Красота и мода

9 Невероятни ползи за здравето от канелено масло

Pin
Send
Share
Send


Сред многото естествени билки, канелата е предпочитана от повечето. Той е вкусен и има широко приложение в медицинската област. Някои предпочитат да използват маслото от канела вместо суровата съставка поради проблеми с алергията.

Научното наименование на канелата е Cinnamomum zeylanicum и е тропически плод, който се среща най-вече в азиатските страни. Ползите за здравето на канелата са безкрайни. Той спомага за развитието на мозъка, кръвообращението и т.н. Наред с това той е основната съставка на много ефективни лекарства при студ, летене и др. От векове тази подправка е служила на индианците в много области, особено в лечебните лечения. Днес, тази билкова съставка се използва в целия свят за лечение на кожни проблеми, респираторни заболявания и др.

Най-добрите ползи от канелата са обяснени по-долу в порядъка на числото въз основа на тяхното значение.

Ползи за здравето от канелено масло:

1. Функция на мозъка:

Канелата помага за повишаване на функциите на мозъка. Заедно с това той е ефективен при възстановяване на загубената памет, премахва напрежението и е отличен мозъчен тоник. Само малко количество аромат на канела ще помогне за засилване на мозъчната активност. Това прави вниманието на ума и увеличава скоростта на реакция на визуалния ментор.

2. Пречистване на кръвта:

От векове азиатците използват канела като пречиствател на кръвта. Премахва нечистите елементи в кръвта и я прави чиста. Нечистата кръв е една от основните причини за пробиви и други кожни заболявания. По този начин може да се каже, че канелата косвено поставя край на образуването на пъпки и много други кожни инфекции.

3. Поток от кръв:

Както споменахме по-рано, канелата помага при кръвообращението. Билката има уникално съединение за разреждане на кръвта, което помага за неограничения поток от чиста кръв в цялото тяло. Всяка болка, причинена от нередовен кръвен поток, ще бъде намалена. Заедно с доброто кръвообращение ще започне и непрекъснатият поток от кислород, който ще Ви осигури по-добро сърце и дълъг живот.

4. Диабет:

Канелата е полезна за контролиране на диабета, тъй като е ефективен за контролиране на нивата на кръвната захар. Ако консумирате канела, можете да намалите употребата на инсулин, препоръчван за диабет. Много храни, съдържащи канела, са чудесни в поддържането на желаното ниво на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2. Канелата съдържа MHCP, който работи заедно с инсулина и спомага за правилното използване на жизненоважни органи.

Виж повече: Ползи от бадемово мляко

5. Бързо изцеление:

Билката помага при бързото зарастване на раните. Той успешно спира кървенето и подпомага процеса на оздравяване.

6. Лошо храносмилане:

Хората, страдащи от проблеми с храносмилането, могат да използват канела. Много рецепти включват канела за бързо храносмилане. Билките ще ви спестят от повръщане, гадене, разстройства на стомаха и др.

Виж повече: Използва за мед

7. Контрол на раждаемостта:

Канелата помага при естествения контрол на раждаемостта. След раждането, редовната консумация на канела ще забави менструацията и ще избегне зачеването.

8. Готвене:

Маслото от канела има съединение, наречено цинамалдехид, което е едно от най-добрите естествени ароматизатори в света. Ето защо хората често добавят канелено масло в рецептите си.

Виж повече: Масло от канела печели кожата

9. Отърви се от комарите:

Редица кремове против комари съдържат канела. Маслото от канела успешно убива комарите. За елиминиране на ларвите на комарите, канелата е най-доброто естествено решение. Кората на канеленото дърво също е полезна при унищожаването на комарите. Според много експерти, канелата е ефективен анти-гъбичен и антибактериален агент.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: Алое Вера Америка - Разходка из плантациите (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send