Красота и мода

Слънцезащитен крем срещу слънцезащитен крем

Pin
Send
Share
Send


Има различни продукти за грижа за кожата на разположение на пазара тези дни, вариращи от лосиони за кремове до гелове за талк и толкова много други. Продуктите за грижа за кожата варират в зависимост от сезонните промени. Две от най-популярните и често използвани продукти за грижа за кожата през лятото са слънцезащитните лосиони и слънцезащитния лосион. Това е общ мит сред хората, че слънцезащитните и слънцезащитните продукти са две имена на едно и също нещо. Е, в действителност те са абсолютно две различни неща, които изглеждат подобни. Нека разберем подробно разликата между двата продукта.

Слънцезащитните:

Слънцезащитните лосиони са формулирани така, че да предпазват кожата ви от вредните UVA лъчи на слънцето. Той помага да абсорбира вредните ултравиолетови лъчения и да минимизира количеството, което достига до кожата. UVA лъчите на слънцето обикновено причиняват увреждане на външния слой на кожата, което води до стареене на кожата и образуване на бръчки. Слънцезащитните средства обикновено съдържат съставки като октиноксат, оксибензон, октисалат, бензофенон и метил антранилат. Винаги се препоръчва да се прилага слънцезащитен крем най-малко 30 минути преди да излезе на слънце, защото лосионът се нуждае от време, за да се абсорбира в кожата, за да може тя да функционира правилно. Нещо повече, тя дори трябва да се използва отново след плуване или прекомерно изпотяване. Според експертите, винаги е препоръчително да се използва слънцезащитен крем с фактор за защита от слънцето от 15. Слънцезащитните продукти са чудесна възможност за тези с нормален тип кожа.

Виж повече: Най-добър слънцезащитен крем за акне склонни кожата в Индия

слънцезащитен крем:

Sunblocks са подобни на тези на слънцезащитните лосиони, но имат по-широко приложение. Слънцезащитните средства са специално предназначени да предпазят UVB лъчите от слънцето да увредят нашата кожа, освен че са щит за UVA лъчи. Слънчевите бани не позволяват на радиацията да достигне до кожата и когато се нанесе върху кожата, остава видим дебел слой, който е трудно да се измие в сравнение с лосиони за слънцезащитни продукти. UVB лъчите на слънцето са много по-вредни от UVA лъчите и потенциално могат да причинят рак на кожата, тъй като радиацията достига дълбоко в слоевете на кожата. Слънцезащитните средства помагат за запазване на тези вредни излъчвания. Съставките, използвани в слънцезащитния крем, са метални съставки като титанов диоксид, цинков оксид и железен оксид. Човек не трябва да чака след прилагане на слънцезащитен крем, защото веднага щом се нанесе на екрана, той става ефективен. Така че, слънцезащитният крем може да се нанесе точно преди да излезе на слънце и тъй като той остава на повърхността на кожата и не се измива лесно, не е необходимо да се нанася отново. Слънчевите блокове са по-препоръчителни за хора с чувствителна кожа и физически активни хора. Хората, които са изложени на слънце през повечето време, като например спортисти, строителни работници и други, трябва да изберат слънцезащитен крем, тъй като той предпазва от UVA и UVB лъчите на слънцето.

Виж повече: Най-добър слънцезащитен крем за тен

Какво да изберем?

Ако сте в дилема и не сте сигурни кой да избирате между двете, тъй като сега знаете, че слънцезащитният крем и слънцезащитният крем са различни, няколко съвета могат да ви помогнат да изчистите объркването. Важно е да се знае типа на кожата. Слънцезащитните препарати работят добре за нормален тип кожа, но за тези с чувствителна кожа слънчевите бани са задължителни. Също така, вашата професия и брой часове на слънце трябва да определят вашия избор. Хората, които са изложени на дълги часове на слънце като спортисти, строителни работници и други, трябва да отидат за слънцезащитен крем и за тези, които остават предимно на закрито, слънцезащитните продукти ще са наред. Дори по време на тренировки като плуване или бягане, се препоръчват слънчеви бани, защото физическите дейности включват изпотяване и тъй като слънчевите бани не се измиват лесно, тогава ще е полезно. Винаги защитавайте кожата си от слънчевите лъчи, като носите слънцезащитен крем или слънцезащитен крем, независимо от сезона. Друг мит е, че слънцезащитните продукти и слънчевите бани са предназначени само за лятото. Дори и през зимата, или ако оставате на закрито през цялото време, не забравяйте да приложите слънцезащитен лосион.

Виж повече: Кои слънцезащитни продукти са най-добри за мазна кожа

Гледай видеото: 3 правила за слънцезащитния крем (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send