Красота и мода

Топ 9 църкви в Индия

Pin
Send
Share
Send


Индийският е земя пълна с хора, принадлежащи към различни религиозни среди и всички те остават заедно в една страна. Съществуват хиндуисти, мюсюлмани, християни и др., Които се намират в една и съща страна по едно и също време. Следователно, няма да е изненадващо да виждаме редица църкви около Индия всеки сега и тогава. Има редица църкви в Индия и някои от тях се смятат за по-добри от първоначалните църкви в християнските страни. Следва списък на 9-те най-големи църкви в Индия.

Църкви в Индия:

1. Se Cathedral at Old Goa:

Разположена в Гоа, катедралата Se е една от най-старите църкви в страната. Катедралата е построена в памет на Екатерина Александрийска. Също така е и хонорар за победата, която португалците са спечелили срещу мюсюлманите, което им позволи да завземат Гоа по-късно. Построена през 15 век, това е една от най-посещаваните църкви в страната.

2. Църквата Парумала в Керала:

Църквата е кръстена на светеца, наречен Свети Григорий Геварг, който също е известен като Парумала Тирумени. Разположена в Манар, Керала, тази енорийска църква съдържа гробницата на светеца, спомената по-горе. Тя е построена през 19-ти век и в момента има капацитет да държи повече от 2000 посветени християни ежедневно.

3. Базиликата на Бом Исус:

Когато става въпрос за най-известните църкви в страната, човек не може просто да пропусне Базиликата на Бом Исус. Разположена в плажния град Гоа тази църква е на повече от 200 години. Всеки ден хиляди християни посещават тази църква за ежедневните си молитви, включително хора от чужбина. Това е и обект на световното културно наследство.

4. Църква Малайатор:

Това християнско поклонение се намира в Керала и е една от най-старите църкви в страната. Построена от Св. Томас, тази църква все още е силна на върха на хълма. Това християнско поклонение е видимо за хората от всяка точка на града.

5. Църква Velankanni:

Тази църква е разположена на плажа на Бенгалския залив и е един от най-популярните християнски места за поклонение в страната. Думата „Velankanni“ означава „Lourdes of the East“. Легендите казват, че богомолците са излекували болестите си, като предлагали храмове на Майката.

Виж повече: Известни джамии в Индия

6. Базилика Санта Круз:

Тази църква е построена през 15 век от португалците. През 1558 г. тази църква е превърната в катедралата от управляващия папа Павел IV. Намира се в Cochin, Керала, църквата получи името си през 19-ти век от папа Йоан Павел II. Това е само свещена сграда, която холандците не са унищожили, когато нахлули в града и унищожили други католически сгради.

7. Църква Валарпадам:

Църквата Vallarpadam е построена през 15 век и е посветена на Майка Мария. През 15 век холандците идват и унищожават всички католически сгради, включително тази църква. Реконструиран е в края на 16 век и в момента е силен в Кочин, Керала. Индийското правителство на Индия нарече тази църква много свята.

Виж повече: Най-големите храмове в Индия

8. Църква Св. Франциск:

Тази църква изобразява типичната европейска архитектура и се намира в Кочин. Църквата Св. Франсис се счита за доказателство за християнството в Индия. Човек може да се запознае с борбите, пред които са изправени европейските хора, докато пребивават в Индия, само като посетят тази църква. През 19 век тази църква е обявена за защитен паметник.

9. Църква Кадаматтом:

Тази църква е построена през 9-ти век въз основа на смес от персийска и индийска архитектура. Като една от уникалните църкви в страната, църквата Кадаматтом е кръстена на свещеник, наречен “Кадаматтату Катанар”. Митовете казват, че този свещеник има свръхестествени сили.

Виж повече: Най-старите индийски храмове

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Пътешествие през културите на света Северна Индия (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send