Красота и мода

Е Wellbutrin по време на бременност безопасен залог?

Pin
Send
Share
Send


Wellbutrin е пазарното наименование на Бупропион, лекарство, използвано за лечение на депресия и сезонно афективно разстройство. Също така се продава на дребно като Zyban, лекарство, което подпомага непушачи. Бупропион принадлежи към класа инхибитори на обратното захващане на норепинефрин-допамин (NDRI), които са антидепресанти, които регулират нивата на норепинефрин и допамин в мозъка.

Проблемът с грешката обаче е дали Wellbutrin е безопасен по време на бременност?

Ако вече приемате това лекарство за известно време, внезапното оттегляне по време на бременност може да доведе до различни физически и психологически симптоми, като замаяност, нервност или тревожност и стомашни проблеми. По този начин тя трябва да бъде спряна постепенно, за определен период от време. По-добре е да се консултирате с Вашия лекар, да претегляте плюсовете и минусите и след това да решите дали искате да продължите с лечението или да спрете с него.

Проблеми, свързани с Wellbutrin: -

  • Употребата на Wellbutrin преди бременността може да бъде проблем, тъй като може да забави оплождането поради нередовни менструални цикли.
  • Wellbutrin по време на бременност също може да увеличи шансовете за спонтанен аборт, както се наблюдава. Въпреки че е много по-ниска от фоновата честота за спонтанен аборт, тя все още не си струва риска.
  • Употребата на това лекарство не увеличава шансовете за вродени дефекти, въпреки че рядко са наблюдавани сърдечни дефекти при новороденото дете.
    Виж повече: Циталопрам по време на бременност

Виж повече: Citalopram В Бременност

Wellbutrin - Да продължи или да не продължи?

Често се наблюдават бременни жени с нелекувана депресия, спонтанен аборт и преждевременно раждане, както и бебета, родени с усложнения или ниско тегло при раждане. Нелекуваната депресия по време на бременност може да продължи и след раждането като следродилна депресия, сериозно състояние, което изисква спешно внимание и трябва да бъде лекувано най-рано.

Ако лекарството може да бъде спряно след задълбочени консултации с лекаря, това трябва да се направи от опитен лекар. Лекарството трябва да се спира постепенно, за период от време, за да се намалят рисковите симптоми като гадене и повръщане.

Ако решите да вземете Wellbutrin по време на бременност, трябва да знаете някои важни неща. Бебетата могат да развият симптоми на отнемане като раздразнителност, треперене, проблеми със съня или затруднения по време на хранене. Този риск не си струва да се вземе и трябва да се консултирате с Вашия лекар по този въпрос; попитайте за някаква алтернативна медицина без странични ефекти, ако е възможно, само за да запазите бебето безопасно.

Виж повече: Сироп от кашлица по време на бременност

Ефекти на Wellbutrin върху развитието на бебето t

Можете ли да приемате Wellbutrin, докато сте бременна?

Не се знае много за неблагоприятните ефекти на Wellbutrin по време на бременност. Може да има връзка между пренаталното излагане на бупропион и дефицита на вниманието с хиперактивност (ADHD), но това все още не е напълно проучено.

Кърменето по време на медикаменти прехвърля малко количество Wellbutrin на бебето. Не е вредно за повечето бебета. Въпреки това, тя може да доведе до конфискации за хората, които са склонни към тях.

Прехвърлената сума, макар и малка, може да има неблагоприятни последици за растежа на детето. Симптомите на майката могат да бъдат прехвърлени на детето, като бебето се ражда преждевременно или с много други усложнения.

Wellbutrin след раждането може също да намали количеството мляко, произведено от майката, като по този начин лишава бебето от него. Затова е по-добре да се консултирате с лекаря и след това да решите дали кърменето трябва да се направи или не.

Виж повече: Болкоуспокояващи по време на бременност

При всички странични ефекти, причинени от Wellbutrin, трябва да се избягва употребата на това лекарство, докато и освен ако не е абсолютно необходимо. Една майка просто няма да иска детето й да се ражда преждевременно или с дефекти, и тъй като Wellbutrin има потенциала да направи това, то е силно обезкуражено. Ако е възможно, трябва да се вземат някои алтернативни лекарства за лечение на депресия.

Pin
Send
Share
Send