Красота и мода

Процедури за лечение на рак на гърдата

Pin
Send
Share
Send


Когато едно момиче отлежава, гърдите й започват да растат. И много от състоянията на гърдата стават известни, когато момичето прерасне в жена. Аномалии в гърдите могат да бъдат физически видими, но анатомичните състояния могат да доведат до психо-емоционални последствия. Политията и полимастията са двете състояния, при които жената има повече от две обикновени зърна.

Понякога жените се раждат без нито едно, нито двете зърна. Понякога типичните състояния на гърдата също се влияят от размера и пропорцията. Най-често гърдите не са дори симетрични по форма и размер. Често е несъответствие да имаме около 30% диспропорция от едната към другата страна.


Виж повече: Упражнение за намаляване на размера на гърдите

Много често единственото лечение на доброкачествено състояние на гърдата е обяснение и увереност за състоянието. Понякога са необходими леки или големи операции за лечение на състоянието на гърдата. Оценката за доброкачествени състояния на гърдата може да включва ултразвук, физически изследвания, отстраняване на течности или тъкани, мамография за анализ.

В зависимост от няколко фактора, като симптомите, степента на заболяването, цялостното ви здраве, толерантността към лечението, вашите очаквания след лечението, лекарят и вие ще измислите най-подходящото лечение за себе си. Някои от процедурите за грижа за гърдата са споменати по-долу.

Процедури за лечение на рак на гърдата:

хирургия:

Хирургията е основно лечение. И това е и първата линия на защита срещу рак на гърдата. Премахването на първите признаци на рак на гърдата може да бъде успешно лекувано с операция, особено когато се комбинира с нехирургично лечение. След като диагнозата Ви бъде завършена, Вашият лекар ще Ви обясни различните хирургични опции и техните ползи и техните странични ефекти. И тогава заедно ще обсъдите и ще решите какъв тип операция и какви са характеристиките ви, вашите предпочитания. Има два вида операции на гърдата:

Lumpectomy:

Виж повече: Съвети и трикове за кърмене

Lumpectomy е процедурата, която помага за отстраняване на тумора и някои околни тъкани, като същевременно запазва болшинството на гърдата. За обезболяване на зоната на тумора се изисква обща или локална анестезия. И можете да изберете вида анестезия, която искате по време на операцията. Много жени претърпяват няколко седмици радиация след операцията, за да премахнат останалите клетки от рак на гърдата, преобладаващи в гърдите.

Мастектомия:

Мастектомията е хирургично отстраняване на гърдите. Има пет вида мастектомия, които варират от премахване на гърдите до премахване на раковите клетки на гърдите, както и някои здрави тъкани около него. Много жени решават да се подложат на реконструкция на гърдата, но понякога жените предпочитат протези при мастектомия. Мастектомията се извършва под обща анестезия.

Жените, които избират реконструкция на гърдата, също възстановяват гърдите си по едно и също време. След завършване на мастектомията, Вашият лекар ще постави дренажна тръба, за да изцеди прекомерните течности в гърдите и след това да зашие вашия разрез, да облече раната и да обгърне гърдите си в стегнат превръзка, която компресира района и помага за популяризирането на изцеление. Реконструкцията или възстановяването на гърдите ви може да наложи да останете в болницата средно по три дни или понякога дори малко повече.

Преди изписване от болницата ще Ви бъдат предписани болкоуспокояващи и ще бъдете научени как да се грижите за разреза и раната. Също така ще бъдете насрочени за проследяване от Вашия лекар, за да проверите напредъка си, както и да премахнете шевовете си. След мастектомия лекарят ще Ви предложи да предприемете лъчева терапия, ако размерът на тумора е твърде голям.

Виж повече: Стимулиране на женски гърди

Процедурите за грижа за гърдата са от съществено значение за намаляване на риска от проблеми, свързани с гърдата. Винаги трябва да сте на ръба, ако забележите някакви аномалии на или около гърдите.

Източник на изображения: Стойка за затваряне

Гледай видеото: Модерната процедура за лечение на тумори HIPEC - Хипертермична Интраперитонеална Химиотерапия (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send