Красота и мода

38 седмици на бременност - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


Целият процес на бременност в продължение на девет месеца се основава на 40-седмичен формат, в който наблюдението и развитието на бебето се извършва седмично. До 38-та седмица вече е достигната окончателната оценка. Само за две седмици животът ви ще се промени. След две седмици ще бъдете считани за нещо повече от жена. Майка; но за всички, които все още не знаят дните на вашата бременност, този процес не винаги е мек и сладък, въпреки че има своите прекрасни моменти.

Първите няколко месеца са сътресения, последвани от следващите няколко месеца от приспособяването към новата ви отговорност. Последните няколко месеца отново виждат вълнението, когато сред луничките в кожата ви и купата салати в ръката ви, има нов живот, готов да излезе в света само умен и силен.

Включване на някои тегла:

Първоначално процесът започва с малкото момче, което се опитва да направи тялото му да функционира точно като правилно човешко същество и следователно в началото е всичко за скелетната структура, която прави вътрешните органи да го създават в движение, тъй като тялото му се усъвършенства за външната страна свят. През 38-та седмица основният му девиз е да добави паунда към него, тъй като в рамките на една проста седмица той трябва да излезе сам в света. Сега майката започва да усеща тежестта на тялото си, докато малката постоянно развива тези мазнини под кожата му.

Виж повече: Тегло на 34 седмици бременни бебета

Повърхностно активно вещество:

Белите дробове на малкото нещо от тази седмица са се усъвършенствали с двете малки торбички, които вече вдишват въздуха и превръщат ги в въглероден диоксид. Вече бебето вече не се нуждае от кабела на майката, за да позволи на кислород в системата му, тъй като дробовете му помпат и прехвърлят собствения му кислород. Скоро след две седмици щеше да се наложи да използва онези, които спечели. Често има елемент в белите дробове, наречен сърфактант, който пречи на белите дробове да се прилепят един към друг или на диафрагмата и следователно развитието му вече е поставено в действие.

Рутинната процедура за грижа за кожата:

В първите дни кожата й беше покрита с веникс казеза, бяло сирене като мек восъчен елемент, който покриваше кожата й, докато плуваше в амниотичната си течност. Това се случва, за да се предотврати смачкване или набръчкване на кожата на залива. Но сега, в третата последна седмица от края на процеса, верниксът на бебето започва да се разпада, правейки я околоплодна и бяла. Наличието на мека коса, наречена ланус, също започва да избледнява.

Виж повече: 37 седмици бременна

Преглътнете го:

До края на тази седмица ще осъзнаете, че нивото на околоплодната течност е спаднало и вече е намалено до един литър. Това е така, защото вашето бебе е вземало изцеждания от течността, която ще се съхранява в тялото му и след като бъде обработена с жлъчката, ще излезе като първото червата на вашето бебе. До края на процеса околоплодната течност ще бъде намалена до 4 или 5 чаши.

Прецизно съвършенство:

Основната вътрешна и външна рамка е подредена, но точността все още е в процес на работа. до края на тази седмица ноктите на краката и ръцете биха били перфектно подравнени и може би дори по-дълги от необходимото. Космите фоликули биха били видни, ако не и главата, пълна с мека фина коса. Косата на лицето като веждите и миглите също изглежда добре.

Позиционирано за поставяне:

Дори преди да уцели този период, бебето е работило по позицията си и вече ще я виждате с главата надолу, с глава към врата на шийката, тъй като тя е готова да напусне. Това обаче не е неприятно положение за нея, тъй като яйцевидният ви яйце с формата на круша й дава перфектната облегалка за глава.

Майката заедно с бебето също преминава през промени. 40-те седмици обикновено се категоризират в три триместра, първата, втората и третата и в този период тук са някои от промените, за които майката трябва да се притеснява.

Виж повече: 36-та седмица на грижа за бременността

Маската на бременността:

С продължаващия процес някои майки ще блестят в златен ореол с безупречна кожа. Но за повечето от нас страдаме от неизбежните многобройни лунички и петна и кафяви петна и петна. Това обаче е често срещан симптом на бременност, който не можете да скриете и следователно трябва да живеете с него. Винаги има увереност, че те ще избледняват, след като процесът приключи.

The Stretch Marks:

Вече бебето тежи почти седем и половина килограма с почти 20 инча измерване. В такъв момент можете да усетите, че налягането в тялото ви нараства все повече. Тъй като маточните и коремните стени се простират на глас, сега можете да видите формата на стриите в стомаха. Кожата вече не е в състояние да разшири повече пукнатини и сцепления и затова по това време може да почувствате меко сърбеж тук и там.

