Красота и мода

9 съвета за трайно отнемане на миризмата на тялото

Pin
Send
Share
Send


За да изглеждате свежи и перфектни, всички ще вземете душ и се облечете по идеален начин. Но веднага щом се включите в някаква физическа работа, започнете да се изпотявате и в него има миризма, която понякога ви кара да се срамувате от тълпата или обществеността.

Какво причинява миризма на тялото:

Има много причини за телесна миризма и това е универсален проблем, с който се сблъскват много от вас. Първо може да бъде, че приемате храна, която има много чесън, лук и много други подправки, които освобождават сяра, когато тялото ги разбива или абсорбира. Така че се опитайте да ядете храна с по-малко миризливи съставки в нея. На второ място, ако пиете повече от нормално, тогава тя се отделя от вашия дъх и пот, причинявайки миризма на тялото. Трета и една от причините, поради които всичко, с което се сблъсквате в нормална рутина, е подчертано или прекомерно напрегнато от вашата работа. Това е времето, в което тялото ви се заинтригува и започва да се появява миризлива пот. Ако страдате от стрес пот, консултирайте се с лекар и се опитайте винаги да носите чисти и измити дрехи. Последната миризма на тялото може да се дължи на медицински причини, хора, страдащи от хроничен запек, диабет или чернодробно заболяване, пред които са изправени.

Понякога във влажен и влажен климат тялото се насочва към изпотяване и тежко, така че това е времето, когато тялото ви развива миризмата на тялото. Така се уверете, че носите тъканта, която лесно абсорбира потта, а вие оставате и изглеждате свежи денонощно.

Как да премахнем миризмата на тялото:

Ето и 9-те най-добри начини да държите телесната миризма далеч от вас:

1. Опитайте се да бъдете чисти:

Първото нещо, което трябва да миришеш като цвете е да останеш абсолютно чист и чист душ поне два пъти на ден, тъй като намалява бактериалния растеж на кожата. Според много изследователи е по-добре да се вземе душ с топла вода, за да се предотврати миризмата на тялото и винаги да се използва антибактериален сапун или сапун, за да се справи с миризмата на тялото.

2. Великолепна сода за печене:

Всички са чували, че содата се използва в кухнята, но сега нейното приложение може да ви помогне да се отървете от миризмата на тялото. Има два начина, по които можете да ги приложите.

  • Вземете една супена лъжица сода за хляб и половин лимонов сок и ги разбъркайте добре и нанесете върху части от тялото, където прекалено се потите.
  • Внимателно нанесете върху тази област и я оставете за 2- 3 минути и почистете и вземете душ след това.
  • Уверете се, че не изтърквате района и се прилага ежедневно в продължение на седмица или две.
    В същия процес се използва бакпулвер и царевично нишесте и се нанася по същия начин.

Това ще предотврати изпотяване, както и лоша миризма за по-дълъг период от време.

3. Бръснете сухия орган и използвайте дезодорантите:

За да се запази лошата миризма, винаги трябва да бръснете космите на областта под мишниците, когато косата действа като бактерия, която произвежда повече изпотяване и миризма. След като душът ви гарантира, че добре изсъхвате района, сухите части на тялото се противопоставят на растежа на бактериите. Винаги използвайте дезодоранти против изпотяване и добрият аромат запазва телесния мирис далеч.

4. Ангелска ябълка оцет:

Ябълковият оцет е чудотворен сироп, тъй като има мощни бактерии, които се борят срещу лошата миризма и дори балансират нивата на рН на тялото. Можете да ги приложите по два начина:

  • Можете да добавите една супена лъжица върху ябълков оцет в хладката вода за къпане и се накиснете за 10 -15 минути.
  • На второ място вземете ябълков оцет и внимателно го втрийте в подмишниците, оставете го за три до четири минути и вземете душ. Приложете, докато не откриете каквито и да е промени в себе си.

5. Вземете вана с Розмари:

Розмари се противопоставя на растежа на бактериите, причиняващи миризма, и дори неутрализира миризмата на тялото с хубавия си аромат. Той съдържа цинк, чийто недостиг може да причини миризма на тялото. Можете да го използвате листа и етерично масло, направено от Розмари.

  • Вземете две чаши сушени розмарин листа до пет чаши гореща вода, накиснете го за 10-15 минути и след това се накиснете във водата за 10 -15 минути.
  • Добре се подсушете и задръжте лошата миризма на тялото далеч от вас.
  • Можете дори да използвате етерично масло, смесете пет до шест капки в малка чаша вода и нанесете върху зоните на изпотяване и вижте разликата.

6. Чудесна ряпа:

Ряпата има антибактериални свойства и намалява растежа на бактериите, причиняващи лоша миризма и е натоварен с витамин С, който потиска лошата миризма. Можете да започнете да консумирате ряпа и да го включите като част от вашата храна

Можете дори да нанесете сок от ряпа в областта на подмишниците и слабините и да го оставите да изсъхне. След това го измийте с топла вода на Лука, можете да правите това всяка сутрин, тъй като запазва лошата миризма за поне 10 часа.

7. Детоксикирайте тялото:

Много е важно да почистите системата отвътре, за да спрете лошата миризма. Детоксикирайте тялото като почиства и премахва всички токсини, които могат да се натрупат от нездравословен начин на живот и хранителни навици. Така че пийте много вода и след като системата е чиста, лошата миризма също ще бъде сведена до минимум.

8. Прилагане с леска:

Това чудесно с леска намалява нивата на рН на кожата, стягащите му свойства минимизират порите на кожата и намаляват производството на пот. Можете да смесите леска с вода и да ги държите в бутилка и да я напръскате два пъти на ден. Дори можете да сложите три-четири капки в памучен тампон и да ги поставите под мишниците и да видите как се случва магията.

9. Намаляване или избягване на миризма t

Последно, ако искате да задържите лошата миризма далеч от себе си, спрете или се съпротивлявайте от консумацията на висококалорични храни, които ви карат да се потите повече. Дори намажете лука, чесъна, който произвежда лоша миризма и газирани напитки, кофеин или алкохол, които причиняват тежко изпотяване.

Така че това са някои съвети, които могат да ви помогнат да останете свежи и да се отървете от миризмата на тялото по лесен начин. Бавно възпрепятствайте тази точка в ежедневието си и ги превръщайте в ежедневна практика, така че да не е неприятно да ги следвате.

Гледай видеото: QI s08e02 Hanatomy Extended (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send