Красота и мода

15 най-добри туристически места за посещение в Гангток със снимки 2018

Pin
Send
Share
Send


Сгушен в планинските върхове на великите Хималаи, Gangtok, столицата Сиким е популярно туристическо място. С перфектното си съчетание между традиция и смесена култура, Gangtok предлага на туристите много места за разглеждане и посещение.

Най-добрите места за посещение в Гангток със снимки:

Има толкова много туристически обекти за посещение в Gangtok Индия точки на интерес, в които ние сме дали под 15 най-Gangtok туристически места списък, който дава прекрасен опит за вас.

1. Хималайски зоологически парк:

Хималайският зоологически парк е един от най-добрите в известните места в Гангток. Паркът, който се простира върху горски резерват с площ от 230 хектара, осигурява приятна атмосфера за дивата природа на Сиким, най-вече за застрашената червена панда. Огромната естествена среда осигурява безопасно жилище за лишените от свобода с минимални смущения от външни източници. За любителите на дивата природа това е мястото, където трябва да бъде.

2. Езеро Цомго:

Ледено езеро, разположено над надморска височина от 12 000 фута, езерото Цомго е известно туристическо място, дори ако изисква разрешение поради това, че попада под ограничена зона. Езерото се счита за свещено от местните хора с храм на бог Шива, построен близо до езерото. Ела зимата и езерото остава замръзнало, докато летните месеци носят разнообразни цветя в пълен разцвет. Посетителите на езерото могат да се възползват от яздене, което е възможно само на езерото Цомго.

Виж повече: Най-добрите места за посещение в Утаракханд

3. Манастир Румтек:

Румтек, известен още като Дхармачакра Център, е известен будистки манастир близо до Гангток. Първоначално построен през 16-ти век, той е възстановен от 16-ти Кармапа през 1966 г., след като е паднал в руини. Манастирът е най-големият в Сиким, в който живеят общности от тибетски монаси, с изтъкнат храм на храма, център за отстъпление, монашески колеж и златна ступа, съдържаща мощите на 16-ти Кармапа. Целият манастир осигурява спокойна атмосфера и се държи най-високо от будистите.

4. Градина Сарамса:

Основана през 1922 г., градината се е превърнала в основен туристически център на атракция, откакто е била отворена за обществеността. От момента на създаването си градината е видяла отглеждането на различни плодове за местните колониални офицери за отглеждането на лечебното растение ипекакуна, благодарение на което е по-популярно известен като Ипекач градина. Градината е била превърната в Орхидариум през 1975 г., посветена на отглеждане на различни видове орхидеи и сега е известна градина за развлечения в град Гангток. Можете да покриете цялата дестинация със снимки, които са полезни, за да обясните красотата на това посещение в Гангток.

Виж повече: Варанаси туристически обекти

5. Tashi View Point:

Най-доброто място да се получи перфектна и живописна гледка към планината Kanchenjunga е от Tashi View Point. Ясни дни осигуряват близък изстрел на известната планинска верига. От тази точка може да се наблюдава живописен изглед към манастирите Phodong и Labrang.

6. Ступа "Дордул":

Do Drul Chorten е най-голямата и почитана ступа във всички райони на Сиким, която не само привлича туристи, но и посвещава поклонници от всички краища на страната. Ступата, построена през 1945 г. от Трулшик Ринпоче, съдържа останки от свещени книги и други религиозни предмети. Свещената ступа е белязана от 108 молитвени колела и позлатена камбанария, която оформя върха на красотата му.

7. Хануман Ток:

Индуистки храм, посветен на лорд Хануман, Хануман Ток е един от най-посещаваните храмове. Поддържана от индийската армия и разположена на по-голяма надморска височина, тя предлага великолепна гледка към долината отдолу и околните хималайски красоти. В ясен ден сайтът на храма позволява великолепна фотография.

Виж повече: Туристически дестинации в Wayanad

8. Манастир Енче:

Манастирът Енчей, който датира от 200 години, е най-старият манастир в региона. Макар и малък, манастирът е свещен сред будистите, които вярват, че защитните божества на Кангчендзонга и Ябдиа живеят в манастира. Построен на хълм, той предлага зашеметяваща гледка към връх Канченджанга. Целият манастир е заобиколен от спокойна и спокойна атмосфера, която духовно възвисява. Това е едно от най-добрите места за посещение в град Гангток.