Чести прекъсвания в банята:

Сега, когато бебето се е поставило в сърцевината на шийката на матката и иска да се премести, ще почувствате допълнителен натиск в пикочния си мехур сега. Това налягане би било достатъчно, за да не задържите допълнителното налягане на урината в пикочния мехур и по този начин сега трябва по-често да бягате в банята.

Контракциите:

Вашето тяло усеща необходимостта ви да тренирате за последния ден и въпреки че трудовите ви класове ви дадоха съвети за процедурата, тялото ви сега би засилило малките контракции, които сте изпитвали през последните седмици. Те се наричат ​​контракции на Бракстън Хик след основателя им и са фиктивни контракции, които подготвят стените на яйчниците за предстоящото събитие. Досега честотата и интензивността ще се увеличат.

Производство на слуз:

На този етап тялото ще изхвърля слуз с огромна скорост и това е съвсем естествено и няма какво да се тревожи за това, тъй като не сте единственият, пред когото се изправяте. Дори майка ти се е сблъскала с нея и е преминала през този етап. Шийката на матката се омекотява през това време и го прави подготовка за навлизане в раждането. Интересно е как нашето тяло може да се промени автоматично в зависимост от дадените ситуации. Това е един от основните симптоми през това време и за съжаление няма начин да го избегнете. Можете да останете чисти и да се грижите добре за тялото си, но не можете да избегнете тази ситуация.

Подуване:

Освен стрии, има още нещо, което ще продължи дори и след раждането. Подуването на стъпалото и горните части на краката са съвсем естествени през това време. Едно нещо, което правите за това е да вземете натиска на краката. Правете по-малко ходене и предлагайте повече почивка на краката. Това ще помогне да се намали подуването на краката и това се оказа един от най-естествените начини за намаляване на подуването. Да! Винаги има налични болкоуспокояващи, които ще помогнат за намаляване на болките в краката. Това е може би един от най-нездравословните начини за намаляване на болката. Тъй като, ще трябва да се вземат много от тях на дневна база за намаляване на редовното подуване и това не е здравословно за вас. По този начин намаляването на налягането с краката може да се окаже полезно.

Седмична активност на 38-те седмици на бременността:

Вие определено сте в позиция, че някои ограничения трябва да бъдат упражнения за ежедневните ви дейности. Както беше обсъдено по-рано, трябва да има по-малко ходене, тъй като това може да бъде рисковано за бързо развиващото се бебе. Трябва да има някакво движение вътре, което може да бъде прието. Но прекомерното движение с нероденото дете в стомаха не може да бъде толерирано, особено през този период. Може да има разхлаждащи разходки вечер и трябва да има някои ограничения и на диетата, които трябва да следвате на думата. Говоренето и споделянето на чувствата може да се направи, тъй като това лесно ще намали психичния стрес. Ако работите по някаква рутинна процедура като медитация, която позволява да се намали стресът, тогава полагайте допълнителни усилия в това, тъй като това ще дойде по-удобно.

Насърчаването на психичното здраве е винаги ценено и човек не може просто да мине през този конкретен етап лесно. Но не се притеснявайте! С помощта на такава умствена сила и добри съвети ще излезете от тази стресова ситуация за нула време. Имай вяра.

Диета и упражнения за бременни 38 седмици:

Диета и физически упражнения са чудесната комбинация, която може да направи тялото здраво от сърцевината. Един от най-добрите начини да се направи тялото подвижен и да се поддържа в състояние на изпълнение правилното приемане на витамини и минерали са необходими. Ето някои от най-добрите храни, които ще са ви необходими, за да сте здрави и годни.

