Красота и мода

Чай от мента по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността е много щастлива фаза за жена и нейното семейство. Човек трябва да се погрижи за всяко малко нещо, за да гарантира майката и бебето да получи най-доброто от всичко. Здравословната диета и доброто хранене по време на бременност са задължителни за здравето на майката, както и за най-добрия възможен старт на бебето. Добрата диета е балансирана диета, която осигурява достатъчно количество протеини, въглехидрати и здравословни видове мазнини, фибри, витамини и минерали. Билкови храни и напитки се считат за най-добри за тялото. Мента е една такава мощна билка, която има огромни ползи по време на бременност. Подобно на всички хранителни продукти, трябва да се постави въпросът, дали мента е безопасен по време на бременност? С всички предупреждения за консумирането на напитки с кофеин по време на бременност, дали се колебаете да пиете любимия им чай?

Чай от мента:

Чай от мента се прави от изсушените листа на растението от мента. Често известен като ментов чай, мента Mentha piperita се влива в този билков чай. Той не съдържа кофеин. Когато за приготвяне на чай се използва смес от листа от мента и мента, тя е известна като чай с двоен мента.

Съдържание:

  Предимства на чай от мента по време на бременност:

  В сравнение с кофеиновите напитки билковият чай е по-препоръчителен. Известно е, че кофеиновите напитки имат диуретичен ефект. Консумацията на кофеин намалява способността на организма да абсорбира хранителните вещества и причинява изчерпване на надбъбречните жлези. Междувременно билковите чайове са средство за хидратиране на тялото, усвояване на хранителните вещества и хранене на тялото, докато сте бременна. Естествено билковият чай от мента по време на бременност не причинява неблагоприятните ефекти на кофеина. Мента чай по време на бременност увеличава вашето здраве и ви освежава по време на стресиращ период на бременност. Подобрява храносмилането, намалява възпалението и болката, може да излекува лошия дъх, облекчава стреса и подобрява имунитета на организма.

  Подобряване на здравето на храносмилателната система:

  Чай от мента по време на бременност може да спомогне за успокояване на мускулите на стомаха. Той е изключително полезен за храносмилателната и стомашно-чревната система и леко лекува стомашните проблеми. Чай от мента се счита за газогонен, което означава, че той не позволява да се натрупва газ и да причинява дискомфорт в стомаха. Аналгетичният характер предпазва от проблеми като спазми, подуване на корема и лошо храносмилане, причинявайки успокояващо и успокояващо действие върху мускулите на червата и стомаха. Болести като синдром на раздразнените черва, диария и запек могат да бъдат излекувани чрез консумация на чай от мента по време на бременност, тъй като той оптимизира дейността на цялото тяло. Той стимулира производството и потока на жлъчните сокове, които спомагат за подобряване на ефективността на храносмилателната система и подобряват движението на червата. Ментата е пълна с антиоксиданти и витамин С, които наистина са невероятни средства за облекчаване на стреса и могат лесно да понижат тревожността ви. Освен тези, чай от мента по време на бременност може да се използва и за лечение на симптомите на сутрешното гадене.

  1. Лечение на гадене и повръщане:

  Гаденето е често срещан дискомфорт от очакваната майка. Мента чай може да помогне за облекчаване на газове и гадене, които могат да възникнат по време на ранна бременност. Билковият ментов чай ​​действа като спазмолитично средство. Чаят от мента помага да се контролира усещането за повръщане, което лекува гаденето, което означава сутрешно гадене по време на бременност.

  2. Облекчаваща треска:

  Треска е често срещан здравен проблем, докато сте бременна. В ментол, наличен в мента чай причинява външно изпотяване и помага за охлаждане на тялото от вътре. Тази техника може да се използва за намаляване на температурата, като по този начин намалява възпалението и дискомфорта, свързани с него.

  Виж повече:евкалиптово масло по време на бременност

  3. Подобряване на имунната система:

  Антибактериалните свойства на ментовия чай могат да лекуват заболявания, които включват треска, простуда и кашлица. Той не само третира симптомите, но и ги предпазва от връщане. Има и следи от витамин В, калий, антиоксиданти и калций, които могат да помогнат на тялото ви да поеме хранителни вещества, за да се пребори с болестите и да изпълни необходимите функции, за да поддържа тялото да работи по здравословен начин.

  4. Излекуване на дихателните проблеми:

  Да бъдеш спазмолитик, като имаш ментален чай по време на бременност, те освобождава от склонността да кашляш, като успокояваш дразнещото усещане в гърлото, като по този начин подобряваш дихателното си състояние. Осигурява релаксация на мускулите в гърлото и гърдите, което ви помага лесно да се отървете от симптомите на грип и студ.

  5. Намаляване на нивата на тревожност:

  С настъпването на бременността повечето жени се чувстват тревожни, нервни или стресирани. Със седативната си природа, тя облекчава психичния стрес. Поради противовъзпалителния и успокояващ характер, тя намалява телесната температура и поддържа кръвното налягане. Чай от мента се използва и за отпускане на мускулите, като осигурява усещане за спокойствие и спокойствие.

  Виж повече: етерични масла за бременност

  Странични ефекти:

  1. Има възможност да се отпуснете на матката, докато сте бременна, като приемате мента чай. Това може да доведе до спонтанен аборт.

  2. Чай от мента има някои негативни химически реакции, когато се среща с лекарства, които са задължителни по време на бременността.

  3. Мента чай може да има различни алергични реакции. Ако страдате от респираторни заболявания като астма, трябва да избягвате да пиете билковия чай.

  4. Консумацията на излишния чай от мента по време на бременност може да бъде причина за мускулни болки, тремор, намален пулс и сънливост.

  Виж повече: масло от риган по време на бременност

  Когато се консумират в малки количества, билковите чайове са безопасни за пиене; но излишъкът от него може да предизвика проблеми както за майката, така и за бебето. В някои случаи пиенето им може да бъде по-вредно, отколкото да ги изядете. Ако не надвишавате дозата, тогава билковите чайове са напълно безопасни по време на бременността.

  Гледай видеото: Приготвяне на зелен чай. Ясно обяснено на български (Може 2021).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send