Красота и мода

22 седмици на бременност - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


Радостта от родителството често е заслепена от дълга линия на сътресения през последните няколко месеца. Както казват, че това е сделка с двама души, родителите първо решават дали да въведат нов живот в този свят. Бременността е толкова различна за всеки друг. Докато за втората или третата майка тя може да бъде толкова проста като пикник в слънчев ден, а за други тя може да бъде вихрушка от кошмари, особено за майки от първи път. Въпреки че в книгите за бременността, радостната радост на майка им, изглеждат напълно наситени с блаженство, реалният живот може да бъде малко по-различен от тези лъскави хартии.

Там майките изглеждат перфектно с блестящ блясък, но в действителност всеки ден виждате в лицето си нов кафяв цвят. Там майките биха могли да изглеждат перфектно с голям хамбургер и тук вие отчаяно контролирате да ядете бърза храна, която надвишава желанието ви да задоволите глада. Но кошмарът дори не започва оттук. Обикновено безсънни нощи и често промени в настроението, последвани от депресия и страх. Графиката за стриктна диета е съставена с часови процедури за по-добра бременност. Честите повтарящи се срещи с лекарите и вниманието, което ви пречи да се забавлявате на нощта на вашите момичета, са някои от предизвикателствата, които майчинството ще ви донесе.

Виж повече: Движение на бременните бебета на 20-та седмица

Когато бебето е първоначално оформено, то се нарича бластоциста, която тогава е проста топка от живота, която се случва да премине през маточните тръби на майките и да се прикрепи към стената на яйчниците, известна също като плацента на майката. Тук бебето се подхранва от майката и расте в ембрион и след това в плод. Накрая, след 40-те седмици, той е приведен в света като нов живот. В рамките на тези 40 седмици бебето се превръща от петънце на живот в напълно функционираща сложна нервна система, включваща плът и месо на човек и по този начин е чудо на живота.

Какво да помислим за тази седмица: t

За повечето майки те се справят с този проблем лесно, след като ежедневната рутина потъва. Разбира се, любовта и подкрепата на членовете на семейството и разбира се, нейното малко бебе, което също с месеци се учи да си сътрудничи с майката. Рано сутрин болест сега е бавно се заменя с хъркане, защото на естроген повишаване на тялото ви. Въпреки това забелязвате, че безсънните ви нощи стават плодотворни. Бавно виждате, че се приспособявате към новия набор от правила и обръщате внимание на желанията на вашето бебе. Добрите девет месеца правят тази връзка с вашето бебе по-силна от всякога. Въпреки това тези девет месеца се преброяват в седмична форма, където 40 седмици са деветте месеца.

Фетално развитие на бебето:

Тези 40 седмици се категоризират в три секции - първият и третият триместър се основават на факта, че бебето се развива бавно, като всеки триместър показва различни стъпки на развитие. Седмица 22 попада под второто тримесечие и това са основните моменти от тази седмица.

Функции на кръвта:

Приблизително по това време черният дроб на бебето вече започва да работи напълно, като произвежда урина, филтрирана от черния дроб. Но основният акцент на седмицата е червената кръв на вашето бебе. През всичките тези седмици той се е подхранвал с кръвта си и до 22-та седмица бебето може да произведе собствена червена кръвна клетка. Тези червени кръвни клетки след това са необходими, за да бъдат разбити от ензими, които по чудо досега са започнали производството в тялото на вашето бебе. След това идва въпросът за енергийните клетки, разбити от червените кръвни клетки. Вече може да се произвежда билирубин от вашето бебе.

Виж повече: 21 седмици бременна

Сигнал за Sense:

До 22-та седмица вие като майка вече сте пресекли средната точка и вашето бебе. Бебето ви вече е наполовина оформено и функционира като блестящо ново пени. Неговата остра мрежа от нерви в тялото му се е образувала и нараства. Нервните съединители, миелини, започнаха да изпращат бързи импулси към мозъка и затова сетивата му постепенно се развиват. Забелязват се зелени и лицеви черти като усмивка. В другата голяма новина хватката му става все по-силна, когато зрението му се подобрява и той внимава гласът ви да се запознае.

Нейните движения:

До 22-та седмица човек лесно може да определи пола на бебето, което е напълно нещо, което лекарят ще остави на родителите си. Но това, което може да бъде уловено в ултразвука, е, че вашето бебе бавно идва на живот. Ултразвукът можеше да улови образи на нейното преобръщане по променящите се позиции и дори да спи в любимата й позиция. Някои движения могат да бъдат забелязани, като я докосва лицето си или смуче палеца или се усмихва, или се намръщи.

