Красота и мода

Какви са причините за треската при децата - как да се лекува?

Pin
Send
Share
Send


Децата обичат да играят. Играят в градината, пясъка, калта и почти навсякъде. Ние, родителите, искаме да ги запазим защитени. Това е естествен инстинкт. Начинът, по който бебетата са в безопасност в утробата на майката. Но за съжаление не можеш да ги задържиш завинаги в ръцете си. Трябва да ги пуснете. Не можеш да спреш децата да се забавляват.

Всичко това води до много излагане на много микроби. Тази експозиция на милиони микроби може да причини заболявания. Виждайки, че детето ви се разболее, може да се счупи много сърце.

Вирусната болест е треска. Това може да се дължи на много причини като бактерии, вируси, както и температура. Предимно е заразна. Но не го приемайте небрежно, трябва да наблюдавате своевременно времето на треска. Бебетата с трицифрено число могат да бъдат опасни. Трябва незабавно да ги вземете при лекаря.

След шест месеца бебетата обикновено имат треска, придружена от възпалено гърло, хрема, главоболие, тръпки, болки в тялото, умора и диария. Може да искате да покажете на лекар, ако симптомите на тази треска преобладават повече от двадесет и четири часа. При по-големите деца на възраст от две години в отделенията, треската обикновено остава 2-3 дни.

При децата, които имат треска, нашата имунна система се бори със студ или инфекция. Това означава, че имунната система се изгражда. Трябва да му дадете време. Трябва да откриете причината му като всяка инфекция или студ или температура.

Треската има различно въздействие върху различните възрастови групи. Лекарството също се различава с възрастта. Обикновено лекарството се дава на всеки четири часа. Ако треска остане след три дни, тогава трябва да се изследва кръвта. Не трябва да се паникьосвате от треска, но не трябва да рискувате.

Виж повече: Различни видове треска

Параметри за нормална и висока треска - детска графика:

Треска показва някои симптоми от висока температура и кожни обриви по тялото на децата ви. Познавайки температурата, можем да кажем, че е висока температура или ниска температура. Следната диаграма ви дава представа за нормалните температури и високите температури.

Диаграма на нормалните температурни диапазони:

  • Орални диапазони: 35,5 ° C - 37,5 ° C (97,9 ° F - 99,5 ° F)
  • Диапазони на подмишниците: 36,5 ° C - 37,5 ° C (97,8 ° F - 99,5 ° F)
  • Ректални обхвати: 36,6 ° C - 38 ° C (97,9 ° F - 100,4 ° F)

Симптоми:

Причините за треската за детето са много. Ако температурата е придружена със студ, тогава температурата му от първа степен. Ако температурата е придружена с диария, тогава може да има стомашна инфекция. Понякога температурата може да има грип и сезонни ефекти. Треска с изгаряне в урината може да бъде инфекция на урината. Треска с болка в ухото може да бъде инфекция на ухото. Ако видите някакви сини петна по кожата или ноктите с треска, трябва да проверите за менингит. Това може да бъде фатално; следователно детето трябва да бъде незабавно заведено в спешното отделение.

Един ден те вече са играли. На следващия ден те също не могат да станат от леглото. Това може да е малко страшно, ако детето има астма или диабет. В такива случаи трябва да направите няколко теста за грип в рамките на 24 часа.

Има много причини за треска. Това може да е инфекция, нараняване и възпаление. Ето няколко изброени по-долу.

Остра треска:

Острата треска е треска, която е около 101'С. Той е там по-малко от 7 дни.

Причини за треска при деца:

Респираторни инфекции като студ, грип. Това се дължи на вируса. Това се дължи най-вече на сезонните промени и голямото количество поленови зърна, дим и прах. Едно от причините за това е и количеството на замърсяването на въздуха, което е на ден.

Децата понякога пият вода от бутилките и отворените кранове. Това води до инфекция на стомаха, много пъти яденето извън храната също го причинява. Тази инфекция се връща в тялото. Гастроентеритът се дължи на вирус, открит в замърсена вода и храна.

Ушната инфекция причинява треска. Нарича се Отис медии. Има изтичане от ухото. Това е съпроводено с лека до умерена треска. Това се дължи главно на излагане на ухо на студен въздух и вода, и боли.

Водата, която използваме за миене след урината и мързелите, също причинява урина. Много пъти прекаленото използване на памперси и нехигиенично използване на памучни пелени също предизвиква урина. Това води до треска. Това е предимно за ден или два. Редовното миене на частни части с топла вода помага за предотвратяването му.

Много ваксинации и някои лекарства причиняват повишаване на телесната температура. Тази треска е много мека и изчезва след няколко дни. Лекарите обикновено предупреждават родителите по време на прилагането на ваксинацията, само за да ги подготвят предварително.

Виж повече: Най-добрата медицина за треска

Хронична треска:

Хроничната треска е треска с температура, която е с тройни цифри. Това е повече от 7 дни. Това може да доведе до тежка загуба на тегло и загуба на апетит. В тежки случаи може да причини увреждане на мозъка.

Причини за хронична треска при деца:

Хроничната треска може да се дължи на продължително вирусно заболяване като хепатит, туберкулоза и HIV.

