Йога

Бадха Конасана - Как да правим и ползите си

Pin
Send
Share
Send


Наистина ли мислите да подобрите здравето си? Има много начини, по които можете да подобрите енергийното си ниво, но йога е най-подходящият начин да запазите тялото си в добро здраве. Ако търсите поза, която лесно може да повиши нивото на плодовитост и да подобри вашата репродуктивна система, започнете да изпълнявате поза на Baddha Konasana.

Тази поза се изпълнява предимно от жени и дами. Baddha Konasana е известен като Bound angle Pose или пеперудата поза. Тя е още по-често срещана при бременните жени, тъй като не само помага за намаляване на болката, но и им помага да се освободят от разширени вени. Ако търсите нова еластичност на бедрото, започнете да извършвате Baddha Konasana от днес.

Сега, ако искате да изпълните тази поза, просто следвайте инструкциите по-долу: -

Как да правим Бадха Конасана

1. Първо поставете себе си на подложката.
2. Просто опънете краката направо пред себе си. Уверете се, че гърбът ви е напълно прав. Ако имате някакъв проблем с гърба или бедрото, определено можете да потърсите помощ като одеяло или възглавница.
3. Сега бавно закопчайте краката си с двете ръце, възможно най-близо до таза. Оставете коленете да паднат настрани.
4. След това бавно освободете слабините и главата на бедрото. Не натискайте коленете много; позволи им да се отпуснат добре.
5. Опитайте и задръжте големите пръсти на краката с първите 2 пръста на ръката си или можете да държите и извън краката си.
6. Просто седнете направо и поддържайте нивото на таза.
7. Вашите лопатки трябва да са достатъчно твърди, за да помогнат на сърцето ви да се отвори.
8. Можете да седнете в тази поза в продължение на 2-3 минути.
9. След това бавно излизате от тази поза, като вдигате коленете си и просто оправяте краката си.

Виж повече: Bhujapidasana

Baddha Konasana се счита за най-доброто упражнение за жените, особено по време на бременността. За една лесна и безпроблемна доставка хората практикуват тази асана. Това кара жените да почувстват, че тя пляска като пеперуда с крила около себе си. Сега жените и дамите, страдащи от болки в слабините или коленете, трябва изцяло да избегнат тази поза.

Ако сте в менструация, избягвайте и тази поза. Дори ако планирате да изпълнявате тази поза, моля, вземете контрола на специалист по йога. Хората, които имат болка в ишиаса, също трябва да се опитват да избягват тази поза или трябва да се приемат под тях, докато извършват тази поза.

Виж повече: Жабешка поза в йога

Ползи

Тази асана има многобройни ползи за здравето. Ако тялото ви страда от всякакъв вид репродуктивен проблем, то тази поза трябва да се практикува ежедневно. Той също така помага за стимулиране и подобряване на вашето репродуктивно разстройство. Много жени, които често се сблъскват с проблеми с менструацията, също трябва да се съсредоточат върху тази поза. Той е много ефективен в лечението на всички видове менструални проблеми.

Също така може да ви помогне да се облекчите от симптомите на менопаузата.Бадха Конасана действа като облекчаване на стреса и също така помага за стимулиране на простатните жлези и коремните органи. Тази асана не само тонизира бъбрека и жлъчния мехур, но и помага за облекчаване на всичките ви пикочни нарушения. Жените трябва да практикуват тази асана ежедневно в продължение на 2-3 минути.

Бременните жени в по-късните етапи трябва да се опитват да изпълняват тази асана под наблюдението на специалист в зависимост от здравословното им състояние. Обикновено жените се препоръчват само за тази асана, но мъжете с репродуктивна грижа също могат да практикуват тази асана. Това определено помага за облекчаване на умората и тревожността. Хората, страдащи от лека депресия, също могат да се съсредоточат върху тази асана, но тя е полезна за подобряване на плодовитостта на тялото.

Виж повече: Стъпки на Баласана

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Как да направим ХануманасанаШпагат. Идеи за начинаещи. (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send