Красота и мода

Как да използваме лук сок за косопад?

Pin
Send
Share
Send


Страдате ли от проблеми с косопад? Начинът на живот, който водим, забързаните графици, неправилната диета, стресът, всички тези фактори от своя страна водят до големи проблеми с косопада. Това е много често срещан проблем, с който се сблъскваме всички нас и трябва да бъде третиран в точното време, преди да се опремнем. Днес ще обсъдим как сокът от лук помага в борбата с косопада и други проблеми с косата.

Не много хора знаят да свързват лука с растежа на косата или предотвратяването на падането на косата, но фактът е, че лукът, както в твърда форма, така и във формата на масло, са чудесни за предотвратяване на падането на косата и насърчаване на растежа на косата. Това е така, защото както споменахме по-нататък в статията лукът е чудесен източник на сяра, който е един от основните хранителни вещества по отношение на спирането на косопада и естествения растеж на косата.

Лук сок:

Луковият сок за коса е много концентриран разтвор, напълнен със сяра и витамин D, който позволява превенция на падането на косата с времето. Вземете една супена лъжица сок и го нанесете върху отделената коса, за да достигнете до всяка област на скалпа, която е била засегната от падането на косата. Това е много добро средство за алопеция и помага за възстановяване на загубените коси, когато се използва редовно за определен период от време.

Когато прилагате масло от лук към косата си, опитайте и я нанесете през нощта, преди да заспите и след това я измийте сутрин, за да получите възможно най-добри резултати. Маслото от лук може да се закупи от всеки общ магазин или дори да се направи вкъщи. Най-добрата част е, че ако дори смесвате лук с други хранителни вещества за растежа на косата като мляко или мед или яйца, тогава ще получите още по-добри резултати, като контрол на падането на косата и подпомагане на растежа на косата.

Лукът е невероятно и отлично естествено средство за борба с падането на косата и увеличаване на растежа на косата. Всъщност много тоники за коса за косопад и падане на косата имат сок от лук и това е клинично доказано.

Повечето от нас наистина не знаят хранителната стойност на лука. Съдържа количества сяра, която е една от основните хранителни вещества за насърчаване на растежа на косата. Луковият сок, ако се прилага религиозно в продължение на месец или повече по начина, посочен по-долу, може да стимулира растежа на косата. Сега трябва да се притеснявате за острата миризма, но трябва ли да се притеснявате за това, тъй като може да се измие и ако все още съществува, имаме алтернативи. Той работи чудо.

Лук сок за лечение на загуба на коса:

Има няколко метода за лечение на проблеми с падането на косата. В това лечение сок от лук е много ефективно и бързо. Тази статия ще ви напътства как да използвате и прилагате лук сок върху косата за проблема с косопада.

1. Метод на суров лук:

Вземете лук и го нарежете на две части. Разтрийте повърхността на прясно нарязания лук на скалпа си за 10 минути. Дръжте го за 20 минути и след това го измийте. Той работи много ефективно върху косата на скалпа и подпомага укрепването на корените на косата и намалява падането на косата.

2. Маска за коса с лук за загуба на коса:

Необходими съставки:

i) един среден лук.
ii) един с.л. мед.
iii) една супена лъжица зехтин.

Приложение:

 • Разтрийте лука, изстискайте сока и го смесете с мед и масло.
 • След това нанесете маската за коса с лук върху скалпа в масажиращи движения.
 • Увийте главата с капачка за душ.
 • Дръжте го за един час и след това измийте маската с шампоан и балсам, последвано от изплакване с разтвор на оцет (1 супена лъжица на галон вода).
 • Последното изплакване се следва, за да се премахне миризмата на лука.

3. Лук сок за косопад:

Приложение:

 • Вземете един голям лук, настържете го, за да изстискате сока от него. Нанесете сока върху скалпа в масажиращи движения.
 • Съсредоточете се върху области, в които сте страдали от загуба на коса през последните дни. Запази го за един час.
 • Лукът има много силна, пикантна миризма, така че ако можете да носите с него добро, смесете с нея розова вода.
 • Измийте след един час с добър шампоан. Този пакет може да се използва два пъти седмично в зависимост от тежестта на падането на косата.
 • Това е един от отличния метод на лук сок за косопад проблем и поддържа растежа на косата.

Виж повече: Маслиновото масло облагодетелства при загуба на коса

Ползи:

i) Стимулант при насърчаване на нова коса.
ii) Увеличава кръвообращението.
iii) Антисептични свойства.

4. Смес от лук и мед за растеж и кондициониране на косата:

Съставки:

i) Един чаша сок от лук
ii) Две лъжички мед

Приложение:

 • Смесете горните съставки в споменатото съотношение.
 • Масажирайте косата си със смес 3-4 пъти седмично за видима разлика.

Други ползи за грижа за косата от лук сок:

1. Лечение на въшки:

Нанесете сок от лук върху корените на косата си. Съхранявайте за 3-4 часа. Острата миризма, произведена по този начин, помага да се отървем от въшките. Трябва да се прилага за 3-4 дни непрекъснато, за да се изтрият напълно въшките.

Виж повече: Сок от алое вера за загуба на коса

2. Лечение на пърхот:

Сокът от лук може да се комбинира с други продукти за грижа за косата, за да се бори с пърхота. Ето един прост съвет

 • Накиснете две супени лъжици семена от сминдух във вода.
 • Семената се смилат както и накиснатата вода, за да се образува фина паста и се смесва с сок от лук.
 • Нанесете тази паста върху скалпа. Измийте след половин час.

Така че читателите сега всички знаем, че заедно с предоставянето на отличен вкус на храната има и други видове употреба като борба с различни проблеми с косата, включително голяма загуба на коса. Просто опитайте няколко от съветите и вижте как работи.

Разработване на ползите от лук сок: -

3. Стимуланти:

Лукът е чудесен стимулант, тъй като не само е богат на сяра, но и други хранителни вещества, както и че когато се прилага върху скалпа, не само прави корени по-силни, но и дава начин за растеж на нова коса. Той стимулира косата ви да расте в определени засегнати райони, причинявайки косата да расте меко и пищно с течение на времето, ако се използва правилно и религиозно всеки ден в продължение на най-малко един месец. Най-добрата част е, че лукът е достъпен почти навсякъде, което го прави много лесна задача да се бори с ефектите на косата да падне лесно. Когато е попитан как да нанесете лук върху косата, най-добрият начин да го направите е да правите сок от лук.

4. Кръвообращение:

Понякога хората страдат от падане на косата поради липсата на правилно кръвообращение в скалпа. Преди общоприетото схващане дори косата ви се нуждае от подходящо кръвообращение, за да сте здрави. Мислете за косата си като за културата на вашето тяло, а кръвта - като източник на вода. Без адекватно кръвообращение косата ви няма да расте и да започне да намалява с течение на времето. Луковият сок за растежа на косата не само увеличава растежа на косата, но и помага за адекватно увеличаване на кръвообращението на скалпа, за да се улесни растежа на косата с течение на времето.

5. Комбинации:

Както бе споменато по-горе, сокът от лук може да се комбинира с други продукти за грижа за косата, за да се бори с всякакви ситуации на падане на косата като пърхот, алопеция и т.н. Тези продукти могат да бъдат естествени по природа, вариращи от мляко, мед, яйца и т.н. Най-удивителният фактор е, че действието на сока от лук всъщност се увеличава, когато се смесва с правилните съставки, което го прави едно цяло чудо по отношение на сока от лук за косопад.

Виж повече: Витамин за загуба на коса

Гледай видеото: Най-ефикасните бабини илачи с червен лук - блиц - новини от българия и света (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send