Красота и мода

Как да отслабвам след бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността е времето, когато майка трябва да се грижи за нея. Бременните жени се хранят повече, тъй като развитието на плода вътрешно и външно зависи от здравето и приема на майката. Бременните жени винаги се отдават на много здравословна храна, варираща от мляко до масло до плодове и всички видове хранителни сокове и други. Те дори лактат по време на бременност. Това са различните фактори, които те получават много тегло, в повечето случаи те стават двойни от това, което са били.

След като бебето се роди, майката е отговорна за храненето и грижата за бебето, както и за себе си. Те трябва да проверят натрупаното тегло, тъй като повече тегло / затлъстяване може да доведе до редица други заболявания.

трябва да се изчака период от шест до осем седмици след раждането на бебето, така че тялото да се възстанови от прекомерната трудова болка и други проблеми с менструацията. Започвайки много рано, може да ви остане уморен и уморен, така че трябва да изчакате, тъй като много енергия от тялото ви е необходима за растежа на детето. Така че след като бебето е 6-8 месеца, може да се помисли за намаляване на теглото.

Ето няколко съвета за това как да отслабвам след бременност.

Така че тук ще прочетем как да отслабнем след бременност, без да засегнем здравето на бебето:

1) Кърменето е задължително:

Да, много съвременни майки в днешно време не харесват идеята да кърмят твърде много, тъй като ще оставят гърдите им деформирани и рошави. Но проучванията показват, че кърменето на бебето може да накара майката да загуби 500 калории на ден, което е похвално.

2. Балансиран подход към храненето и храненето:

Хранеща майка изгаря 500 калории всеки ден по време на хранене и ние сме индоктринирани да консумираме повече храна за енергия, но яденето на тежка храна е вредно за вашето здраве. Също така, 500 калории трябва да се консумират в богати на фибри и зелени листни храни, а не в сладкиши.

а. Осигурете чести закуски, така че да не се отдадете на безсмислена паша. Опитайте плодовите сладкиши на базата на плодове и кисело мляко, зеленчуци bhel puri, печени зеленчуци. Отдайте се на плодове на водна основа, които са с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на фибри като ябълки, портокали и плодове.

б. Започнете закуска с богати на протеини храни, богати на фибри, като овес, напукана пшеница, подсилени зърнени храни, лещи и др.

° С. Включете храни, богати на желязо, като супа от кале чане ка, спанак и др.

д. Опитайте ферментирали продукти, които спомагат за храносмилането и избягват подуване като idli, dosa.

д. Избягвайте преработени храни и закуски, особено магазинът донесе сокове, въглехидрати като паста и бял хляб.

е. Осигурете прием на богати на калций закуски като мляко, извара и кисело мляко.

гр. Използвайте приложение за броене на калории като брояч на калории. Spark хората могат да бъдат използвани като хранителен дневник и има форуми и рецепти, които да ви помогнат да се придържате към здравословния си начин на живот. Използването на хранителен дневник ще ви помогне да следите приема на храна.

ч. Не се опитвайте да хранят диета - Загубата на повече от половин килограм на седмица е предупредителен знак.

аз. Деси Дитер има планове за загуба на тегло, което е добро място за започване и обслужва индийския сегмент.

Виж повече: Как да отслабвам без диети

3) Тренировка:

прости йога практики трябва да се извършват у дома. Не трябва да се извършват сложни йога пози. Не се присъединявайте към фитнеса и изпълнявайте строги упражнения, тъй като това ще ви направи слаби. Ходенето с количка с бебето трябва да се извършва за половин час. Ходенето се счита за най-доброто упражнение за жената. Така че ходи, разходка с бебето си, прекарайте някои ценни моменти с бебето си и в същото време губят тегло. Не можеш да мечтаеш да станеш по-добър.

4) Вода:

Пийте много: трябва да се отдадете на навици за пиене на здравословна вода. Всеки ден се консумира 3-4 литра. Хидратацията на тялото е много важна.

5) Яжте, когато се чувствате гладни:

не яжте прекалено много и ненужна храна. По време на бременността за период от девет месеца жените се отказват само от здравословни храни и в повечето случаи суровините са строго забранени. Тъй като бебето излиза в този свят, човек се чувства като насищане на апетита чрез консумация на пържена храна и нездравословна храна. Ако смятате да намалите теглото си и да станете като вас, не яжте тези храни. Планирането на хранене трябва да се извършва с основни хранителни вещества заедно с проверка на калориите.

6) Постнатални упражнения:

Днес има различни центрове за постнатални упражнения за бременни жени. Човек трябва да се втурне и да се присъедини към тях, тъй като там се преподават правилни упражнения, които нямат страничен ефект върху вас и вашето бебе. Плюс взаимодействие с други здравни съзнание майка ще ви помогне да получите основни съвети.

Наред с тези мерки не трябва да се пие и пуши за здравето на себе си и разбира се на бебето.

Виж повече: Как да отслабвам у дома естествено

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Как се спасих от излишни килограми и стрии в следствие на бременността. Мазнини, стрии и бременност (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send