Красота и мода

Причини за нередовни периоди

Pin
Send
Share
Send


Менструацията е една от нормалните функции на всяка жена. Това е 28-дневен цикъл, през който всеки трябва да мине и продължава 5-7 дни. В проста дефиниция, това е кървене и освобождаване на хормони след прекъсване на яйчниците. Всъщност менструацията е знак, че жената е влязла във фазата си на раждаемост и е време на живота си, когато може да забременее и да забременее. Факт е обаче, че повечето от жените имат 28-дневен цикъл, който всеки месец изхвърля вратата след този период, но след това има жени, които дори преминават 35-дневен период преди да влязат отново в менструацията. Тези жени изпитват забавени или нередовни периоди, които трябва да бъдат лекувани и отново нормализирани.

Въпреки това, преди да започне лечението, идеята е да се знае за основните причини, които всъщност водят до нередовни периоди. За да ви дам представа за това, ръководството по-долу е подготвено. Това със сигурност ще увеличи знанията ви за причините, свързани с нередовни или пропуснати периоди.

Причини за нередовни периоди:

1. Нарушения на храненето:

Сред най-честите причини за нередовни периоди, които се нуждаят от споменаване тук, е нарушенията в храненето като булимия и анорексия определено нещо, което си струва да се отбележи. Това са някои от здравните условия, които всъщност водят до кризата.

Виж повече: Причини за болки в коляното

2. Кърмене:

Кърменето е временна фаза и се смята и доказано от професионалисти, че когато една жена е в периода на кърмене, шансовете за нередовни периоди се увеличават три пъти. Това е една от причините, за които трябва да сте наясно.

3. Екстремен диабет:

Високите нива на кръвната захар, известни също като диабет, са една от причините или причините, поради които жената може да има нередовни периоди. Това означава, че за да се освободим от кризата, е необходим подходящ контрол върху болестта.

4. Бременност:

Повече от нередовни периоди, бременността и нейните 9 месеца е тази фаза от живота на жената, която води до пропуснати периоди. Това е времето, когато яйчниците са използвали плодовитостта си, за да зачене бебе.

Виж повече: Симптоми на рак на простатата

5. Хормонални проблеми:

Всеки вид аномалии в хормоните и неговата секреция могат да бъдат друга основна причина, която води до нередности в менструацията. Тук един от най-големите примери е под формата на неизправности на щитовидната жлеза.

6. Проблеми с теглото:

И двете с наднормено тегло и с ниско тегло могат да бъдат проблем, който е тясно свързан с нередовната менструация при жените. В действителност, в много случаи, това също така прави менструация изчезват напълно.

Виж повече: Причини и симптоми на полиомиелит

7. Проблеми с тазовите органи:

Днес много жени се сблъскват с проблеми с тазовите органи и някои от тях са често срещани като PCOS, кистата на яйчниците и др. Това са някои от здравните условия, които водят до нередовни периоди.

8. Лекарства и лекарства:

Започвайки от консумацията на контрацептивни хапчета към антипсихотичните лекарства, има много лекарства, които водят до нередовни периоди като един от резултатите. Интензивността заедно с честотата може да бъде засегната и поради тази причина.

9. Емоционални злополуки и стрес:

Твърде много емоционален натиск и стрес върху ума и тялото е друг от най-разпространените причини днес, който води до нередовни периоди при жените. Това е нещо, което трябва да бъде управлявано и контролирано за правилна менструация.

10. Прекомерна физическа активност:

Физическата активност и упражненията изискват много енергия и менструация. В този случай, ако прекалите упражнения, по-голямата част от енергията отива в това, като не оставяте нищо за редовен менструален цикъл и по този начин се наблюдава нередност.

Гледай видеото: Менструалният цикъл (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send