Красота и мода

Витамин добавки по време на бременност: Какво е безопасно и какво да се избягва

Pin
Send
Share
Send


Витамините са изключително необходими в ежедневната ни диета и още повече по време на бременността. Освен витамини, идеалната бременна диета трябва да включва здравословно количество протеини, въглехидрати, мазнини и основни минерали. По време на бременността видовете витамини и храненето са станали по-специфични. За поддържане на вашето добро здраве и развитие на здравето на бебето е важно да имате правилните витаминни добавки в правилната дозировка по препоръка на директора на лекаря.

Добавките на витамини не заместват здравословното хранене, а по-скоро гарантират, че очакващата жена ежедневно получава достатъчно хранителни вещества. Те работят най-добре, когато се приемат като част от здравословна диета. Витамините в никакъв случай не са заместител на здравословното хранене, а само гаранция за правилното хранене.

Списък на витамините за бременност

Пренаталните витамини са тези, които се консумират по време на бременността преди раждането на бебето. Това е много важна фаза, тъй като здравето на бебето трябва да бъде най-добре да се погрижи за него. Тези важни витамини за бременност са важни, за да помогнат за покриване на всички хранителни пропуски в диетата на майката. Пренаталните витамини съдържат много важни витамини и минерали. Те включват фолиева киселина, желязо, йод и калций.

1. Фолиева киселина или витамин В9:

Има някои дефекти, известни като вродени дефекти на невралната тръба, които могат да увредят изключително гръбначния мозък и мозъка. Фолиевата киселина, която е синтетична форма на витамин B9, предотвратява появата на тези дефекти при новороденото бебе. Храните, съдържащи фолиева киселина, включват зелени зеленчуци, лимони, портокали и други цитрусови плодове, с изключение на много обогатени храни. Заедно с естествената диета, винаги е препоръчително да се вземе добавка на фолиева киселина като резервен вариант.

2. Калций:

Калцият е един от най-важните хранителни вещества за бременните жени. Тъй като бебето изисква изобилие от калций за растежа на костите си, може да има дефицит на калций в тялото на майката и трябва да се попълни чрез подходяща диета.

3. Йод:

За правилното функциониране на щитовидната жлеза в организма е необходим йод. Недостигът може да предизвика нежелани проблеми при бебето като забавен растеж, психическа нестабилност и неспособност да се чува правилно. Ако тя е силно дефицитна в тялото, тя може да доведе до мъртво раждане и спонтанен аборт.

4. Желязо:

Желязото може да помогне да се носи кислород в кръвта на бебето и майката. Много е важно да се поддържат правилните нива на желязо за предотвратяване на анемия и загуба на кръв по време на раждането. Също така, липсата на желязо може да причини мозъчни дефекти и анемия в плода.

Предимства на витамините по време на бременност:

1. Витамин D:

Витамин D е един от най-важните витамини по време на бременност, за да се осигури здрава майка и бебе. Витамин D предпазва от преждевременно раждане и вродени дефекти. Този витамин е от решаващо значение за усвояването на калций и фосфор. Недостигът на витамин D може да доведе до усложнения при раждане, повишен риск от рак, автоимунни заболявания и сърдечни нарушения.

2. Витамин А:

Витамин А помага за възстановяване на увреждането на тъканите, причинено от раждането. Той помага в поддържането на имунната система, бори се с инфекциите и подпомага метаболизма. Въпреки това, високи дози витамин А по време на бременност могат да доведат до вродени дефекти и чернодробна токсичност.

3. Витамин С:

Витамин С е основен усилвател на имунитета по време на бременност. Изпълнен с антиоксиданти, приемането на препоръчаните дози витамин С може да помогне за здравословна бременност. Той помага при възстановяването на тъканите и насърчава доброто здраве на костите и кожата.

4. Омега 3:

Омега 3 е важна за доброто когнитивно и визуално развитие на бебето. Те също помагат за намаляване на броя на инфекциите по време на бременност. Омега 3 мастните киселини помагат за поддържане на централната нервна система и за подпомагане на здравословното нервно развитие на плода.

5. Цинк:

Цинкът е отговорен за изграждането на ДНК в бебето. Той е изключително важен за развитието и растежа на тъканните клетки за здраво бебе. Цинкът също е важен за добрата имунна система и метаболизма.

Списък на витаминните храни за бременност:

Една добре балансирана диета е най-важният приоритет за всяка бъдеща майка. Средната й диета трябва да включва:

 • калций: Мляко - мляко, кисело мляко, сирене за калций
 • Витамин В9: Бобови растения - Фасул, Грах, Соя, Фъстъци
 • Витамин А: Моркови, сладки картофи
 • Омега 3: сьомга
 • Витамин Ц: Цитрусови плодове, Листави зеленчуци, плодове
 • протеин: Леща, постно месо
 • цинк: Ядки, сухи плодове, яйца
 • Витамин D: Черен дроб, риба, жълтъци

Витамини, които трябва да се избягват по време на бременност:

Витамини, въпреки че играят решаваща роля по време на бременност, могат да доведат до усложнения при раждане, когато не се приемат в препоръчителни дози. Изключително важно е да се консултирате с Вашия лекар, за да разберете какви витамини се нуждаете и какво НЕ трябва да приемате:

1. Витамин А:

Над дозировката на витамин А може да доведе до токсичност на черния дроб и да причини смърт. Изключително важно е да се приемат само допустимите дози от 770mcg на ден.

2. Витамин D:

Най-токсичните витамини от всички, витамин D над дозата може да повлияе неблагоприятно на здравето на майката и вродените дефекти при бебето.

Други витамини като В6 и Е могат да доведат до странични ефекти, когато се приемат в допълнителни дози, но нямат сериозни заплашителни фактори.

