Грижа за косата

Как да защитим косата от слънцето

Pin
Send
Share
Send


Лятото е сезонът, в който можем да имаме най-добрите моменти от живота си. Това е времето, когато излизаме, играем, се забавляваме на слънце. Но в същото време слънчевите лъчи причиняват големи щети на косата ни, което води до разрушаване на косата. Лятната топлина ни ограничава да се наслаждаваме на здрави и подстригани коси през цялата година, тъй като отслабва нишките през лятото. Косата става безжична и поради излагането на слънце, еластичният и лъскав ефект се елиминира. Наред с това, ние се сблъскваме с други проблеми с косата като пърхот, падане на косата и т.н. Топлината причинява и увреждане на скалпа. След продължително излагане на слънце се разкриват маркирани слънчеви изгаряния.

Тези наранявания са неизбежни, ако не ги контролираме навреме. Ще трябва да приемем няколко прости стъпки, които ще осигурят безопасността на косата ни дори през лятото.

Съвети за защита на косата от слънцето: t

Следват някои от най-добрите начини за защита на косата от слънцето.

1. Избягване на козметика:

Продуктите за коса обаче правят косата ни блестяща и красива, причиняват много щети на корените и скалпа. Използването на прекалено много козметика, като оцветяване или коса в спа центъра, отслабва косата и я подсушава. Косата ви вече е суха, докато се наслаждавате на лятото. Следователно, прекомерната сухота няма да е добра за косата ви. Въпреки това, можете да използвате козметика на косата си преди началото на лятото след изтичането на сезона.

2. Избягване на продукти на основата на лимон:

Продуктите на базата на лимон правят косъмчетата сухи, което е една от основните причини за разрушаване на косата. Консумирането на напитки или храни или използването на продукти, които имат лимона като основна съставка, ще изсъхнат косата с много по-бърза скорост от обичайната. Следователно избягването на такива продукти е задължително по време на лятото.

Виж повече: Как да издухате косата си у дома

3. Използване на шапка:

Шапката предпазва косата от пряко излагане на слънце. Той ще действа като чадър за косата и ще го предпазва от вредните UV-лъчи. Плюс това, шапки са тенденция тези дни. Така че си купите себе си и го разклатете, докато същевременно предпазвате косата си.

4. Използване на балсам:

Използвайте подходящ балсам за коса след шампоани, за да поддържате косата хидратирана. До сега лятната жега е направила косата ви суха. Следователно, трябва да се опитате да възстановите тази сухота, като използвате най-добрия хидратиращ разтвор на косата. Тази стъпка ще гарантира, че косата е добре подхранена и ще намали степента на увреждане от слънцето.

Виж повече: Поддържане на косата си

5. UV защита:

Можете да използвате крем за лице за защита от UV лъчи. Смесете го с подходящо количество вода и го използвайте на косата си, за да я предпазите от вредните слънчеви лъчи. Освен че предпазват лицето, SPF кремовете също така ограничават скалпа от пряко излагане на слънце.

6. Избягване на топлина:

Опитайте се да не използвате изправители на коса или сешоари през лятото. Лятото е горещ сезон, който основно причинява увреждане на косата ви и няма да има друг външен фактор за увреждане на косата. Освен използването на такива неща, дръжте косата хидратирана и хидратирана.

Виж повече: Как да получите обем в косата естествено

7. Обвързване на косата:

През лятото косата ви става естествена. Не позволявайте на косата да изсъхне и да се къса. Свържете го правилно и приемете стилове като плитки, конски опашки и др.

Източник на изображението: Сток на затвора

Pin
Send
Share
Send