Красота и мода

Топ 25 на най-богатата жена в света

Pin
Send
Share
Send


Най-богатите жени! Да, знаете ли кои са в списъка на 25-те най-богати жени в света? Всички знаете, че без жени не можете да си представите света. Като жени, ние включваме авторитета да налагаме санкции, както и останалата част от женското население, включително. Именно жената прави обществото цъфтене и продължава да расте.

В тази статия можете да видите списъка с 25-те най-богати жени в света, в допълнение към това как те внасят богатството си. Затова прочетете внимателно и научете усилената им работа, за да съберете собственото си царство, което вероятно скоро ще струва милиарди.

Най-богатата жена в света:

1. Кристи Уолтън:

Кристи Уолтън е на първо място в каталога на най-богатата жена в света, както и на най-богатата жена милиардер в Съединените американски щати. Нейната нетна стойност е около 7,2 млрд. Долара. Тя е вдовица на Джон Уолтън, наследила имуществото си след смъртта си в самолетна катастрофа през 2005 година. Покажете отново нейния етикет за 2010 г. като най-богатата дама в света. се разделят почти на 500%, докато ранният публичен принос за 2006 г. е t Нейната ключова част от нетната стойност се дължи на акциите на Wal-mart plus в First Solar Company.

2. Iris Fontbona:

Iris fontbona е и най-богатата жена в Чили. Вземете богатството от съпруга си; тя е на първо място в Чили в условия на нетна стойност, която е около 15.9 млрд. долара. Тя, заедно с роднините си, контролира Антофагаста, една от най-големите медни мини на планетата Земя, както и компанията за активи Quinenco, която е втората по големина банка в страната (Banco de Chile), най-голямата корабна корпорация в Латинска Америка (CSAV) и водеща компания. пивовар (CCU).

3. Anne Cox Chambers:

Ан Кокс е най-старата най-богата дама в света по този списък, тъй като тя е родена на 1 декември 1919 г., на 97 години. Тя е главен наемодател на Cox Enterprises. Нейната нетна стойност е 16,1 млрд. Долара. Предприятията на Кокс бяха създадени от баща си Джеймс Мидълтън Кокс по-късно от наследството на вестник „Дейтън Венинг“. Тя също така е била един представител на САЩ в Белгия под администрацията на Джими Картър, която започва от 1977 до 1981 година.

4. Лорен Пауъл Работа:

Лорън е съпруга на покойния изобретател Стив Джобс. Тя поема цялата вероятност за работа в Apple, Pixar, Disney и много други малки фирми. Тя се среща с известния съучредител на Apple в една институция, а след това излиза на вечеря с нея. Нейната нетна стойност е $ 14.1 милиарда.

5. Алис Уолтън:

Алис Уолтън е единствена от легендите на Wal-Mart; индивидуално притежават 410 милиона акции в това, което все още е едно от големите организации на света. Предишен анализатор на капиталовия пазар, както и дилър на опции, тя отива в асоциация и управлява инвестиционна банка Llama Co. през 1988 г., която приключва десет години по-късно. Сега тя работи като вицепрезидент, както и началник на фонда в собствената банка на Walton, а нетната стойност е $ 31.1B. През 2011 г. тя дари стотици милиони стойности на живописта на напоследък отворилия се музей на американското изкуство Crystal Bridges.

Тя е сестра на Кристи Уолтън заедно с дъщерята на създателя на Wal-Mart Сам Уолтън, чиято нетна стойност е 44,9 милиарда щатски долара. Тя получава просперитета си като баща си Сам Уолтън. Нейният основен ресурс от печалби е в целия Wal-Mart. Списание "Таймс" я признава за един от най-водещите хора в света.

6. Георгина “Джина” Райнехарт:

Нетната стойност е 16,8 млрд. Долара, а основата й за богатство е добива в Австралия. Тя е една от най-богатите жени в Австралия, както и в Азия. Тя е потомък на покойния Lang Hancock, миньорски индустриалец. Тя постигна компанията от баща си, освен това достигна до иновативни висоти. Джина също така винаги е в рекорда на най-влиятелните жени в света и също е призната за „Милиард на милиардерите“.

