Красота и мода

Как да използвате маслиново масло за загуба на коса?

Pin
Send
Share
Send


Дори и след като всеки от нас иска безупречна и здрава коса, през повечето време става непостижима поради фактори като замърсяване, стрес и нездравословни хранителни навици. Човек трябва да разбере, че трябва да има известна грижа, която трябва да бъде взета, когато става въпрос за лъскава, дебела и дълга коса. Освен това, има много естествени продукти, които могат да бъдат използвани върху косата от време на време, за да получат по-бързи резултати за здрава коса. Сред тези продукти маслиновото масло е една от най-известните течности и с нея безбройни ползи.

За да научите повече за това как можете да използвате зехтин за контрол на загубата на коса, този списък ще ви помогне. Проверете подробностите, за да извлечете предимствата на маслиновото масло за косата, която другите завиждат.

Причина за избор на зехтин за загуба на коса:

Маслиновото масло е просто продукт за коса, който осигурява вътрешна сила и подхранване на косата. Той добавя грижата, от която се нуждае скалпа. Наред с това, продуктът е лесно достъпен в Индия и е достъпен на джоб. Той е лесен за използване и доста ефективен при даването на резултати. Той е длъжен да ви даде резултатите за косата, която желаете.

Виж повече: Витамини за загуба на коса

1. Ползи в магазина:

2. Подхранване на скалпа:

Едно от най-добрите предимства на маслиновото масло включва храненето на скалпа. Той помага за постигането на добро здраве за скалпа, като му осигурява антиоксиданти. Това предпазва косите и скалпа от топлина и от стайлинг.

3. Намалява ефекта от DTH: t

DTH е един от хормоните, който засяга тялото и увеличава загубата на коса. Той отслабва фоликулите и води до счупване. Използването на зехтин може да помогне за намаляване на ефекта от DTH върху скалпа и по този начин да контролира падането на косата.

Виж повече: Лук сок за косопад

4. Подобрява кръвообращението:

Масажът на скалпа от зехтин подобрява притока на кръв към скалпа и укрепва фоликулите за растежа на косата.

5. Условия за коса:

Добър естествен балсам, това е едно от основните предимства на течността при грижа за косата.

6. Дезинфекционни качества:

Антибактериалните и противогъбични качества помагат за поддържане на скалпа без микроби и по този начин го държат далеч от инфекции и пърхот.

Начини за използване на маслиново масло за загуба на коса:

1. Горещо маслено третиране:

Загрейте малко зехтин, като поставите малка купа с тази течност в голяма купа с гореща вода за известно време. Това горещо масло трябва да се масажира върху скалпа и нишките внимателно. Оставете го за минимум 2 часа, преди да го измиете. Тя ще остави косата блестяща и мека.

Зехтинът също може да се смесва с малко рициново масло за максимални ползи. Уверете се, че обвивате косата с капачка за душ или предпочитано от кърпа, напоена с топла вода.

Виж повече: Как да прилагаме алое вера за загуба на коса

2. Имате зехтин:

Включете в ястията зехтин, за да получите максимално предимство за тялото, както и за кожата и косата. Той е натоварен с хранителни вещества и антиоксиданти, които могат да помогнат в желаните резултати. Една чаена лъжичка зехтин всеки ден ще работи чудеса.

3. Зехтин с масло от чаено дърво:

Смесете зехтин с няколко капки масло от чаено дърво и го смесете добре. Това трябва да се съхранява в херметичен съд за бъдеща употреба. Масажирайте косата с тази смес всеки път, когато искате да подредите косата. Малко топла течност ще се възползва повече от скалпа ви.

4. Включете в маски за коса:

Маслиновото масло може да бъде включено в количество от 1-2 чаени лъжички в някоя от домашните маски за коса, които планирате да приготвите. Това ще ви помогне да извлечете ползата по съвършен начин.

Гледай видеото: How To Apply Olive Oil On Hair At Night - Soft And Silky Natural Hair (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send