Красота и мода

Как да използваме Amla за диабет?

Pin
Send
Share
Send


Диабетът е много често срещан здравен проблем в наши дни! Всеки втори от трима души е диабетик! Това се превърна в често срещано заболяване като кашлица и студ! Не, причината за диабета се дължи или на това, че производството на инсулин е недостатъчно, или защото клетките на тялото не реагират правилно на инсулин или и на двете. За да се лекува диабет от корен, не е възможно, след като веднъж атакува тялото ви, той ще бъде през целия ви живот, но не бива да се напрягате, а по-скоро трябва да намерите начини да балансирате количеството на нивата на кръвната захар в тялото ви! Един такъв начин за контролиране на захарта е консумацията на Амла! Да, amla е много полезна за подпомагане на баланса на диабета много ефективно.

amla (научно наименование Phyllanthus emblica) или индийска цариградско грозде е един от най-мощните билки, използвани в Аюрведа. Той е препоръчан от лекарите за няколко хронични състояния, особено при диабет. Но преди да анализирате дали amla помага за намаляване на нивата на захарта, ето някои по-страхотни ползи от amla, които трябва да знаете:

Амла е с ниско съдържание на калории и е богат източник на витамин С. По този начин също помага за намаляване на теглото и е добър за растежа на косата!
Една малка амла има толкова витамин С, колкото 2 средни портокали. Кой е голям сок на витамин С?
Амла също е богата на фенолни съединения като флавони и антоцианини, които имат силен антиоксидант. Което помага на тялото ви да функционира до нормална фаза?

Също така е богата на минерали като калций, желязо и фосфор, а също така съдържа и витамини от комплекс B. И нека вашите други недостатъци изпълнят също!
Така че, цялостната хранителна стойност на amla го прави лечебна билка, която насърчава доброто здраве във всички индивиди и помага за предотвратяване, излекуване и укрепване на имунната система.

Виж повече: Как да използвате Алое Вера За Диабет

Полза за диабетици:

Той е изследван и дори е факт, че антиоксидантното свойство на amla го прави полезен за диабетните индивиди. Богатите на полифеноли плодове действително имат свойства, които могат да предпазят организма от окислителни свойства на високата кръвна захар. същото съединение е ефективно и за предотвратяване на инсулиновата резистентност, причинена от високо фруктозна диета. Това означава, че плодовете могат действително да помогнат за правилното усвояване на инсулина и да доведат до спад в кръвната захар при диабетици.

Също така, екстрактът от amla е значително известен за понижените нива на захар в индуцираните диабетни плъхове. Проучванията показват, че силната свободна радикална активност на amla и нейната ефикасност за намаляване на оксидативния стрес е помогнала за подобряване на глюкозния метаболизъм при диабетните плъхове.
По-долу са дадени някои лесни и прости рецепти, чрез които можете да контролирате нивата на кръвната си захар, а също и тези са домашно приготвени и чисто аюрведични, следователно не причиняват никакви странични ефекти!

Аюрведа е убедена, че нивата на захар трябва да се контролират само чрез естествен процес, но може да се контролира и с лекарства с строг режим на хранене. Диабетът се причинява от метаболитно нарушение, причинено от панкреаса, когато не е в състояние да произведе изискването за инсулин или когато тялото е предназначено да не използва ефективно инсулин, който се произвежда. Сега, за да върнете процеса до нормалния си етап на покачване на нивото на инсулин в тялото, ще трябва да приемете някакъв размер на дефицит отвън.

Виж повече: Как да увеличим витамин B12 естествено

По-долу написаната рецепта е много ефективна при диабет:

Ще имаш нужда:

- 1 длан пълна с индийски цариградско грозде
- Няколко парчета Amla
- 2/3 тулси листа
- Една чаша вода

Какво трябва да правиш:

  • Нарежете Amla и премахнете семената от индийското цариградско грозде
  • Накиснете парчетата Amla заедно с листата на tulsi в чаша вода за една нощ всички свойства на amla и tulsi
    На следващия ден ще получите съдържащата се вода.

Трябва да пиете водата рано сутрин ежедневно преди закуска

Ползи:

Помага за очни проблеми, проблеми с урината, проблеми с кожата, диабет.

Виж повече: Алое Вера причинява рак

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: How to Reduce Cholesterol Oxidation (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send