7. Miuccia Prada:

Миучча Прада е третата най-богати жени в Италия с нетна стойност $ 2.7 Б. Тя е родена във втория по големина град в Милано, Италия; тя превзема юздите на стилната компания Prada като на майка си. Тя е и в списъка на най-влиятелните жени. Нейните образователни степени плюс образованието са неповторими сред всяка друга дама в този каталог. Има докторска степен по педагогически науки от Миланския университет.

8. Charlene de Carvalho-Heineken: t

Тя е наследница на марката Heineken. По-късно, отколкото баща й Фреди Хайнекен починал преди повече от десетилетие, тя придобила 25% дял в холандската пивоварна корпорация плюс е предвидена нетна стойност от 15,4 млрд. Долара. Този бизнес има над 170 качествени марки под името си плюс има присъствие в 65 страни по света.

9. Johanna Quandt:

Тя е майка на Сюзан Клатен и вдовицата на германския предприемач Херберт Куанд. Тя също е бивш секретар с 3-та съпруга на покойния Херберт Куанд, нейният партньор държи автомобилния производител BMW като фалит в началото на 1960-те. Тя все още притежава 17% от автопроизводителя от BMW. Нейните деца, Стефан Куанд и Сузане Клатен имат голямо начинание, както и милиардери.

10. Антония Джонсън:

Тя е най-богатата жена в Швеция с нетна стойност 6,2 млрд. Долара. Тя оглавява Axel Johnson Group, диверсифицирана търговска шведска компания, която се занимава с храни, телекомуникации, енергетика, безопасност, промишлени продукти и недвижими имоти. Баща й работи като председател на това дружество през 1982 г., създаден от нейния дядо през 1873 година.

11. Laurene Powell Работа и семейство:

Тя е вдовица на съосновател, както и предишен главен изпълнителен директор на Apple Inc., Стив Джобс; Тя получава богатството си от $ 20 милиарда по-късно, отколкото е починал през октомври 2011 г. Сега тя е съосновател заедно с председателя на Управителния съвет на College Track. Късмет, който се позиционираше главно в живи доверие близо до последната част от живота на съпруга й.

12. Жаклин Марс:

Жаклин Марс, потомство на Форрест Едуардс Марс-старши, тя е от семейството на Марс, която е една от най-богатите семейства в света и има нетна стойност от 26,4 милиарда щатски долара. Нейната компания се занимава както с производство, така и с маркетинг на бонбони. Тази компания е водещ производител на бонбони. Също измерена като един от известния инвеститор на планетата, силно отбелязаният Уорън Бъфет прегръща неидентифицирано притежание в нейната корпорация.

13. Birgit Rausing:

Тя притежава 13 милиарда щатски долара, както и втората най-богата жена в Швеция. Родният й град е село в южна Швеция и след смъртта си тя взема богатство от съпруга си. Тя е не само динамичен филантроп, но и притежател на Тетра Лавал, която е частна корпорация.

14. Сара Мота де Лареа:

Сара Мота де Лареа има нетна стойност от 12.0 млрд. Долара, докато поеме 36% в Grupo Mexico, докато нейният съпруг Хорхе Лареа почина. Grupo Мексико съдържа седмия по големина производител на мед в света, бизнес за добив на петрол, както и най-големия железопътен бизнес в Мексико. Сред детето си немски и Сара те притежават 51% от бизнеса. Минната корпорация беше рок чрез четиригодишен ритъм на единична мина до 2010 година.

15. Илейн Маршал:

Тя притежава 9,1 млрд. Долара нетно богатство, защото е директор на Koch Industries с 14,6% дял. Koch Industries е разширен, международният набор от компании в областта на химическата промишленост, преработката на нефт, преработката и разпределението, финансирането и търговията със стоки и земеделието. Блумбърг обяснява годишната си транзакция като $ 115 млрд. Всяка година. Тя е вдовица на Е. Пиърс Маршал Илейн.

16. Dirce Camargo:

Тя е третият най-богат бразилец с нетна стойност от $ 14.0B. Dirce Camargo оглавява Camargo Correa, единствен от най-важните компании в Бразилия, тъй като съпругът й Sebastiao Camarago изтича през 1994 година. и газ, летища и недвижими имоти. Докато Карго притежава основната част от корпорацията, бизнесът се управлява от специализирани мениджъри.