Витаминни добавки за бременност:

Споменатите по-долу са някои от най-добрите витаминни добавки за бременност на пазара, на които очакват майки.

1. Природен пренатален Multi + Dha, 200 mg, 150 меки гела:

Този продукт смесва всички хранителни вещества на пренаталния мултивитамин и 200 мг омега-3 мастни киселини DHAinto в един мек гел. Той е идеален за бъдещи майки, които търсят пренатални добавки. Той включва основната омега-3 мастна киселина DHA и изисква от вас да имате само 1 доза на ден. Тази формула съдържа ключови витамини, минерали и DHA за здравето на майката и развитието на бебето. Има най-добрите витамини за бременност.

2. Пренатално женско преживяване с ДГК:

Едно дневно женско пренатално е пълно с омега-3 DHA и основни хранителни вещества като фолиева киселина и желязо и е един от най-пълните мултивитамини, налични на пазара. DHA е за подпомагане на здравословното развитие на мозъка и очите на плода. Фолиевата киселина намалява риска бебето да има дефект в мозъка или гръбначния мозък. Желязото помага да се пренася кислород към плода при бременни жени. Тази витаминна добавка осигурява хранене на три етапа, докато се опитва да забременее, по време на бременност и по време на кърмене. Осигурява необходимите витамини по време на бременност.

3. Начало Проверете пренатални витамини за жени Допълнение:

Този продукт има 21 ключови съставки и 100% от препоръчителната дневна доза от 13 витамина и минерала, необходими за ежедневното хранене. Home check Ежедневно Ежедневно Едно е пълен продукт за всички жени, които очакват бебе. Формулата съдържа основни хранителни вещества, които са от решаващо значение за здравето на жените, като калций, фолиева киселина и желязо. Антиоксидантните витамини като А, С и Е осигуряват защита срещу свободните радикали. За нормалното функциониране на мозъка и формирането на RBC има много витамини от групата B. Както вече споменахме, това е пълен мултивитамин!

4. Витаминен код на градината на живота, сурови пренатални:

Тази витаминна добавка има много ползи за здравето. Той има съставки, които помагат за поддържане на имунната система на майката и нероденото дете. Този витамин може да подобри храносмилателната система и да даде здравословно храносмилане и джинджифил, пробиотици, цинк и витамин D, които помагат за елиминиране на примесите. Комплексът желязо, витамин С, Е и В в допълнение към фолата поддържа здравето на сърцето и кръвта. Продуктът съдържа 800 mg фолат. За здрава неврална тръба, 400 mcg е препоръчано от CDC най-малко до първия триместър на бременността. Витамин А и С, мед и желязо в него поддържат здравето на кожата.

5. Фолиева киселина (400 mcg) на Bounty на природата, 250 таблетки:

Витаминните добавки, съдържащи витамини и добавки, съдържат необходимите витамини и минерали за различни ползи за здравето. Той поддържа здравето на сърдечносъдовата система. Бременността може да ви накара да се почувствате слаби и неактивни. Дневната доза на продукта може да ви държи енергични и активни през целия ден.

6. Пренатално с 21-ви век с DHA, таблетки и меки гелове, 120 броя:

Продуктът няма добавена захар, сол, мая или консерванти. Уникалното при този продукт е чистата, свежа и мощна природа, която е гарантирана от компанията. Подпомага развитието на мозъка, очите и гръбначния мозък на плода. Той има препоръчана от експертите DHA за бременност и кърмене. Съдържа основните витамини по време на бременност.

Виж повече: Плод на дракона по време на бременност

7. Таблетки Amway Nutrilite Triiron Folic 90:

Този продукт на Amway доставя на тялото всички необходими желязо от три различни източника - железен бисглицинат, железен фумарат и горчица. Тя ви помага да поддържате себе си и вашето бебе здрави. Продуктът включва необходимите витамини за бременност.

8. Fair Haven бременност плюс пренатални мултивитаминни добавки:

Тя е предназначена за забременяване, бременни и кърмещи жени. Този пренатален витамин доставя витамини и минерали, които са най-важни за осигуряване на бременност, като желязо, витамин С и фолиева киселина. Важно е за предотвратяване на вродени дефекти на невралната тръба. Също така съдържа антиоксиданти, които подпомагат почистването на тялото и насърчават оптималното репродуктивно здраве.

Виж повече: Прием на вода по време на бременност

9. Пренатални таблетки за жени с един ден A и течни гелове - 60 ea:

Една дневна пренатална DHA (таблетки и течни гелове) е вашият сигурен начин да останете здрави, както преди, така и след като сте бременна. Витаминната добавка помага за поддържането на здравословното развитие на мозъка и очите на плода по време на бременност. Също така поддържа цялостното здраве на майката и бебето и осигурява необходимите витамини за бременност.

Това са едни от най-добрите витаминни добавки за бременност. Съществени витамини имат различни важни функции за здравето и развитието на майката и бебето съответно.

 • Витамин А помага за растежа на костите и зъбите.
 • Витамин D помага на организма да използва калций и фосфор и насърчава силни зъби и кости.
 • Витамин Е помага на организма да формира и използва червени кръвни клетки и мускули.
 • Витамин С е антиоксидант, който предпазва тъканите от увреждане и помага на тялото да абсорбира желязото и също така изгражда здрава имунна система.
 • Витамин В1 повишава енергийното ниво и регулира нервната система, а витамин В2 поддържа енергия, добро зрение и здрава кожа.

Изберете препоръчителния набор от витаминни добавки на вашия експерт и дайте на себе си и вашето бебе най-доброто.

Източник на изображението: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send