Растеж на бебето:

До 22-та седмица тя се е превърнала в индивид, който прилича на мини форма на майка си или баща си. Сега лицето й се различава, пъпките и венците й се засилват. Нейният сърдечен ритъм сега може да бъде чут ясно и сега тежи 1 паунд. Ноктите на пръстите и пръстите му се оформят, както и очите му, но ирисът все още не е образуван.

Виж повече: 29 седмици развитие на плода

органи:

На този етап бебето ще се развие много, всички вътрешни органи на бебето ще започнат да работят. Ще започне функционирането на черния дроб и бъбреците; отпадъците ще бъдат филтрирани от бъбреците и черния дроб ще започне да произвежда червени кръвни клетки. Белите дробове ще започнат да приемат кислород и издишват въглеродния диоксид. Сърцето също ще започне да функционира; сърдечния ритъм може да се чуе със стетоскопа на майчиния стомах. В тази фаза се развива нервната система, в която се осъществява масова взаимовръзка на нервите. Функцията на мозъка също ще бъде развита.

Кости:

Това е времето, когато костите започват да се развиват и да стават по-силни. Сега бебето получава способност да движи органите си не като движенията в ранен етап, но движенията сега ще бъдат различни и ясно забележими. Тъй като бебето вече е развило кости и стави, костите на опашката започват да се разграждат. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид за състоянието и бебето на този етап, е поддържането на калций. Приемането на млечни продукти и храни, богати на калций, е важно, тъй като бебето се нуждае от повече калций за развитие на костите.

Симптомите на 22-та седмица Бременност и как да се преодолее: t

Майката тази седмица може да почувства:

Стомашно разстройство:

Вече малкото ви бебе използва всичките си енергийни клетки и хранителни вещества в тялото ви и преди тялото ви да може да регенерира енергийните клетки, повече се консумира. Това причинява странен сценарий, в който незабавното хранене на бебето, натрупано с повишаването на нивата на женските хормони, причинява лош случай на разстройство. Не пускайте лекарства точно така, тъй като бебето вътре в вас може да бъде изложено на тежки химикали. Консултирайте се с Вашия лекар и изчакайте експертния му съвет.

Нежност:

По това време майката може да се почувства малко нежна в разпънатия си участък. това включва област на корема най-вече, но понякога може да са и гърдите ви, които биха могли да се наразят малко. За да преодолеете ситуацията и стриите като цяло, не забравяйте обичайното си лекарство - маслиновото масло и масажът на тялото. Понякога и студеното компресиране.

Освобождаване от отговорност:

Това е най-често да има повече вагинално течение при бременност. Той е безвреден и не е толкова различен от изхвърлянето преди бременността. Нормално вагинално течение е известно като левкорея. Това е мускусно-миришещата течност, която поддържа вагината чиста. Вагиналното течение няма начин да го преодолее и има шанс за инфекция. Препоръчително е да го поддържате чист и хигиеничен. Има някои ключови моменти, които трябва да имате предвид, както следва

 • Поддържа генетичната област чиста и суха.
 • Използвайте вода при миене с непомолен сапун.
 • Избягвайте използването на парфюмирана вана или вагинален дезодорант.
 • Избягвайте използването на ароматизирани кърпички.

По време на освобождаването може да има и подуване на тазовата област, което може да се превърне в контрол чрез прилагане на ледени пакети в набъбната област. Носете свободно и хлабаво бельо, което ще намали стреса в тъканта и ще отпусне болезнеността и тазовата област

Хъркането:

Трудно е да се преодолее хъркането по време на бременност. Едно проучване показва, че една четвърт от бременните жени страдат от редовно хъркане и 25% от тях са докладвани от време на време. Назалната лента е най-добрият начин за спокоен сън без досадния партньор.

Непохватност:

Да си бременна много жени се чувстват неуморно, особено през последните няколко месеца. Увеличеният размер на корема променя центъра на тежестта при пренасяне на тегло повече от нормалното. Подуването на краката и краката може да се случи и поради загуба на сила на корема. За да преодолеете ситуацията, просто се отпуснете колкото можете, когато правите време. И може да бъдете посъветвани да се научите да работите по отношение на центъра на тежестта

Дейности на 22-та седмица:

До 22-тата седмица ще искате да успокоите огромните духове и да се съсредоточите върху следващите няколко седмици. Но това никога не е така. Ще се почувствате борещи се с всички дилеми, тревожност и хормонални промени. По-добре е да имате повече упражнения и редовни проверки. Препоръчително е да отдъхнете повече от обичайното време и да се погрижите за себе си.

