Красота и мода

10 Страхотни туристически места в Китай за посещение

Pin
Send
Share
Send


Китай е много красива страна, с много туристически горещи точки за посещение. Точно от императорските дворци до величествените градове, деликатно, но смело наследство от миналото, народни обичаи и много колоритен пейзаж, за да се потопите. атракции за посещение.

Трите основни града в Китай са:

а. Пекин
б. Шанхай
° С. Xian

Някои от основните забележителности, за които сме изучавали, видяни на Т.В. или онлайн, или дори научени от различни източници и трябва да бъдат посетени, са;

а. Голямата стена
б. Забранен град
° С. Летният дворец
д. Храмът на Рая
д. Пекински хутунги
е. Шанхай
гр. Бундът на река Хуанпу
ч. Жълтата река
аз. Теракотни воини
к. Коне на император Qin Shihuang
к. Известният Път на коприната
л. Река Яндзъ
м. Круиз по река Яндзъ
п. Река Ли в Гуилин
о. Западно езеро в Ханджоу
стр. Плато Цинхай-Тибет
р. Светият дворец Потала
R. Mt. Еверест
с. Езеро Намцо
T. Басейн на Съчуан
ф. Долината Jiuzhaigou
v. Huangshan - Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1990 година

Така виждате, че ЕДНО пътуване не е достатъчно. Въпреки това, ние сме избрали най-доброто от десетте туристически горещи точки за гладния пътешественик, затова прочетете и се насладете на !!

Известни туристически места в Китай:

Скайлайн Пудонг:

А красива област, сгушена в Шанхай, тя е на река Huangpu (изток), която сега е едно от най-важните места за търговия и търговия в Китай. Защо това място е толкова важно като туристически център? Вървете надолу или вземете въздушна снимка на това място и ще бъдете заобиколени от един от добрите небостъргачи. Трябва да се помни, че тази област някога е била земеделска земя. Само две десетилетия назад, когато фермерите обработваха почвата тук за прехрана, днес в същия регион се помещава известният символ - Ориенталска перлена кула. Освен това Pudong се помещава в уважавания Шанхайски световен финансов център и в известната сграда Jin Mao, за да не забравяме, че този район също е зает от туристи, посещаващи Шанхайската кула (в процес на изграждане).

Пещери Могао:

Когато влезете в 15.5 мили от пещерите Mogao, което е в Dunhuang (югоизток), бъдете готови да бъдете потопени в великолепие. Повечето наричат ​​този район оазис, който се намира на пресечните пътища (Пътя на коприната). Любителите на древната будистка традиция биха обичали това място, тъй като то има най-добрите и най-изящни резби на Буда. Казано е, че през 366 г. сл. Хр., Когато изкуството и писанията са били съхранявани тук, светилищата са били построени тогава. В допълнение към това, регионът има две известни пещери - Лонгмен и Юнганг.

Голям Буда Лешан:

Лешан е дом на гигантския Буда, статуя, изваяна на скалата на Сичуан, базирана в западен Китай. Историците казват, че дърворезбата е започнала, когато династията Тан е била на власт, някъде около 713 г. сл. Хр. И едва в края на 803 г., когато резбата е завършена изцяло. Гигантският Буда стои около 233 фута висок и има почиващи ръце, които са дълги 11 фута !!

Mount Huang:

Маунт Хуанг е в източната част на Китай и е известен като известната жълта планина. Спиращите дъха гледки приветстват пътника, с флора и фауна, която успокоява очите. дългата линия от борови дървета и гранитни върхове, облаци, които се издигат нагоре и вълните на природата, това е, което Жълтата планина ви носи. Историците казват, че в древните дни на тази планина са били около 60 000 стъпала. Тези дни можете да използвате кабинкови лифтове, за да се возите от една база или връх до друго.

Круиз по река Ли:

Не забравяйте да се насладите на известния круиз на река Ли, който минава от Гуилин до Янгшуо. Това трябва да бъде най-важното нещо, което трябва да направите, особено ако сте близо до известната североизточна провинция Гуанси. Това, което ще срещнете в това пътуване, са хълмовете и скалите, селските стопанства и прекъснатите пещери по протежение на пътя, както и множество бамбукови горички. Пейзажът е спиращ дъха и те кара да забравиш какъв е градският живот

Теракотова армия:

Армиите на Qin Shi Huang призовават присъствието ви и ви молят да уважавате първия цар на Китай. The Terracotta Army, е една от задължителните посещения и много популярна атракция в цялата страна, разположена в Сиан. Казват, че горещата точка е на три ями, които имат около 8000 войници. Има дори 130 колесници заедно със 150 коняци, всички произведени от теракота, от които повечето са все още дълбоко заровени в ямите дори и сега.

Виж повече: Места за посещение в Италия

Пристанище Виктория:

Посетете HongKong и посетете известната пристанище Victoria, известна също като един от най-добрите пристанища за контейнери в света. От пристанището ще намерите дълъг ред небостъргачи заедно с величествената гледка към бреговата линия Tsim Sha Tsui. Един от най-натоварените места или пристанища, в който се намират, е разположен на скоростни лодки, фериботи и джонки навсякъде по брега.

Забранен град:

Можем ли да забравим споменаването на загадъчния Забранен град? Не, не можем, и тъй като сме в Пекин, защо да не пътуваме по дължината и ширината на този древен град. Забраненият град произхожда от 1406-1420 г., а дворецът, който е огромен комплекс, има около 980 сгради днес. Има около 8707 стаи, 20 фута дълбок ров и 33 фута висока стена, поддържайки града защитен от всички страни и отвътре навън.

Виж повече: Франция туристически места

Дворец Потала:

Над 130 метра от известната долина Лхаса, дворецът Потала е уютно място. Известно е, че е древен архитектурен подвиг във всички краища на региона и сега е известна торуситска гореща точка. Това е било и място за пребиваване на Негово Светейшество - Далай Лама, преди той да отстъпи в Индия, след като Тибет беше завладян от китайците през 159 година.

Виж повече: Германия Туристически обекти

Великата китайска стена:

Изучавахме и четем, гледахме по телевизията и търсехме онлайн, но сега трябва да посетим прочутата “Великата китайска стена”. Още от V век, стената е построена и преустроена и до 16-ти век е била известна като защитник на северните граници на империята. Историците признават династията Минг за многото стени, които е построила и се казва, че великата стена може да се види и от космоса.

Ето всичко, което трябваше да кажем за най-добрите туристически места в Китай. Моля, дайте ни да знаете любимите си, а откакто летните месеци са тук, защо и да не планирате пътуване?

Гледай видеото: 7те най-опасни летища на света! (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send