17. Abigail Johnson:

Абигейл Джонсън е американска бизнесменка, както и президент на Fidelity Investments и заместник-председател на FMR LLC с нетна стойност от 17,2 милиарда щатски долара. „Fidelity Financial Services“ е създаден от нейния дядо. Тя притежава степен по история на изкуството като Кеймбридж плюс магистърска степен по бизнес администрация от Харвард. Джонсън също така е работил като консултант по управление за кратко време преди започването на работа на семейството си през 1988 г. Освен това е най-доминиращата жена в световния бизнес за управление на фондове.

18. Савитри Джиндал:

Тя е от Индия с нетната стойност от $ 7.7 млрд. И нейният източник на Wealth е производството на стомана. Тя е председател на O.P. Jindal Group, която е стоманена и енергийна корпорация. Тя превзема това след като съпругът й, Ом Пракаш Джиндал, почина в срутването на хеликоптер през 2005 година.

19. Liliane Bettencourt:

Тя е от Франция с нетна стойност $ 44.9 Б. Bettencourt е най-богатата жена на Европа и държи 31% от козметиката megapower L'Oreal. Тази компания е създадена от баща си, който е един от водещите в света козметика плюс Beauty Corporation. L'Oreal съдържа марки като Garnier, Kiehls и Maybelline. Тя се присъединява към бизнеса, когато е на 15 години, като строи продукти с етикетиращи бутилки. Когато тя поема бизнеса през 1957 г., тя остава заета като главен участник, а не като президент.

Виж повече: Индийски красиви лица

20. Susanne Klatten:

Susanne Klatten с нетна стойност от $ 24.4 B е най-богатата жена в Германия. Клетен получава просперитета на баща си заедно с брат си Стефан Куанд. Тя притежава 12,6% дял в автомобилния производител BMW плюс 50,1% дял във фармацевтичната група Altana. Тя получава бакалавърска степен по бизнес администрация в Университета на Бъкингам, като има магистърска степен по бизнес администрация в IMD Business School в Швейцария.

21. Ева Гонда Ривера:

Ева Гонда Ривера притежава 6,4 млрд. Долара и притежава с дъщерите си половината от акциите на FEMSA, основния самоуправляващ се дистрибутор на Coca-Cola в района на Латинска Америка. Те получават акциите по-късно съпругът й е мъртъв през 2008 г.

Виж повече: Най-богатият човек на света

22. Ян Хуйян:

Нейният източник на богатство е недвижимата собственост, чиято нетна стойност е 21,3 млрд. Долара. Ниският й баща, Yeung kwok Keung, премества стопанството си на основното богатство на семейството, акции в контролираното от семейството собственик на недвижими имоти Country Garden Holdings, пред нея пред IPO на Хонконг през 2007 година.

23. Маргарита Луи-Драйфус:

Маргарита Луи-Драйфус е руски и основен акционер, наследил бизнеса на съпруга си след смъртта си през 2009 г. Тя е в състояние да възстанови прожекторите в селското стопанство; все още вдига 350 милиона долара от емисия на постоянни облигации в Сингапур. Тя притежава 5 млрд. Долара нетна стойност.

Виж повече: Най-горещите жени на света

24. Розалия Мера:

С нетна стойност от 6,1 млрд. Долара, Росалия Мера става най-богата испанска жена. Тя е съоснователка на Inditex, която е компания-майка на магазините на Zara с бивш съпруг Amanacio Ortega. След развода със съпруга си тя все още държи 5,8% рисков.

25. Wu Yajun:

Нейната нетна стойност е около 6,9 млрд. Долара, а източник на богатство е недвижимото имущество в Китай, което е собствено производство. Тя е собственик на Хонг Конг, собственик на недвижими имоти Longfor Land. Най-богатата собствена жена в света е журналист и работи като журналист плюс редактор на китайската информационна агенция Широнг. Wu разделят богатството си със съпруга си, който също има предприятие в бизнеса.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 , 25.

Гледай видеото: Топ 10 Най-ОТКАЧЕНИ рекорда на ГИНЕС (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send