Диета и упражнения за 22-та седмица: -

Диета:

 1. Водата е твой приятел. Трябва да се поддържате хидратирани, тъй като това ще запази и вас, и бебето здрави и добре подхранени. Освен това, бебето ви се нуждае от всички хранителни вещества, които може, докато е вътре.
 2. Пазете здравето си наблюдавано и вашата диета е богата на протеини. Сега е 22-рата седмица и имате нужда от всичко за развитието и здравето на вашето дете. Лесното месо е богато на протеини, но не е единственият източник. Тофу прави равенство в правосъдието растителен продукт.
 3. Силата на салата е нещо, което не можеш да отречеш. От зеле до домати, моркови и цвекло, всичко харесва фибри и омега 3 мастните киселини се включват във вашата диета с тези пресни зеленчуци. Избягвайте кисели краставички и маслини за вашата превръзка, тъй като те имат повишено съдържание на натрий.
 4. Храни като банан, спанак, леща и грозде са богати на желязо. Сега е пиковото време за развитието на вашето дете и той се нуждае от всички хранителни вещества, които се произвеждат. Добавките от желязо няма да са достатъчни.
 5. Smoothies са добър избор за промяна, когато се чувствате гадене и искате да решите храна, която ще ви накара да убиете за сладко. Банан и нар с ягоди са добра идея.

Упражнение:

 • Разтяганията на таза са също толкова ефективни, колкото и те да получават нормална доставка. Това упражнение отпуска тазовото пространство, както подсказва името. Разтяганията могат да се правят с възглавница, топка или стол.
 • Въпреки че дълбоките клякания скоро ще бъдат забранени във вашето състояние, тази седмица все още е безопасно. Така че, преди да загубите формата си, извлечете максимума от него.
 • Йога успокоява нервите ви и ви помага да се отпуснете. Това гарантира, че силата на издръжливост получава тласък и вашата доставка е удобна.
 • Отдалечаването на таза е много важно, за да се осигури гъвкавост в тазовата област, която вече е подчертана. Центърът на тежестта трябва да се поддържа с възглавница или възглавница, което е ключова предпазливост при упражнения.
 • За 22-рата седмица на бременността, стриите се формират поради бързото увеличаване на теглото. Колоездене като режим на загуба на тегло е най-добрият начин да се противодейства с тези марки.

Секс по време на бременност на 22 седмица:

Не се притеснявайте за вашето бебе. Той е също толкова безопасен, колкото би трябвало да бъде във вашия сак. На този етап е необходима малка интимност, след като вие и вашият партньор скоро ще споделите дете. Ако сред всички промени в настроението и лошо здраве, вашите романтични настроения дават сигнал за събуждане, няма причина да кажете не.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • На този етап е много уязвимо, по-добре е да си починете и е трудно да си починете, но заслужавате пробив за себе си.
 • Планирайте предварително всяка седмица. До края на уикенда ще е време да изброим дейностите от следващата седмица. Това ви дава възможност да се задържите и вашият стрес е намален.
 • Никога не наблягайте на това как някой друг е имал съвсем друг симптом. Винаги знайте, че всяка бременност е различна и начинът, по който реагирате на същото, също ще бъде различен.
 • Ако знаете пола на детето си, сега е моментът да пазарувате за бебешките дрехи. Това ви дава по-добра представа за ситуацията, намалявайки стреса за това какво да правите през следващите седмици.

Медицински лечения и прегледи:

Повечето медицински прегледи ще бъдат много рутинни и като се има предвид, че ги правите от последните няколко седмици, това ще бъде процедура. Деформациите и положението на бебето се откриват при тестовете. Малко симптоми се противодействат с някои от лекарствата, които нямат ефект върху бебето и не реагират с бременността. Някои от тези лекарства са:

Някои от тези лекарства са:

 • Треска - парацетамол или ацикловир
 • Антиацидни киселини
 • Запек- Избягвайте да отслабвате и минерално масло. Можете да приемате наркотици като Metamucil
 • Кашлица - Декстрометорфан

Съвети и предпазни мерки: -

 1. Вашето бебе е по-голямо сега и с това идва отговорността да регулирате центъра на тежестта си.
 2. Не отивам на диета виждам вашата загуба на тегло. Да бъдеш бременна ще те накара да натрупаш тегло, но е естествено.
 3. Децата с поднормено тегло са симптом на жена, която не е спала достатъчно през месеците. Починете всичко, което можете и след това още малко.
 4. Приемът на някои лекарства може да повлияе на бременността, затова се препоръчва да се консултирате с лекар, за да приемате лекарства.
 5. Опитайте да говорите с партньора си за всичко, което знаете досега, и анализирайте всички предпазни мерки, които трябва да упражните.

Измина почти 5 месеца технически. Едно нещо, което можете да сте сигурни за доброто време в бременността си, е да останете толкова щастливи, колкото можете през цялото време. Това не само ви предпазва от стрес, но и ви позволява да се отпуснете и да се отпуснете, когато се приготвите за пристигането на снопа от радост.

Гледай видеото: Бременността от седмица 1 до 9 (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send