Красота и мода

Какво е лазерна терапия за загуба на коса и нейните ползи

Pin
Send
Share
Send


Какво е лазерна терапия за косопад?

Типът лазерна терапия, използвана за косопад, е ниско ниво на лазерна терапия (LLLT). Това е безопасна форма на лечение, използваща лазерна светлина, която се изследва от известно време, за да се провери за странични ефекти и други здравни показания. Сега се използва за лечение на всички форми на косопад при мъже и жени, генетични и естествени. Той вече е бил използван за лечение на обикновена алопеция при мъжете, или мъжки модел на плешивост. Лазерната терапия с ниско ниво обикновено се нарича студена лазерна терапия, мека лазерна терапия, терапия с червена светлина, биостимулация или фотобиодулация.

Ниско ниво лазерна терапия за андрогенна алопеция:

Ниско ниво лазери, които се използват за коса Падането лечение включва устройства, които излъчват лазерни светлини за проникване в скалпа и насърчаване на растежа на косата. Използваните досега лазери за това лечение включват ексимер (308 nm), хелий-неон (632.8 nm) и фракционно ербиево стъкло (1550 nm). Лазерната терапия с ниско ниво (LLLT) използва устройствата с прикрепени диоди. Тези диоди излъчват червена светлина (дължина на вълната 630-670 нанометра), която може да се предава чрез капака на капака, капачките на салона или надземните панели или ръчните устройства.

Виж повече: Мезотерапия за косопад

Hair Max® Laser Comb (Lexington International LLC, USA) е единственото лазерно устройство, което твърди, че е получило 501 (k) клирънс от FDA като фототерапевтичен инструмент при лечението на плешивост при мъжки или андрогенна алопеция и за насърчаване на косата. при мъжете и при жените съответно през 2007 г. и 2011 г. t Те също така имат модели с батерии, които имат 7, 9 или 12 лъча червена светлина, преминаващи през гребена през зъбите.

Как да разберете, ако сте кандидат за ниско ниво лазерна терапия за лечение на загуба на коса?

Ниско ниво лазерна терапия може да се използва за мъже и жени, които имат модел плешивост или изтъняване на косата, която е причинена от природни фактори или наследствено състояние. За проверка на степента на загуба на коса при мъжете се използва система, известна като Nor wood-Hamilton Classification. За проверка на степента на загуба на коса при жените се използва система, известна като скалата на Лудвиг-Савин. Тези системи описват степента на косопад при двата пола.

Ако имате растеж на косата от IIa до V от класификациите на Norwood Hamilton при мъжете, или имате растеж на косата от I-4, II-1, II-2 по скалата на Лудвиг-Савин за жените, имате право на това лечение. Алтернативно, ако имате прототип на кожата от I до IV в класификацията на Fitzpatrick или предна плешивост или косопад, имате право на това лечение.

Виж повече: Билково лечение за растежа на косата у дома

Предимства на ниско ниво лазерна терапия за загуба на коса или алопеция:

  • Ниско ниво на лазерна терапия (LLLT) е метод за регенерация на косата, който е приложим както за мъжки, така и за женски пол.
  • Ниско ниво на лазерна терапия (LLLT) не е имало сериозни странични ефекти, докладвани досега в лечението си за косопад.
  • Ниско ниво на лазерна терапия (LLLT) е безболезнена.
  • Лазерната терапия с ниско ниво (LLLT) е безопасна за околната среда.
  • Лазерната терапия с ниско ниво (LLLT) е по-евтина, имайки предвид качеството на лечението и гаранцията за лекарството.
  • Лазерната терапия с ниско ниво (LLLT) е сравнително бърза, имайки предвид други начини на растеж на косата.
  • Ниско ниво на лазерна терапия (LLLT) се състои от преносими устройства или ръчни.
  • Ниско ниво на лазерна терапия (LLLT) фиксира растежа на косата на короната на главата по протежение на челото.

Виж повече: Аюрведични средства за домашно отслабване

Подобрение и растеж на косата се забелязва от 6 до 12 седмици след лечение с ниска лазерна терапия (LLLT) за косопад. Тази форма на лазерна терапия не може да се използва с някои видове лекарства. Консултирайте се с Вашия лекар преди да изберете лечение.

Източник на изображението: 1.

Гледай видеото: Cancer Is Curable Now 2011 Ракът е лечим сега + бг субтитри (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send