Повтарящите се вирусни заболявания също могат да причинят хронична треска.

Много видове инфекции като хепатит, синузит и пневмония могат да причинят вирусна треска при децата. Това може да отслаби дихателните пътища. Увеличената инфекция причинява висока температура.

Mosquito: -

Комарите причиняват болести като малария, денга, чикунгуня и свински грип. Тези заболявания причиняват много висока температура. Комарът носи вируса на човек. Това са животозастрашаващи болести. Много често се среща в тропическите зони като порода комари на застояла вода.

Има безкрайни възможности за инфекция. WBC се бори с вирусите и бактериите, причиняващи инфекция. Това води до повишаване на телесната температура, т.е. треска.

Можем да избегнем контакт с микроби, за да предотвратим треска. Но колко можем да избегнем. Не можем да спрем децата да играят. Също така не можем да ги наблюдаваме през цялото време.

Виж повече: Симптоми на денга при деца

Предпазни мерки за предотвратяване на треска при деца:

Има и други начини за предотвратяване на треска при деца.

Игнорирайте храни отвън:

Храна навън е изложена на много микроби. Те се държат отворени, мухите идват и седят върху него, което го прави непригоден за хранене. Понякога качеството на използваните зеленчуци и олио не отговаря на изискванията. Това причинява инфекция на стомаха и червата. Така че ние просто не трябва да ядем извън храната. Ако нямаме друга възможност, освен да ядем извън храната, трябва да ядем от безопасно и правителствено сертифицирано място.

Носете топло облекло:

Много пъти, поради студено време, децата хванат настинка, ако малката простуда може да доведе до треска. Носенето на топла кърпа предотвратява излагането на студен вятър. Също така спестява деца от ушна и назална инфекция.

Използвайте чиста вода:

Много пъти вирусите влизат в тялото ни чрез вода. Трябва да използваме чиста вода за пиене, за готвене, за къпане и дори за пране на дрехи. Микробите влизат в нашето тяло чрез всякакъв вид експозиция.

Избягвайте комарите:

Комарите са причина за големи заболявания, които причиняват много висока температура. Не трябва да им позволяваме да се размножават. Това означава, че никъде няма да има застояла вода. Можем също така да използваме мрежи и спрейове, за да сме в безопасност от комари.

Процедури за контрол на температурата (треска) в детското тяло:

Колкото и да предпазваме децата си от треска, никога няма да избегнем микробите. Ако има някакъв случай, децата получават повишена температура, могат да направят следното.

1. Nsaid:

Nsaid е нестероидно противовъзпалително лекарство, което се използва за облекчаване на болката. Използва се и за намаляване на температурата. Той идва в много видове и формула. Предимно бебета и бебета не получават никакво алопатично лекарство, докато това наистина е необходимо. На малките деца се дават леки дози чрез суспензии и сиропи. Деца на възраст над 2 години получават леки таблетки, способни да дъвчат. Но повечето от родителите избягват лекарството, докато то наистина се изисква или само ако лекарят каже да даде. Той има странични ефекти като увреждане на мозъка, проблеми с черния дроб, сърдечно-съдови проблеми и чревни увреждания.

2. Вливане на течности:

Треска често причинява дехидратация сред децата. Това води до изсушаване на кожата и устните. Затова се казва, че приема много течности. Вода, сок, студена супа, кисело мляко и сладолед. Това охлажда телесната температура и поддържа детето хидратирано.

3. Компресиране на влажна кърпа:

Често, когато температурата е висока в тройни цифри, лекарите предлагат да се поддържа влажна кърпа над челото. Водата, в която се потапя кърпата, е студена. Предполага се, че се променя от време на време. Това охлажда детето и я успокоява.

4. Гъба за баня:

Най-често на децата се дава гъбена баня при треска. Охлажда телесната температура навсякъде. Прави се с лека топла до нормална вода. Всяка четиричасова гъба се дава на деца с много висока температура. Ако детето ви трепери, трябва да сложите одеяло, докато тя е топла и не правете гъба.

5. Леко облекло:

Когато детето има треска, телесната температура е висока. За да се борим с тази висока температура, тялото ни има тенденция да се поти, за да го охлади. Тази пот трябва да бъде напоена. Затова лекарите винаги съветват леките дрехи.

6. Използвайте вентилатора:

Когато децата имат повишена температура, те не трябва да са в климатизирани помещения. Просторната стая е добра за охлаждане на висока температура. Наличието на светлинен вентилатор е добро за намаляване на температурата.

7. Останете на закрито:

Ако детето ви има треска, той не трябва да излиза навън. Вятърът и излагането на слънце може да повишат температурата. Натоварването може да направи децата по-дехидратирани. Пълна почивка на легло винаги се препоръчва за бързо възстановяване от треска.

Треска е ежедневна болест. Но безсънни дълги нощи на дете и родител могат да бъдат много уморителни. Може да искате да знаете причината за това и повече от това, което бихте искали да се обадите веднага на Вашия лекар. Затова винаги е по-добре да се предотврати това. Много течности и охлаждане с влажна кърпа ще го намалят.

Виж повече: Главоболие при деца

Гледай видеото: QI s08e07 Horrible Halloween Special Extended (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send