Красота и мода

10-месечно бебе - тегло, грижа за бебето, развитие и важни събития

Pin
Send
Share
Send


Десетмесечното бебе е много по-различно от по-старите или по-младите. Той или тя са различни набори от изисквания и има напълно ново поведение, което очевидно ще се сблъска с времето, тъй като развива някои нови навици. Надяваме се, че бебето набира тегло и развива нови навици за хранене с възрастта и има много други невероятни промени в бебето, които очевидно ще вълнуват родителите.

Десетмесечното бебе очевидно ще изисква някаква независимост на тази възраст. Те ще научат важността на различните части на тялото и ще искат да научат за различните функции на тези части на тялото. Край ще се активира по-често и те ще паднат и ще плачат в стремежа си да се научат как да използват крайниците и това е напълно естествено. Някои мерки за безопасност също ще трябва да бъдат приети на тази възраст и това е една от най-важните стъпки към грижите за бебето.

Десет месечно тегло на бебето и дейности за развитие:

Сега, нека обсъдим някои от най-важните факти, свързани с теглото на бебето, грижата за бебето, храненето, развитието, съня, храната, основните етапи и дори за играчките, необходими за 10-месечно бебе.

10-месечно тегло на бебето:

Независимо дали е момче или момиче, бебето ще се увеличава бързо и това е едно от най-важните неща, които ще трябва да следите. Според лекарите, бебето ще получава по-нататъшно тегло. За да бъде прецизно в тази възраст бебето ще тежи около 7.5-11.2 килограма. Това е стандартното и здравословно тегло на 10-месечно бебе. Родителите ще трябва да следят теглото и ще трябва да се уверят, че бебето не получава допълнително тегло. В случай, че бебето не отговаря на изискваното ограничение за тегло, тогава ще е време да се консултирате с лекаря.

10-месечна грижа за бебето:

Грижата за бебето е една от най-важните задължения на майката и бащата. Бебето не трябва да бъде излагано на нищо, което може да го нарани. Бебето трябва да се държи в такава среда, която да не се окаже тревожна за него. Бебето трябва да бъде отнесено към лекар в случай на някакви неразумни физически промени или нарушения (болест).

Що се отнася до грижата за кожата, проблемът е, че бебето трябва да се овлажнява само с идеалния овлажнител, с който се е консултирал лекарят. Бебето не трябва да се излага на слънчева светлина. Правилното сляпо трябва да бъде прикрепено към прозореца, за да бъде бебето безопасно и без почти всички видове външни повреди. Това е една от най-важните стъпки, които родителите ще трябва да приемат заради бебето. Понякога излишният шум може да бъде истински проблем за скъпоценните. Следователно, изборът на подходяща детска стая и подходящата среда става наистина важно в този случай.

Десет месечен бебешки сън:

На тази възраст бебето често спи по-малко. Това се случва с почти всяко бебе на тази възраст. Съществува значително намаляване на часовете на съня, които обикновено варират между 2-3 часа. По-малко сън се равнява на повече раздразнение. Бебето ще плаче много почти през целия ден, ако той или тя стане по-малко сън. Може да има и промени в часовете на сън. Такива като часовете на сън сутрин може да се случи между 9-10 ч. След като бебето се събужда рано сутрин. Бебето ще се чувства много уморено, а уморените признаци могат да бъдат един от най-важните признаци в тази възраст, които родителите ще трябва да разберат. Едно от най-интересните факти за 10-месечните бебета е, че те могат да протестират, ако не искат да спят и ако бавачка или някой от родителите някак си ги принуждава да спят.

10-месечно хранене на бебето:

Храненето е като едно от най-важните изисквания на 10-месечното бебе. Една от най-важните храни на 10-месечното бебе е млякото. Бебето трябва да бъде снабдено само с домашно приготвени храни. Бебето не трябва да се снабдява с никаква храна, която не е подходяща за него и не е предписана от лекаря. Накратко, не експериментирайте с бебето.

Бебето в този момент със сигурност ще се опита да яде всичко от себе си. Това е един от най-важните моменти и факти, които майката ще трябва да има предвид, а именно, че бебето ще се опита да изяде неща от пода. Той или тя ще постави случайни неща в устата и ще го идентифицира, като ги опита, което не може да бъде разрешено, тъй като някои от веществата, лежащи на пода, може да се окажат отровни. Заедно с това трябва да се има предвид, че на бебето трябва да се предостави известна свобода, за да може той или тя да има някакво развитие на ум.

10-месечно развитие на бебето:

Бебето ще пълзи от тази възраст и може да има някои драстични промени в движението на бебето и спи. Бебето ще иска да приеме и някои функции на крайниците. Осигуряването на необходимото пространство и добра свобода на бебето ще бъде добро за бебето, тъй като то ще му осигури чувство за независимост, което е необходимо на тази възраст.

10-месечни бебешки храни и играчки

Десетмесечната възраст трябва да се снабдява само с домашно приготвена храна, както беше споменато по-горе. Млякото ще продължи да бъде една от най-важните храни за 10-месечното бебе. Играчките включват предимно учене и музикални играчки.

Под сегмента на етапите бебето ще се опита да спре, да падне и да се преобърне. Бебето ще пълзи много и ще има и някои движения на крайниците. Това трябва да бъдат основните етапи на развитие в тази възраст.

В тази статия ще намерите някои от най-изключителните и значими и подходящи сведения относно съня, храната, развитието и т.н. на 10-месечното бебе. Вероятните промени в бебето са широко дискутирани, така че в случай, че сте първият таймер, няма да имате сериозни проблеми.

Гледай видеото: Внимание храна! Как НЕ трябва да се храним! (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send