Йога

25 най-добри ползи от йога

Pin
Send
Share
Send


Йога:

Йога е древна практика, която се появи в Индия преди няколко години. Това е форма на упражнение, която идва с няколко ползи за здравето както за мъжете, така и за жените. Хората, които са страдали от различни видове проблеми, са намерили голямо спокойствие и удовлетворение в живота си след извършване на йога. Йога не изисква извършването на каквото и да е типично упражнение, което ще ви накара да се потите или да ви остане без дъх. Йога упражненията са най-вече за дишане по правилния начин, подобряване на позата на тялото и гъвкавост и намиране на лек за няколко свързани със здравето проблеми.

Ако четете тази статия, вероятно сте чели или чували за йога преди, но не сте го опитали. Дори и да го опитате, не сте сигурни дали знаете всичко за него. Но наистина не трябва да се тревожите за това, защото можем да се погрижим за това. С въвеждането на тази брилянтна статия, ние ще ви предоставим всички подробности, които ви трябват по отношение на практиката на йога, заедно с нейните няколко ползи. Така че прочетете и извлечете максимума от него.

Най-добри ползи от йога:

Тук ще споменем списък с най-добрите ползи за здравето от йога, които ще ви помогнат да подобрите здравето си. Можете да разделите тези ползи като физически и умствени.

А) Физически ползи от йога:

1. Подобрява гъвкавостта: t

Първата полза, която ще извлечете от йога, е гъвкавостта. Преместването и разтягането ще тонизират основните мускулни зони на тялото ви и ще ви помогнат да се представите по-добре по време на йога сесиите. Те ще тонизират бедрата, прасците, седалището и гърба. С времето гъвкавостта има тенденция да намалява. Затова, за да сте здрави и здрави през годините, е важно да прекарвате времето си в йога. Но тези неща отнемат време, затова се научете да бъдете търпеливи.

2. Укрепване на всички части на тялото:

Втората полза от практикуването на йога е силата. Тъй като много от позите изискват от вас да поддържате тялото си, използвайки ръцете и краката си, ще развиете доста голяма сила в този процес. Някои от най-добрите йога пози, които увеличават силата ви са Позата на дървото, Позата на Кобра и Позата на детето. Задържането на всички тези пози в продължение на няколко секунди ще помогне за изграждането на сила.

3. Дава съвършен мускулен тон:

Йога идва с няколко ползи за здравето. Един от тях, който печелите по подразбиране, е мускулно тонизиране. Те правят мускулите ви дълги, сухи и добре оформени. Именно поради тази причина толкова много знаменитости в света обичат да практикуват йога. Тяхното тяло винаги е подходящо и правилно заради тази велика практика.

4. Баланс на тялото:

Друга полза е балансът. Когато пораснете, ще видите, че балансирането става малко трудно. Дори и да сте млади, повечето от които не се упражнявате ежедневно ще се чувстват като, че нямате достатъчно равновесие в тялото си. Йога е нещо, което ще ви измъкне от тази мизерия и ще ви помогне да изградите основните мускули на тялото и да се балансирате по-добре. Има няколко вида упражнения за балансиране и пози в йога, за да ви помогне.

5. Подобрява здравето на ставите:

Хората, които страдат от големи заболявания като артрит, трябва да опитат йога. След като практикувате йога, ще видите, че цялото ви тяло се е подобрило. Хората, които страдат с различни видове синдроми, също откриват много облекчение, като правят йога. Само като правите нежна йога в продължение на тридесет до четиридесет минути всеки ден под наблюдението на инструктор, ще помогнете на мускулите на тялото да се подобрят по най-добрия начин. Ще кажете сбогом на опасните болести и ще живеете живот, който е активен, здрав и свободен.

6. Предотвратява болките:

Повечето хора се оплакват от болки в гърба и рамото. Тези видове болка идват от живота, който е стресиращ или забързан или следва живот, който е предимно заседнал. Спиналната компресия в тялото ви е нещо, което определено може да причини много болка. Определено можете да се отървете от това, ако практикувате йога по правилния начин. Също така ще помогне за предотвратяване на много видове болки и ще направи тялото ви отпуснато и настроено.

