Красота и мода

Гонорея Симптоми и причини

Pin
Send
Share
Send


Една от водещите болести по полов път, която води по пътя, е гонорея. Това според проучване е класифицирано като второто най-често предавано по полов път заболяване, което е първото, запазено за хламидия. Възникнало от бактерията neisseria gonorrhoeae, това заболяване е насочено главно към лигавичните обвивки на нашето тяло, причинени най-вече от незащитени сексуални действия. “Gonos” означава семена, докато “rhoe” е латински за поток.

Това е унисекс болест, където е насочена към двата пола, тъй като и двамата имаме шанс да бъдем засегнати от гонорея. Още веднъж това е болест, предавана по полов път, пролиферираща се от ден след ден с безброй хора, по-младите секции най-често избират метода на незащитен сексуален акт, който може да е една от причините, поради които графиката на гонореята никога не е слизала.

Бактерията, спомената по-горе, е гостоприемна по характер. Това означава, че тези бактерии се намират в нашето тяло и след като са намерили подходяща температура и климат, той се намира там в топлината. Най-лошото за това е, че е трудно да се открие, тъй като симптомите остават пасивни за дълго време. Въпреки това лекарите казват, че ако това заболяване, гонорея, не се лекува, това може да доведе до по-фатални заболявания като PID или тазови възпалителни заболявания или проблеми на простатната жлеза и дори уретрална инфекция при мъжете. При жените случаят на тяхното безплодие е пряко свързан с наличието на това заболяване.

Това по същество може да бъде болест, предавана по полов път, но след като бъде уловена, гонореята вероятно ще се разпространи в другите части на тялото, например образуват гениталиите до ануса. Това е свързано с лигавицата, която не е ограничена само до долната част на тялото, но също така е известно, че засяга очите и гърлата, които правят това още по-смъртоносно. Тъй като това е заболяване от контакт, то тогава може да се изтрие в партньора, което го прави постоянен пациент. След като е в тялото на партньора ви, тя се разпространява вътре.

За по-добър поглед върху тази тема и по-безопасна предпазна мярка за бъдещето тук има някои тригери, които могат да причинят гонорея. За по-добро избягвайте тези причини и следете за симптомите.

Гонорея Симптоми и причини:

Причините за гонорея:

Тук ще споменем 10 основни причини за гонореята за по-добре познатите ви факти.

1. Незащитен сексуален акт:

Една от основните ключови думи за описване на гонореята ще бъде сексуално предаване. Затова липсата на подходящ смисъл, докато се занимавате със сексуален акт, може да е причината, поради която сте засегнати от гонорея. Лошото вземане на решения при такъв важен въпрос може да ви струва лошо. Ето защо винаги е по-добре да се използва по-безопасна опция.

2. Проверки за бременност:

Ако сте бременна и все още нямате представа, че сте пациент с гонорея, се препоръчва да правите правилни прегледи, тъй като е казано от лекаря, че времето, когато гонореята е прехвърлена на дъщери или синове от майка им, докато те все още почиват в утробата. За да избегнете подобни обстоятелства, по-добре проверете и излекувайте новороденото.

3. Контакт:

Гонореята е контактно заболяване, което означава, че се разпространява чрез контакт, който в този случай не е приложим само за сексуални въпроси. Обикновено, ако сте жертва на гонорея и вашият партньор или вие не сте наясно с него, може да предадете тази болест на него или нея. На второ място, ако имате гонорея и сте докоснали заразената зона, след това изтъркайте очите си, имате голяма вероятност да получите гонорея в очите.

4. Орален секс:

Гонорея на гърлото се причинява само поради орален секс. Това е приложимо както за мъже, така и за жени и следователно се препоръчва да не се отдадете. Докато мъжете се казва, че имат едва 20% шанс да уловят гонореята, жената има шанс 50/50. Ако вече имате, по-добре е да получите проверка, ако имате подозрение за това.

5. Не вземайте втори шанс:

За разлика от шарка, гонорея ще се усили върху вас, дори ако сте имали кратка медицинска история за борба с гонореята в миналото. Дори и да ви е повлияло веднъж, не се заблуждавайте, че може да ви засегне още веднъж и отново. Ето защо човек винаги трябва да е нащрек. Не оставяйте щита си.

6. Генетика:

Обвиняването на генетиката в този случай няма да е погрешно. В някои случаи се вижда, че ако родителските жени страдат от симптомите на гонорея, тогава има голяма вероятност детето й да бъде засегнато със същите симптоми. Това е всъщност зародиш, който може да живее и се разпространява по време на възпроизвеждане. По този начин сексуалният контакт лесно предизвиква появата и разпространението на гонорея.

7. Сексуално активни двойки:

Според много изследвания, проведени по тази тема, е установено, че сексуално активните двойки са изложени на риск от това заболяване. Човек може лесно да разпространи зародиша на тези болести от един човек на друг, като се включи в сексуални действия с предишния. Това е основно как се разпространява гонореята. Това е една от най-вероятните причини за гонорея.

