уникална и рискована в средата на деня или нощта. Въпреки това, трябва да практикувате медитация изцяло, когато ви е удобно. Ето защо първото, което трябва да направите, за да медитирате, е да определите определен времеви интервал за себе си. Уверете се, че следвате това ежедневно. Редовното медитиране в същото време ще ви даде няколко положителни ефекта.

2. Изберете тихо място:

Когато попитате как да правите медитация, трябва да потърсите тихо и спокойно място. Тъй като това упражнение е свързано с отделянето на себе си и отпускането на сетивата ви, не можете да направите това на място, което е пълно с шум и хаос. Трябва да отидете някъде, където има мир, спокойствие и спокойствие. Ако се случи да останеш в хълмовете, тогава ти е в късмет. Живописните места, екзотичните гледки и спокойната атмосфера ще ви помогнат да медитирате по-добре.

За тези от вас, които живеят в града, опитайте да практикувате медитация в собствената си стая рано сутрин. Изборът на подходящо място за сядане и почивка на тялото ви, за да започнете с медитацията, е много важна и неразделна част от процеса, защото колкото по-спокойни можете да запазите ума си по време на този процес, толкова повече ефекти ще бъдат бързо и много. ефективна. Винаги трябва да внимавате да стоите настрана от претоварените райони с прекалено много трафик или хора, тъй като това може да се обърка с концентрацията ви. За най-добри резултати отидете на тихо място като парк, където лесно можете да се свържете с природата и да се насладите на перфектно изработена медитационна сесия.

3. Седнете удобно:

Удобно да седите е третата стъпка, която трябва да предприемете, за да медитирате. Дръжте краката си кръстосани и поставете ръцете си в скута си. Дръжте гръбнака си направо и очите ви затворени. По време на целия процес на медитация очите ви не трябва да се отварят или да не се връщат назад. Падмасана, която е известна още като лотосовата поза, е първата и основна позиция, в която трябва да се поставите. Стойте неподвижно и дишайте дълбоко.

Това е втората стъпка за постигане на най-добрите възможни медитационни ефекти. Както вече знаете, има няколко начина да се позиционирате, за да се насладите на период на медитация, от който някои са доста сложни и някои са много лесни. От вас зависи да изберете пози, която е най-удобна за вас, и направете малко проучване по този въпрос предварително, за да можете да изпробвате всички начини на заседание, преди да вземете свое собствено решение. Това е забавен начин да заемете своето време и ви позволява да научите повече за медитацията и нейните чудни ефекти и когато попитате как да медитирам, ще знаете какво да кажете.

Виж повече: Водена Кундалини медитация

4. Дръжте стомаха си празен:

Не можете да медитирате с пълен стомах, иначе ще заспите. Много е важно обаче да помните, че не трябва да медитирате, когато сте много гладни. Ще ви е много трудно да медитирате и целият процес ще бъде загуба. Това е една от причините, поради която много от учителите по йога и инструкторите ни казват, че трябва да запазим стомаха празен два часа преди нашата тренировка или медитация. Медитацията обикновено се прави сутрин при изгрев слънце, защото в този момент тялото ви е най-активно.

Медитацията включва много дихателни упражнения, които изискват да държите стомаха празен за най-добри резултати. Тъй като дишането може да бъде бързо и бързо понякога, то има склонност да добавя скромно чувство, ако сте яли, намалявайки ефектите на медитацията, така че стомаха ви да се изпразни и да изяде обилно ядене след като медитацията свърши. Допускането на лека закуска преди сесията е разрешено, защото не бихте искали да се почувствате гладни по време на цялата медитационна сесия, което прави много важни стъпки за медитация.

5. Направете някои затопляне:

Всеки вид физическа практика изисква от вас да направите малко загряване. И като се затоплим, имаме предвид да правим някои участъци. Опитайте се да поставите Namaste, поза на лодката и поза на детето за няколко минути, преди да можете наистина да влезете в работата. Това ще направи тялото ви леко и спокойно. Ще забележите също, че медитацията за по-дълъг период от време няма да бъде проблем вече.

6. Вземете дълбоки дъх:

Докато се опитвате да практикувате медитация е важно да дишате по правилния начин. Това е една от основните техники за добра медитация. Дълбокото дишане ще ви помогне да останете в спокойно и медитативно състояние за по-дълъг период от време. Също така ще подобрявате състоянието на белите дробове, когато се научите да дишате по-добре. Не забравяйте да се съсредоточите върху дишането си. Трябва да имате основна идея за представянето си.

7. Не забравяйте да се усмихвате:

Цялата ви процедура на медитация ще бъде безполезна, ако забравите как да се усмихвате. Нежната усмивка ще подобри спокойната ситуация и ще подобри медитацията по най-различни начини. Вие също ще се почувствате по-добре, когато медитирате. Усмивката винаги е имала положителен ефект върху тези, които медитират ежедневно.

8. Концентрат:

Докато медитирате, не забравяйте да се концентрирате. Съсредоточете се върху една точка през цялата сесия. Избягвайте всякакво разсейване или препятствие. За да поддържате медитацията стабилна и ефективна, можете да скандирате една дума или може би мантра. Можете също да държите броеница, да преброите мъниста и да кажете молитва. Тъй като фокусирането върху ума може да бъде много предизвикателна задача, начинаещият може да може да медитира само за няколко минути. Медитацията за по-дълъг период от време ще дойде само с практика. За да бъдете внимателни, забележете всеки път, когато умът ви се чуди. Преориентирайте се отново и отново. По време на този процес нивото на концентрация определено ще се подобри.

Силата на наблюдението:

За да медитирате като професионалист, трябва да сте запален наблюдател. Всеки път, когато почувствате, че умът ви се отдалечава някъде другаде, бъдете внимателни и внимателно наблюдавайте тази ситуация. Чрез внимателност и наблюдение ще можете да преценявате преживяванията и да разбирате работата си. С тази практика вашият вътрешен баланс ще се развие и ще можете да медитирате истинския път. Вие също трябва да се научите да бъдете много неподвижни по време на цялата процедура.

Виж повече: Ом медитация

9. Отворете очи:

След като приключите с медитацията, не ставайте просто така. Отворете очите си внимателно и постепенно и се опитайте да усетите красотата на света около вас. Бъдете наблюдател и ще сте наясно със средата си. Седнете там, размишлявайки за няколко минути и след това можете бавно да ставате, наричайки тази сесия до края. Това е чудесен начин да започнете деня си и дадете на ума и тялото си, че дължимата релаксация трябва да може да се справи с всеки проблем, който може да възникне през деня. Една от най-добрите неща за медитацията е, че тя ви дава ясен аспект от живота, което ви позволява да бъдете по-наясно със заобикалящата ви среда и ви позволява да бъдете много по-лесно да се справяте с всеки проблем на дневна база, без да бъдете претоварени с камион стрес като преди да го направи най-добрият начин да се направи медитация.

Снимки Източник: Shutterstock, 2, 3.

Гледай видеото: Курс по медитация - безплатно онлайн - какво правим? Включи се и препоръчай (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send