7. Дайте правилно дишане:

Една от най-големите ползи от йога е, че тя ви помага да дишате по-добре. Дишането не е просто упражнение за вдишване на кислород и издишване на CO2. Това е много повече от това. Йога ви учи на правилното дишане и няколко начина, с които можете да контролирате дишането си. Някои видове дишане ще помогнат при изчистването на носните проходи и дори ще успокоят цялата нервна система. Определено има големи умствени и физически ползи. Затова, за да дишате по-добре и да дишате по-дълбоко, направете Йога част от живота си.

8. Съвършенство на пози:

Една от основните предимства на йога е, че с редовна практика тя усъвършенства вашата поза и ви дава повече баланс. Седенето е една позиция за дълги часове, причинява проблеми с лоша стойка и по този начин води до ставни и мускулни щамове. Главата е това, от което се нуждаете, за да балансирате най-много и по този начин дори малко стрес може да ви накара да се почувствате много уморени и да възникнат проблеми с умората.

9. Предотвратява артрит:

Има толкова много ползи за йога, че дори и вие ще се изненадате да прочетете всички. Вярно е, че докато правите правилна йога, цялото ви тяло е предизвикано и всяка от вашите стави и мускули е в движение. Това помага да се предотврати артрит. Също така по време на практикуването на йога пози, хрущялите, които не се използват много, също са притиснати, тъй като са като гъби и по този начин спомагат за намаляване на ставите.

10. Защитава гръбначния стълб:

Има интервали в гръбначния стълб, където се причиняват триения и това води до размирици за цялото тяло. Сега единствената храна за гръбначния стълб е упражнение и неговите движения и йога и неговите ползи по този начин идват заедно с едно и също. По този начин трябва да изберете режим, в който ще имате много задни завои и предни завои и много участъци.

11. За по-добро здраве на костите:

Костите ви се засилват, колкото повече ги притискат, и колкото повече ги оказват натиск върху тях. Най-добре е да вдигнете собственото си тегло, ако искате да укрепите костите си. Има пози, където стоиш на ръцете и главата ти е надолу с крака нагоре. Ако говорим за ползата от йога, това също е много важно.

12. Увеличете кръвообращението:

Най-важното от всички асани на йога и техните ползи е това. Той казва, че извършването на йога асани може да подобри кръвообращението в тялото ви и по този начин да отвори и запушени вени. Тя може да накара кожата да свети и да поддържа добър баланс по цялото тяло. Важно е също за контролиране на жлезите и хормоналните нива на тялото.

Виж повече: Йога съвети за начинаещи

13. Повишена сърдечна честота:

Когато сърдечният Ви ритъм е по-голям, Вие сте в по-малък риск от сърдечни пристъпи или инсулти. За да направите това, вие трябва да практикувате йога на енергия, за да повишите енергийните си клетки и да оставите кръвта да се втурва добре в цялото тяло. Това означава, че кръвта се изпомпва много добре в сърцето и тя бие и функционира добре.

14. Контролирано кръвно налягане:

Високото кръвно налягане може да доведе до много проблеми и затова трябва да се контролира. Ползите от йога включват намаляване на високото кръвно налягане и по този начин ви поддържат здрави и свободни от много заболявания. Това се дължи на това, което вече споменахме, че кръвта тече добре и по този начин сърцето го изпомпва до останалата част от тялото.

15. Регулира надбъбречните жлези: t

Нивото на кортизол и неговото регулиране са много важни, защото е много важно да продължите да повишавате нивата на имунитет. Йога много помага за запазването на вас. Ако това е наред, дори и остри ситуации могат да се обработват поради доброто състояние на имунната система. Определено трябва да опитате йога у дома за това.

16. Дава здравословен начин на живот:

Здравословният начин на живот е основният ключ към щастието, а йога е неразделна част от него. Практикуването на йога редовно и по правилния начин е много полезно, за да сте здрави и по-здрави. Цялото семейство може да изпълнява йога от дете до възрастните хора в семейството. Има йога за всеки.

