Красота и мода

9 Най-добра улична храна в Хайдерабад

Pin
Send
Share
Send


Хайдерабадските улични храни са някои горещи и пикантни ястия, на които не можете да устоите, ако обикаляте града. Закуската започва от Pragati College Road. Те сервират южноиндийски ястия от idli, dosa, vada и др. Леки и достатъчно тежки за закуска. Обядът е за предпочитане в низамски начин, като се препече някаква вкусна Хайдерабади Бирияни и вечерите могат да бъдат смес от храна от различни държави, които започват от колонията на Синдхи, обслужващи пънджаби Пао Бхаджи, Бомбай чатове, някои китайски и италиански храни.

1. Hyderabadi Biriyani:

Вие получавате Хайдерабади Бирияни навсякъде в Хайдерабад, от улиците до скъпите ресторанти и рецептата не се различава. Рецептата е въведена от мюсюлмански пътници и нейното използване в Nizam е толкова популярно, че е достъпно по целия град и по всяко време. Козето месо, мариновано с подправки, се поставя в средата на съда, в ориз басмати, след което се покрива и се държи под огъня, за да се готви. Вкусът на месото и подправките се абсорбират в ориза и му придават вкусен вкус.

2. Закуски:

Те изглеждат като някои вкусни закуски по-долу. Те са известни като Самоса. Тесто от брашно се приготвя и след това се сгъстява. От него се изваждат малки парченца, след което се пълнят с варен картоф и след това се пържат. На снимката можем да видим, че Samosa се продава с чили и лимон.

Виж повече: Храна на улица Керала

3. Южно-индийски ястия:

Това са южноиндийски ястия, приготвени от тестото "Dosa". „Dosa“ е индийска палачинка, която се разпростира върху „Dosa“, като прави „тава“ и се пържи тънка и хрупкава. Те се сервират обикновенно или заедно с плънка или картоф, лук, понякога сирене и т.н. "Uthapam's" са по-тежка форма на палачинка, която се прави с гарнитури от различни видове. Те се продават заедно с къри, наречени „sambar“ и „chutney“. Също така виждаме „вада“, която е дълбоко пържена кръгла форма, изработена от едно и също тесто.

4. Пилешарма:

Това са месо от пиле, залепено върху желязна пръчка върху отоплителна машина, която продължава да пече пилето, за да я направи достатъчно годни за консумация. Те се сервират с чапати и се прибавят със зеленчуци и майонези и са изключително вкусни.

5. Пани Пури:

Pani puri са вкусна индийска улична храна, която се предлага в цяла Индия, но се използват различни пълнежи. Хрупкави пържени „пуриси“ се сервират заедно с пълнените пикантни картофи и кисела вода. Хората стоят на опашка и чакат своя ред да вземат част от нея.

Виж повече: Най-добра улична храна в Ченай

6.Резервни картофи:

Картофите се варят и се смесват с подправки и съставки, за да се направи вкусно плънка, след това се изравняват и оформят в кръгчета и се потапят в тесто от грамово брашно и след това се пържат дълбоко. Така се правят вкусни котлети Alur.

7. Кебаби:

Не можете да пропуснете кебабите в Хайдерабад. Това е град на бирияни, така че е очевидно, че получавате вкусни кебаби. Това са мариновани пиле или говеждо месо, пълнени на пръчици и след това се държат на печено. Те са пикантни и вкусни.

8. Paratha с Kabab:

Някои вкусни улични храни са различни „parathas“ и „nan roti“, които получаваме в Хайдарабад. Те се сервират заедно с различно приготвяне на месо и абсолютно апетитни. „Парата“, която виждаме по-долу, са известни като „Varqi paratha“. Те не са толкова мазни, колкото нормалните „парата“. Предлагат се с шейх кебап, зелена лютеница и малко лук и лимон.

9. Pungulu:

Punugulu са котлети от тесто от Dosa. Тестото се прави в кръгли форми и се пържи в маслото. Те са много често срещани в Хайдерабад. На снимката по-долу можем да видим мъже, които се наслаждават на „punugulu“ с южноиндийската „chutney“.

Гледай видеото: Лудия репортер - Има ли избягали мечки от зоопарка в Благоевград (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send