Красота и мода

Как да контролираме падането на косата през зимата?

Pin
Send
Share
Send


Хората обикновено се сблъскват с косата по време на зимата повече, отколкото при нормални сезони. Те засягат вътрешно и външно лице и следователно трябва да бъдат лекувани и лицето не трябва да ги пренебрегва. Ако проблемът се влоши, те трябва незабавно да се лекуват или с някои естествени лекарства, или с някои хирургични и медицински проследявания на регулярна основа за по-добри резултати.

Косата пада през зимата и как да я контролираме:

Ето списък от 6 основни причини за падане на косата през зимата и как да се грижи за косата през зимата, както следва.

1. Изпотяване:

Хората обикновено обичат да правят повече упражнения през зимния сезон. Това често води до повече пот и тъй като хората мият по-малко глави през това време, това може да доведе до повече бактериални инфекции.

Човек трябва да измие главата с анти-гъбични медикаментозни почистващи препарати редовно след упражнения.

Виж повече: Как да спрем падането на косата

2. Неизмита глава:

Обикновено хората избягват да правят пълни измивания през този сезон. Затова обикновено това може да доведе до натрупване на пот и себуми. Те също идват с отделянето на токсини от тялото. Секретите, които също съдържат сол и други липиди, особено ако човек има прекомерни мазни храни, тогава те не са здрави, което може да доведе до бактериални инфекции или циреи. Редовното почистване е от съществено значение за контролиране на този проблем и за поддържане на повърхността чиста.

3. Прекомерно оформяне:

Хората обичат да спортуват различни видове модни стилове през този сезон, което може да причини прекомерно използване на топлина. Често хората също не измиват главата всеки ден поради температурата и това може да доведе до отлагане на химикали, особено по време на ниските температури, така че това може да е причина за различни проблеми на изтъняване през това време. Намаляването на химикалите и топлината може да има по-добри резултати, а също така проблемът може да бъде третиран адекватно.

4. Стрес:

Това може да бъде редовна причина и това също може да бъде фактор за предизвикване на изтъняване през този сезон. Това може да се лекува с подходящи лекарства и това също може да се направи с консултиране. Често хората имат натоварени рутинни дейности, които могат да причинят това. Неправилното или липсата на сън може да доведе до този проблем. Хормоналните дисбаланси също са проблем, който възниква поради това.

Добрият лекар трябва да бъде консултиран, ако се предполага, че това е причина. Те могат да предложат подходящи средства за правна защита, ако е необходимо консултиране или могат да се направят някои рутинни промени, за да съответстват на лицето. Могат да бъдат предложени отенови антидепресанти. Те не трябва да се приемат без рецепта или могат да доведат до повече щети.

Виж повече: Как да контролираме падането на косата през лятото

5. Триене:

Хората имат навика да носят зъбни колела като кърпа или шапки, които могат да причинят проблеми като триене и по-изтъняване по време на ниската температура, за да ги предпазят от заразяване с грип.

Те могат да бъдат избегнати и вместо тях могат да се използват тънки шалове. Хората на клипа на секциите много плътно и това също може да бъде фактор зад проблема.

6. Пърхот:

Това е много често срещана причина за загуба на коса през зимата. Има различни причини, поради което поради промяната на сезона и температурата на атмосферата гъбичните инфекции могат да бъдат ненормални. Ето защо malassezia, която е отговорна за това, може да действа доста необичайно и това може да доведе до повече люспи през това време.

Това може да се предотврати чрез използване на медикаментозни кремове, съдържащи низорал и кетоконазол. Те често се препоръчват като редовно лечение. Те също не са скъпи и често достъпни. Някои анти-гъбични лекарства могат да бъдат изпробвани у дома, като се използват опаковки, направени от листата на Маргоза като паста или като се купуват прахове от пазара от добрите марки и след това се използват след накисване.

Виж повече: Как да възстановите косата на храмовете

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Може 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send