Йога

Suptabaddhakonasana - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Йога е древен фитнес експерт, който се е появил още преди първият човек да помисли за създаването на ръчна джунгла, за да се разчита на тялото на любителите. Докато фитнесът се фокусира основно върху плосък корем, йога искаше повече от външна физическа красота. Йога искаше да поглези своите последователи с добро здраве и мирен ум. Може би затова йога е предпочитан жанр за фитнес на тялото.

Веднъж щеше да има време, когато мъдреците щяха да възвръщат позитивността си и годността си чрез чистите средства на йога и това е внезапна вълна, която взе модерната нация от буря. Внезапната лудост от йога ни кара да се придвижваме все повече и повече към йогическия свят и идваме направо от една такава йога, която ще дискутираме днес в нашата статия. Тази йога се нарича Суптабадхакосана.

Как да го направим?

Не позволявайте на голямото име да ви плаши, тъй като това е една от най-лесните йога пози, която изисква малко разтягане тук и там и меко контролирано дишане заедно с него. Английската дума за нея е позицията на обвързания ъгъл. Това главно изисква от вас да сложите на гърба си сгъването на крайниците, както правите.

Основният фокус е разтягане с естествено дишане и често е било установено, че е добро освежаване след изморителен ден с шефа. За да започнат нещата, разпространете йога тепиха и седнете върху него. Краката ви могат или да бъдат кръстосани един друг, или да са огънати от коленете, докато го разтягате, петите се срещат в края.

Виж повече: Ползи от Supta Vajrasana

Базовата поза е Padmasana или лотосовата поза, където седнете с гръбнака и пресечените крака. Преди тази позиция, може да искате да изберете опция за гръб, купчина възглавници или завивки, всичко, което е меко и удобно. За про йогите, подкрепата отзад не е необходимост.

Сега се наклонете в средата на гърба си, докато разтягате краката си, огъвате ги в коляното и ги карате да се срещат с подметките. Поддържане на една и съща долна позиция на тялото, сега се накланя по целия път в юргана по такъв начин, че юрганът да се оформя за гръбначния ви огън. Задната опора, казват ви юрган, ще приключи точно под рамото.

Обаче отидете докрай, докато главата ви почива върху опората и сега донесете ръцете си по целия път над главата си и я закопчайте. Това обаче не е необходима стъпка и може да бъде пропуснато, като поставите ръцете си настрани, почивка и свободни. Докато лежите в тази поза, осъзнайте естественото си дишане и след това преминете към дълбоко вдишване.

Виж повече: Йога Супта Падангустасана

Как ни помага?

Това е ефективна йога за всички бедни души, които страдат от лоша болка в гърба всяка сутрин. Докато огъвате костния мозък по целия път надолу, възелите на напрежението във вашите гръбначни стави се освобождават, като по този начин създават задоволителен оттенък на удоволствие от пълна болка по гръбнака.

Това също е добър начин за увеличаване на гъвкавостта на тялото ви. Когато огъвате краката си и усуквате гръбнака си, за да постигнете тази позиция, твърдостта на мускулите се отваря бавно и след няколко дни ще почувствате лекото разтягане от по-рано отслабване.

Доброто храносмилане е или друго предимство на тази йога, което се дължи главно на разтягането, което включва коремните и стомашните мускули, които улесняват процеса на храносмилане, който ви излекува от възможна киселинност или газ.

Виж повече: Сидхасана йога

Гледай видеото: 6-Minute Yoga Chill - Yoga With Adriene (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send