 • Пиле Тика: това е пикантен избор за протеини. Ако имате правилни пропорции на постно месо и пиле, тогава тялото ви ще остане здраво. Да се ​​надяваме, че много жени ще пожелаят тази лека закуска, след като през последните няколко месеца са преминали през много ограничения за хранене.
 • Печени бананови чипове: това е добър и вкусен източник на желязо. Кой не обича това. С правилната подправка това е може би една от най-освежаващите закуски на всички времена. Ако търсите тази храна на пазара, тогава това ще бъде лош избор, тъй като те могат да се смесват с преработени продукти. Трябва да ги правите у дома. Ако сте в напитки, тогава са някои освежаващи студени плодови напитки и сокове, които винаги поддържат тялото здраво, а умът - отпуснат. Това е един от най-добрите начини за фитнес, вярвате или не. Следват някои от най-добрите домашно приготвени плодови сокове.
 • Сок от доматено-домати: това е вкусен начин да бъдете здрави. Ако търсите за някои от най-добрите храни там, то това е може би един от най-добрите, които можете да се възползвате по време на бременността. Именно това идва с добротата на природата и може да се твърди, че е едно от най-добрите неща по време на този период на бременност, което ще бъде напълно подходящо за вашето здраве.
 • Пресен смесен плодов сок: освен комбинация от само два плода, има и много други храни, които можете да имате по време на бременност. През това време ще е необходима прясна чаша смесен плодов сок, заедно с няколко малки кубчета лед, за да бъдат здрави и освежени през целия ден.
 • Сок от манго: вечерите са наистина разочароващи. Тъй като ще трябва да спите рано и да се събудите на следващия ден и да повторите същата рутина. Да имаш чаша охладен сок от манго няма да навреди. По-скоро това ще направи вечерта по-вълнуваща.
 • Упражнение: има някои основни упражнения, които ще помогнат при проблеми с шийката на матката, а също и с регулирането на бебето. Ето някои от най-добрите упражнения, които можете да направите, когато сте 38 седмици бременна жена.
 • Пешеходна: Това е едно от най-добрите упражнения, в които всеки може да се включи. Това е едно от най-добрите неща там и ще се сблъскате с някои проблеми през това време, ако не ходите. Включването в някакво движение, което позволява правилното движение на краката и някакъв стрес на долната част на корема, може да ви накара да мързеливи от сърцевината и това може да е причина за някои сериозни възникващи проблеми по време на бременността.
 • Седнал на топка за лекарство: тогава лекарствената топка ще се използва за известно време. Топката, която беше използвана за стабилизиране на сърцевината и правенето на хрускам, ще бъде използвана само за да седи сега. Просто седнете на топката и наклонете гърба напред. Това ще помогне с регулирането на тялото на бебето и седи на топката на лекарството също се препоръчва от експерти.

Съвети за преодоляване на стреса:

Стресът е един от най-често срещаните проблеми през това време и вие ще бъдете депресиран през целия ден, ако не можете да се справите с психичния стрес в точното време.

 • Говори с хора: понякога човекът, който се занимава със стреса, не може да проследи основната причина за стреса. Говорейки с хората за проблема, помагате на проблема пред очите ви и лесно ще можете да решите този стрес. Стресът вероятно е един от тези първостепенни въпроси, които трябва да бъдат намалени през това време.
 • Дискусия на приятелския кръг: разговорът с непознати ще бъде по-малко благоприятен от приемането на приятели. Ти буквално не трябва да ходиш на вечер с приятелите си. По-скоро ще бъде по-добре, ако държите кръга ограничен до хора, които ви познават достатъчно добре. Те ще слушат и със сигурност ще излязат с някои решения, които ще се окажат полезни. Дори и експертите препоръчват на своите клиенти техниката за обсъждане на кръга от приятели за справяне със стреса по време на бременност.
 • Упражнявай се всеки ден: ежедневно упражнение има тона на ползите и изненадващо ви помага по време на бременност, както добре. Ако сте човек, който обича да се упражнява ежедневно, това няма да е много трудно за вас. Но по време на бременност упражнения изглежда да е твърде трудно. Но просто направете гореописаните техники, за да се справите с предстоящите проблеми, с които ще се сблъскате по време на раждането. Клякам трябва да се прави и през това време, но с възглавница на дъното. Те ще приличат повече на свободни ръце.

Медицинско лечение и редовен преглед:

 • Редовният преглед е вероятно едно от най-добрите неща, които ще помогнат за проследяване на движението на бебето през това време. Проверките са нещо, което ви напомня за вашето здраве и какви подобрения трябва да се направят.
 • Когато става въпрос за симптоми, има някои медицински състояния, с които се сблъскват почти всички бременни жени по време на бременност и очевидно има лекарства, достъпни за тези условия, които са обсъдени по-долу.
 • За болкоуспокояващи, за да се справят с болки и подуване, можете да приемате Ацетаминофен. Той е един от най-добрите лекарства за бременни жени за справяне с бременността.
 • Запекът може да бъде отстранен с помощта на Dulcolax. Това е една от най-добрите неща там, която е достатъчно способна да намали проблемите на червата по време на 38 седмици от бременността.
 • Ако се занимавате с храносмилане и други проблеми, тогава Pepcid ще бъде наистина добър за вас. Това е един от най-широко използваните лекарства от бременни жени. Млякото на Магнезия също е доста добро през това време.

Съвети и предпазни мерки:

 • Трябва да избягвате да ядете нездравословни храни.
 • Дръжте диетата си ограничена до нещата, препоръчани от лекарите.
 • Спрете да пушите или пиете алкохол, ако все още живеете с тях.

В тази статия бяха обсъдени някои от най-добрите факти относно 38-та седмица от бременността. Ако се занимавате с някои сериозни проблеми с бременността, тогава и лекарствата се обсъждат по-горе, което ще ви предостави широко разпространено облекчение.

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Развитие на бебето през 38-мата гестационна седмица (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send