Красота и мода

Ползи за здравето при ходене

Pin
Send
Share
Send


Дори знаейки факта, че трябва да направим някои упражнения, за да сме здрави и здрави ние по някакъв начин не успяваме да поддържаме тази рутина. Нашият натоварен график не ни позволява свободно време да правим основните упражнения. Така че поне трябва да се опитаме да правим едно упражнение, което не само ни поддържа, но и да ни отпуска от всичките ни напрежения, които ни правят без стрес цял ден. Едно такова най-лесно и безопасно упражнение е ходенето, което повечето хора започват да правят редовно, за да подновят енергията на телата си и да изгорят вредните ефекти на стреса. Редовните упражнения не само мотивират тя да ни дава енергия, но и ни дава сила.

Често се опитваме да намалим теглото си за кратък период от време. Много хора не се колебаят да отидат под нож или други безболезнени операции или лазерни процедури, които ни обещават да намалим теглото си само за няколко дни. Но дори и след прецизна диета или за хирургични операции, се връщам на същите следи. Повечето от нас се оплакват, че правят йога / упражнения, когато не могат да намерят забележима промяна в себе си. Трябва да държим в ума си, че трябва да тичаме, да тичаме, да ходим; цикъл или плуване най-малко един час на ден, тогава ще има видима промяна в нашето тяло. Ходенето е най-доброто упражнение сред останалите, било то сутрешна разходка или вечерна разходка, тя е от полза еднакво и това е най-простата форма на упражнение. Трябва да го направим момент да ходим по всяко време на ден.

Виж повече: Ползи от хрускам

Нашето поколение е толкова много в работата, че често забравяме основните нужди и изисквания на нашето тяло, за които често страдаме от различни промени в настроението. Ходенето успокоява ума ни и ни прави по-енергични през целия ден. Най-ранните часове на сутринта вероятно ще ви дадат свеж кислород и качествено време за прекарване със зеленината и красотата около вас, за да почувствате всичките си напрежения и болки изчезнали. С промяната на нашето настроение нашите настроения се променят и ние изпитваме физическо и духовно издигане. Пешеходната също осигурява по-голяма релаксация и превръща рутинната разходка в творчески и подмладяващ опит.

Кислородът, който получаваме рано сутрин, също ни дава голямо количество енергия, особено на нашите стави. Възрастните хора предпочитат още сутрешните разходки, защото сутрешните упражнения ги предпазват от болки в ставите през целия ден. Движението на краката ни отваря някои от енергийните канали в нашето тяло и освобождава добър холестерол в кръвта ни. Чрез непрекъснато движение на ставите, ние можем да увеличим кръвообращението си по начин, който може да бъде завършен само с нашата ежедневна сутрешна разходка. За правене на сутрешна разходка, можем да отидем сами или заедно с нашите приятели, семейство и домашни любимци или дори да направим някои нови приятели сутрин разходка!

Най-важното е, че много фитнес експерти съветват за ходене, а не за гимнастика, защото, тъй като идва без разходи, можете да го направите сами, тъй като не изискват никакви спътници или скъпи приспособления, а изгарят почти същото количество калории като джогинг. Ходенето е предпочитано повече в спокойна и спокойна обстановка като градина или паркова зона, която отпуска тялото от напрежение и стрес.

Ходенето е най-пренебрегваната и пренебрегната форма на упражнение, която много от нас не приемат сериозно като упражнение, тъй като звучи и изглежда лесно!

Виж повече: Фитнес съвети за жени

Малко важни моменти, които трябва да знаете, преди да започнете да ходите като упражнение:

•  Направете рутинна работа поне 30 минути пеша всеки ден, поддържайки темпо от 3 до 5 мили в час.

•  Ходенето с празен стомах е по-полезно. Разлагането на храната изисква време и много енергия от тялото. Ако започнете да правите упражнения веднага след хранене, тя претоварва вашето тяло, като ви кара да се чувствате сънливи. Така че е удобно да не се яде час преди да излезете на разходка, въпреки че можете да ядете плодове и сокове.

Само упражнение няма да ви направи здрави. Трябва да се храните правилно или да не проявявате привързаност към цигари и алкохол.

•  Въпреки че рано сутрин разходката е по-добре, тъй като въздухът е по-свеж от вечерния въздух, но времето наистина няма значение.

Ходенето трябва да се направи, за да се отпусне ума, както и да се упражнява тялото, така че трябва да избягваме натоварените пътища. Изберете приятно, спокойно и зелено място, където можете да получите чист въздух със зелени и чисти околности. Помнете, че приемането на повече въглероден диоксид от кислорода може да навреди на тялото ни.

Ползи от ходенето:

Ходенето допринася много за общото ни здраве и фитнес по следните начини:

•  Ходенето укрепва нашите стави, кости и сърце, като ни поддържа здрави.
•   Ходенето е много добро упражнение за контролиране на теглото. Редовното ходене, комбинирано с ниско съдържание на мазнини, с високо съдържание на фибри, е отлична форма за контрол на теглото.
•  Той подобрява настроението и самочувствието.
Той ни дава енергия и ни помага да си починем добре.
•  Редовната разходка е една от най-добрите неща, които можем да направим за гърба си. Той насърчава развитието на мускулите и ускорява освобождаването на ендорфини, което осигурява естествената ни височина.
За възрастните хора ходенето е най-доброто упражнение. Ден след ден ние остаряваме, така че текстурата и минералното съдържание на костите намаляват, което ги прави по-тънки. По тази причина костите стават твърде порести и крехки, което го прави по-вероятно да се счупи. Това състояние в медицинската терминология е известно като остеопороза и ежедневното упражняване е също ключ за превенция и лечение на остеопороза.
•  Ходенето редовно може да намали високото кръвно налягане и хипертонията, което прави сърцето да работи по-ефективно и също така подобрява кръвообращението на нашето тяло.
•   Ходенето редовно помага за повишаване на нивата на “добър” холестерол в кръвта и намалява шансовете за инфаркт. Ходенето също помага за намаляване на риска от коронарна болест на сърцето.

Виж повече: Работещи съвети за загуба на тегло

Да останеш здрав и здрав е ключът да водиш добър щастлив живот. Когато се чувстваме добре и здраво, нашето самочувствие се увеличава и ние се чувстваме по-способни да се справим с предизвикателствата на живота. Дори знаменитости отнемат известно време на изчакване от трескавия си график, за да ходят няколко минути, защо да ни наклонят! Ходенето е едно решение на различни здравни проблеми. Така че за да останете годни и здрави, започнете да ходите редовно.

Източник на изображения: изображения в Google

Гледай видеото: За ползите от ходенето (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send