Йога

Padma Pinya Mayurasana (Баланс на лакътя) - Как да правим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Йога е класика, неподправена форма на фитнес на тялото, която силно разчита на движенията на тялото и контролирано дишане, за да постигне желания резултат. Много пъти йога на много хора просто означаваше фитнес на тялото. Сега тялото фитнес може да означава или тънък стомах или здраво тяло.

По този начин йога се грижи за здравето и външния ви вид. Сега като бонус, ще хвърлим още една добра характеристика, свързана с йога. След угризенията на ежедневието винаги е гостоприемна тясна пътека към спокойствието. Това е, което йога успява да постигне в нас. В днешната статия горещата тема ще бъде йога на Padma Pinya mayurasana.

Съдържание:

  Как да правим Padma Pinya Mayurasana (баланс на лакътя) и ползи:

  Как да го направим?

  Много пъти йога рутинни е толкова лесно, колкото легло, положени с рози, а друг път това е тръни, които го правят труден рутинни. За съжаление, това е една от онези позиции на йога, които на началните етапи биха били доста трудно постижими. Тук ключът към въпроса ви е практиката. Въпреки това, преди да излезете на тази поза, има няколко здравни въпроса, които трябва да се имат предвид.

  Не изпълнявайте тази йога, ако имате счупена предмишница, която, въпреки че е прикрепена, може да бъде увредена, ако върху него се упражнява неравномерно налягане. На второ място, хората, страдащи от високо кръвно налягане или остри сърдечни проблеми, трябва да се въздържат от тази йога позиция. За да започнете, седнете в лотосовата поза, която също се нарича Падмасана.

  Виж повече: Поза на крака с един крак

  Сгъване на долните крайници в възел, горната част на тялото се държи права и твърда, докато кръстосвате краката си един над друг. Сега, след като сте се озовали в основна позиция, се наведете напред и поставете ръцете си отпред пред кръстосаните крайници.

  Накланяйки се напред, обърнете ръката си обратно, така че дланта ви да не е обърнат към вас. Напрегнете се в тялото си и бавно сега се повдигайте нагоре, докато не почивате на предмишниците си, тялото ви е сгънато между лакътя. За да изпълните тази йога, имате нужда от огромна сила на горната част на тялото и баланс на тялото, което не е нещо, което можете да постигнете още при първия опит.

  Всъщност, винаги е полезно, ако допълнителен чифт ръце ви подкрепи по време на тази позиция. Когато се издигнете от земята, наклонете торса си хоризонтално, успоредно на земята, така че да можете да разпределите равномерно тежестта върху двете си ръце и да балансирате добре позита. Задръжте позицията за две секунди и бавно работете до още няколко.

  Виж повече: Подахастасана йога поза

  Как ни помага?

  С практиката скоро ще откриете, че укрепвате мускулите на горната част на тялото, особено ръцете. Докато се настанявате, ръцете ви поемат цялото тегло и скоро могат да бъдат силни. Това е добро упражнение за баланс на тялото, където нервите на тялото се координират с мозъка ви в лека ситуация на натиск, за да се създаде добра връзка между двете, като по този начин се подобри баланса на тялото.

  Токсините, които са претъпкани в тялото ви през месеците, сега изгарят, докато се отдадете все повече и повече в това упражнение. Ето защо това упражнение е свързано и с облекчаване на депресията, източникът на който много пъти са натрупаните токсини във вашата система.

  След като се повдигнете нагоре, тялото ти се напряга леко, опитвайки се да задържи позицията и ето, че органите във вашата система получават добър масаж с кръвния поток, който се увеличава във вашата система, като сега осигурява правилното функциониране на тялото.

  Виж повече: Револвирана странична ъглова поза

  Снимки Източник: Сток на затвора

  Pin
  Send
  Share
  Send