9. Водопад на седемте сестри:

Серия от седем водопади, разположени до всеки и падащи в седем различни етапа, е арестуваща гледка. Водопадите оживяват по време на сезона на мусоните. Стълбище ви води към върха на водопадите, откъдето можете да щракнете върху невероятни снимки на девствените водопади и околния изглед на Майката Природа. Водопадът Седемте сестри е един от най-популярните и красиви забележителности на гангтъка.

10. Нату Ла:

Това е едно от най-добрите места за посещение в Гангток. Туристите обичат околния изглед на това място и по тази причина може да се каже, че е едно от най-добрите туристически места в Гангток. Сред всички туристически места в Гангток това е от особено значение. Има много планински райони и има редица водни тела, като езера. Това може да се каже, че е един от най-добрите места за посещение в този град и наистина е едно от най-красивите места в Гангток. Местните хора се радват и се гордеят с това невероятно място. Нату Ла е популярен със своята богата култура. Също така е добре познато място за меден месец и често се посещава от възрастни хора и пенсионери.

11. Манастир Pemayangtse:

Сред всички манастири в Гангток този е най-красивият, настроението на това място е доста страхотно и това е една от причините хората да посещават това място толкова много. Манастирът предлага на посетителите прекрасна гледка и спокойна обстановка. Това са тези места, където хората идват, за да намерят вечен мир, след като са изпълнили желанието си за богатство и лукс. Не само тях, има и хора като монаси и обикновени хора, които са се оттеглили от работата си и искат да отворят нова глава от живота си. Мястото е едновременно интересно и плашещо. Структурната красота на този манастир също завладява хората и ги кара да се чувстват сякаш могат да се заселят тук до края на живота си.

12. Езеро Khecheopalri:

В Гангток има много езера и това е едно от тях. Това езеро съдържа някои от най-добрите гледки и хората от цялата страна идват да посетят това невероятно водно тяло. Живописната красота, предлагана от това езеро, също е невероятна и хората често са очаровани от огромния брой хора, които са събрани, за да станат свидетели на нейната привлекателност. Популярността на това място привлича и незаинтересованите хора. Естествената красота на това езеро също е доста красива и може да се каже, че е една от основните причини за привлекателността на това красиво езеро. Езерото се счита за свещено от будиста на това място.

13. Phodong манастир:

В Гангток могат да се намерят тонове манастири. Това обаче е от особено значение. Спокойното място заобикаля красива природа, което може да се каже, че е една от главните причини за привлекателността на това място. Манастирът има висока историческа стойност и може да се каже, че е една от най-добрите туристически атракции в Гангток.

14. Институт по тибетност Намгял:

Това е будистки манастир и популярен музей. Богатата култура на това място привлича хора от цял ​​свят. Това място предлага и някои от най-красивите живописни красоти. Може да се каже, че е един от онези институти, където можете да прекарате известно религиозно време и да бъдете енергични. Човек няма да се отегчи, когато посетят това място. Тя е изпълнена с религиозно докосване и красиво настроение, което ще ви вкара в божествената красота.

15. Ранкарски манастир:

И накрая, свършваме силно с манастира Ранка, който е един от най-известните и известни манастири в Гангток. Това е едно от най-добрите места за разглеждане в Гангток. Има много неща, които този манастир ще ви предложи като мир, знание и т.н. Може да се каже, че е едно от тези места, където ще намерите вечен мир и ще изглеждате сякаш сте завършили своя жизнен цикъл и дойдете тук, за да си починете. спокойствие. Красивото настроение на това място ще ви накара да се почувствате сякаш сте близо до Бога. Манастирът е доста голям и висок и работи като живописна красота на това място.

Най-доброто време за посещение на Gangtok:

Можем да посетим Гангток целогодишно, но най-добре е да посетите зимния сезон от декември до февруари, за да видите красотата му под снега и това ви оставя безмълвен.

Има много туристически места в Гангток и някои от тях са обсъдени в тази статия. Някои от най-добрите сайтове на това място са обяснени накратко в горния параграф, за да се намалят разходите за разглеждане на забележителности. Уверете се, че когато посетите Gangtok, не забравяйте да разгледате страхотните туристически места в Gangtok, обсъдени тук.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Гледай видеото: Топ 15 Чудеса на България (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send