8. Тийнейджъри:

Най-честите жертви на гонореята са тийнейджърски двойки. Това заболяване е открито най-вече при тийнейджърите, тъй като телата им са млади и този специфичен зародиш може лесно да се разпространява чрез телата им. Друга причина за разпространението на това заболяване е да се включите в сексуални дейности с повече от един човек.

9. Слаба съпротива сила на тялото: t

Да, това е вярно. Това е една от най-предвидимите причини за гонорея. Ако някой има слаба имунна система и трябва да вземе помощ от лекарства, за да лекува почти всичко, тогава той или тя е по-лесно да бъдат засегнати от симптомите на гонорея в сравнение с индивиди, които имат силно физическо състояние (вътрешно). Ако имате слабо тяло, тогава лесно ще получите засегнати от симптомите на това заболяване и тялото ви не може да се бори срещу разпространението на тези заболявания.

10. Еякулация:

Еякулацията е една от най-вероятните причини за гонорея. Въпреки това, човек може също да предаде това заболяване без извършване на еякулация.

Виж повече: Кандида симптоми при мъже

Симптоми на гонорея:

Сега, когато сте наясно с причините тук са някои от признаците и симптомите на гонорея, които трябва да се търсят в случай, че вече подозирате най-лошото.

1. Слизеста мембрана:

Гонореята при мъжете и жените е насочена към лигавичната лигавица или мембраната на засегнатите части, поради което мукозната секреция се увеличава многократно. Това е не само за гениталните области, но и за очите и гърлата. За жените това обикновено е под формата на вагинален секрет, който може да бъде дебел и цветен. За мъжете той идва под формата на освобождаване от върха на своя пол. Това може да придружава странно жълто-зелен цвят и мирис. Това е силен симптом и не трябва да се избягва или пренебрегва.

2. Вагинално кървене:

При жените това често се забелязва при пациент с гонорея, където при внезапни нередовни интервали, тя кърви от влагалището си, въпреки че безболезният процес не е нормален, здрав. Освен фиксираните си дати, тази случайна загуба на кръв може да е сериозна причина, поради която трябва да отидете на проверка за гонорея.

3. Болест:

Това е често срещан симптом както за мъжете, така и за жените, където по време на преминаване на урината се усеща остра болка или усещане за парене отвътре. За мъжете обикновено е уретрата, където се появява дразненето, когато урината преминава. Същото важи и за жените. Това е ограничено само до корема.

4. Лигавица от анус:

Това е основно мъжки проблем, при който лигавицата се усеща от ануса. Източникът на разтоварване е насочен в по-долната част на гърба, което изобщо не е общ сценарий. Затова се препоръчва бърза лекарска проверка.

5. Болка в долната част на корема:

Това е един от най-оправданите симптоми на гонорея. Това е доста често, че поради гонорея, ще има прекомерна болка в долната част на корема. Този специфичен симптом на гонорея е често срещан при мъжете и жените.

Виж повече: Симптомите на херния при жените

6. Усещане за изгаряне по време на уриниране:

Друг тревожен симптом на гонорея е усещането за парене по време на уриниране. Мъжете обикновено изпитват този симптом. Наистина е трудно да се справите със специфичен симптом, тъй като не можете просто да избегнете уриниране и когато се появи това усещане за парене, наистина е трудно да изпълните някоя от най-важните функции, свързани с тялото.

7. Кървене между периодите:

Жените трудно се справят с гонореята. Кървенето между периодите е един от най-дразнещите симптоми на гонорея. По време на периоди, кървенето става нещо обичайно, когато страдате от тази болест. Жените са тези, които изглеждат най-лошото време да се справят със симптомите на гонорея.

8. Изгарящо усещане в гърлото:

Гърлото е една от най-честите жертви по време на гонорея. Един от най-видимите и най-опитни симптоми на гонорея е усещане за парене в гърлото. Това може да се сравни с възпаленото гърло, но това би било по-тревожно и болката ще бъде малко по-непоносима.

9. Откриване след общуване:

Петната започват да се появяват след полов акт по време на фазата на гонореята. Изпитвате ли това? Тогава може да сте разбрали от какво страдате. Това всъщност е един от най-оплакваните проблеми сред семейните двойки, когато един от тях е засегнат със симптомите на гонорея.

10. Вагинален разряд: t

Искате ли да знаете за симптомите на гонорея? Зеленикави или жълтеникави изхвърляния от вагината са едни от най-често срещаните. Много жени страдат от гонорея. Няма нищо конкретно, което да може да се направи. Човек ще трябва да го понесе, докато ефектите и болката не изчезнат напълно.

Виж повече: Причини за възпалено гърло

Гледай видеото: Сифилис - заразяване, симптоми и лечение (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send