Красота и мода

Топ 15 светилища за диви животни в Индия

Pin
Send
Share
Send


Индия има голямо разнообразие от зеленина и горски площи. Въпреки това увеличеното бракониерство и други природни бедствия като наводнения и увеличаване на нивото на солеността на водата и други причини са довели до унищожаване на няколко вида птичи и други животински видове. Има някои видове, за които се казва, че са застрашени и някои видове вече са изчезнали, което е било доста популярно в този субконтинент. Няколко разновидности на земноводни като annamalai жаба и Anamudi жаби се казва, че вече са намалели прекомерно. Има и други видове като Nilgiri Tahr и Gharial, които сега са запазени в някои горски територии.

По-долу са представени 15-те най-популярни светилища в Индия.

1. Национален парк Казиранга:

Това е разположено на брега на река Брахмапутра в Асам. Това е популярно светилище, където се срещат няколко вида елени, тигри, диви свине и дори слонове. Това също е популярно за няколко разновидности на вида земноводни и птици. Тук има пресни водни потоци, а тук е и блатото еленово.

2. Национален парк Бандипур:

Това е на няколко километра от Mysore, а също и на няколко километра от известния град Бангалор. Това е популярно място, което съхранява няколко вида диви животни и земноводни. Тук има и големи езера и зеленината, която е популярна атракция за много хора. Човек също може да открие хималайските ара и други птици тук като врабчета и пъдпъдъци.

3. Национален парк Bandhavgarh:

Това е популярно място, където човек може да намери елени. Това е популярно и за малките потоци и езера. Тучната зеленина е атракция за хора, които обичат да гледат птици и много летящи видове идват в тази гора като фламинго и много цветни папагали.

4. Птичият резерват Кумараком:

Човек може да намери буйна зеленина и Brahminy Kite тук в тяхното естествено местообитание. Тук може да се качи човек или да остане в лодките. Водолюбивите птици също са доста често срещани тук и чапла. Това е много популярно място за бялата чапла и хималайските щъркели.

5. Светилище Гир:

Това е място, където човек може да намери няколко вида диви елени в естествената си среда. Това е в щата Гуджарат, а има и няколко езера, които се намират в съседните райони. Има някои паркови зони, където птиците са запазени и в естествената им среда. Няколко разновидности на Краитите и другите влечуги също могат да бъдат намерени тук.

6. Светилище за диви животни Нарконд:

Това е малък остров в Андаманските и Никобарските острови. Тук има няколко вида птици, които могат да бъдат намерени. В тази зона има и буйна зеленина и панорамен изглед към хората. Тук има и езерни райони, където могат да се видят различни видове водни животни.

7. Национален парк Гаоладо Гана:

Това е популярно в държавата Раджастан и много хора обичат да виждат разнообразни видове птици, които живеят в естествената си среда тук. Езерата, граничещи с района и пресните водни потоци, също се намират там, където могат да бъдат открити някои земноводни и други водни видове.

8. Sultanpur Bird Sanctuary:

Това е популярна горска площ, която е запазена от правителството на Гургаон. Това са сладководни потоци и езера, където могат да се видят няколко разновидности на летящите видове.

9. Резерва на Кришна Дивия живот:

Това е в Андхра Прадеш и е мангрова площ. Това е също много популярно място за разнообразието от животински видове като фламинговите пъдпъдъци и елените. Тук може да се види и дивата свиня и гаур.

10. Национален парк Пенч:

Това е в Мадхя Прадеш. Това е известно със своята буйна зеленина. Човек може да язди тук и да види животните в техните естествени местообитания. Сред най-популярните тигри, лъвове, гепарди и пуми са доста популярни. Тук могат да се намерят диви свине и хиени.

Виж повече: Национални паркове в Индия

11. Национален парк Chinnar:

Най-популярните видове тук са крокодилите, които са чародеите. Това също е популярно за Nilgiri Tahr. Тук може да се намери и блатото, а също и голямо разнообразие от видове птици. Това се намира на Западните Гати.

12. Национален парк Bandhavgarh:

Това е популярен район в Мадхя Прадеш, където човек може да намери тигри и пуми в тяхното естествено местообитание. Това е популярен проект за правителството на страната. Има и сладководни потоци и друга прилежаща зеленина на малките езера.

Виж повече: Птичи светилища в Индия

13. Национален парк Khangchendzonga:

Това е в Сиким и е популярен с голямото си разнообразие от животни като Червената панда, дивите дъски, тигри и лъвове. Тук се срещат и някои птици и други земноводни.

14. Национален парк Ranthambore:

Това е в Раджастан и е много популярен район. Тук има и буйна зеленина, както и редица диви животни. Сред най-популярните са тигрите. Смята се, че това е най-големият резерв за тигри в северните части. Той е известен и с разнообразието си от краити и други видове влечуги. Има също птици като ара, пъдпъдъци и други видове жаби, които могат да се видят в областите, граничещи с езерата.

Виж повече: Списък на застрашените животни в Индия

15. Светилище Манас:

Това е в Асам и е много популярно място за много хора, които искат да видят животни в техните естествени местообитания. Човек може да спортува разнообразни хималайски летящи видове тук и също влечуги. Има и райони, където човек може да види крокодилите и другите земноводни, съседни на сладководните езера. Има и животни като Златния Лангур и дивите свине, които могат да се видят тук. Други застрашени видове костенурки могат да се видят тук. Това е много популярен проект на правителството на Асам.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Гледай видеото: Топ 10 НАЙ-СТРАННИ Места на ЗЕМЯТА (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send