17. Контролирана кръвна захар:

Кръвната захар или диабетът са като враг на тялото ви. Смята се, че това засяга цялото тяло и поврежда и редица части. Първите органи, които са засегнати, са очите, сърцето и бъбреците. Първо трябва да бъдете много внимателни и да вземете всички превантивни мерки и след това да извършите специална йога за кръвната захар, за да запазите контрола и да бъдете здрави.

18. Увеличава нервната система:

От по-ранни времена е известно, че светиите и йогите, които са практикували йога, могат да направят чудеса. Започвайки от вдигането на собствените си тела във въздуха до увеличаване на техните телесни температури с няколко градуса дори по време на замръзване през зимата, те могат да ви звучат само като истории. Научната причина обаче е, че те могат да контролират нервната си система по такъв начин, че те да могат да се случат.

19. Контроли на храносмилателните нарушения:

Проблемите с храносмилането могат напълно да разрушат живота и щастието и това може да се поддържа правилно с помощта на йога. Трябва обаче да проверявате какво ядете и да не приемате редовно прекалено много боклуци и мазнини. Ако това е добре балансирано, цялата ви работа е свършена. Храносмилателната система е някъде свързана с цялото тяло и затова трябва да се грижите за това.

Виж повече: Сила Йога Шилпа Шетти

Б) Психични ползи от йога:

20. Поддържа ви релакс:

Когато животът днес е винаги раса, много е трудно да останеш на едно място и да управляваш нещата. Също така е вярно, че повечето от нас едва ли получават време за себе си или да се отпуснат. В този случай е вярно, че работата може да ни отпусне чрез разтягане на крайниците ни по правилния възможен начин. Йога сред всички е най-добрият начин.

21. За добър сън:

Добър сън е необходим за всеки и за това първо трябва да се освободите от всички притеснения и напрежения. Това е особено възможно, ако практикувате йога редовно и на фиксирани часове всеки ден. Това със сигурност ще освободи напрежението от вашето тяло и крайници и по този начин ще имате здрав сън за по-свеж старт на следващия ден.

22. Увеличава способността за мислене:

Йога и медитация увеличават самочувствието ви и увеличават вашето търпение до голямо ниво. Ставате по-спокоен и може да се справите със ситуации по много по-добър начин.

23. Донася психичното спокойствие и мир:

Умственото спокойствие е нещо, което всеки би искал. Това е важен аспект от нашия живот. Липсата на мир и спокойствие причинява психически хаос. И за да избегнем това, човек трябва да практикува йога. Има няколко техники за медитация в йога, които ще отпуснат цялата ви система и ще ви научат да гледате дишането си и да разедините мислите си. Тези ситуации могат да бъдат много полезни и ефективни в ситуации като атака на тревожност, раждане на дете, пристъп на безсъние и др.

24. Намаляване на стреса: t

Физическата активност е идеална за премахване на стреса и напрежението и тази точка е особено вярна на йога. Поради концентрацията, от която се нуждае, всичките ти проблеми от малки до големи ще бъдат решени. Те ви дават необходимата почивка от стреса. Намалете стреса също ще ви помогне да почувствате голяма разлика, ако страдате от проблеми като депресия и безплодие. Също така ще забележите и колко се отпускате и оживявате в края на сесията.

25. Осведоменост за себе си:

Йога ви кара да осъзнавате себе си и вашето тяло. Всичко, което е необходимо, са прости и фини движения за подобряване на подравняването. Вие също така ще можете да увеличите нивото на комфорт в тялото си. Вие ще имате самочувствие и вашата поза също ще се подобри. Също така ще се съгласите с няколко важни неща в живота си и ще подобрите и вашата личност.

Ползите от йога са повече, отколкото можете да си представите и тук представихме някои от най-добрите. Може да се мотивирате и след това да започнете да осъзнавате вашата система. Резултатите са гарантирани.

Виж повече: Йога панталони за жени

Гледай видеото: Уджай дишане - успокоява и концентрира ума (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send