Красота и мода

18-та седмица на бременността - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


Необходими са два за танго, когато става въпрос за бременност. Спермата от бащата опложда яйцето в яйчника на майката. Сред милионите само един или може би двама в повечето случаи го правят чак до яйцето. Тук реакциите комбинират двете и го правят в бластоциста, която все още не е бебе. След това бластоцистът образува ембрион, който е ранен етап от образуването на малката вътре в утробата на майката.

След това този ембрион се променя на плода и накрая влиза в първия етап на бебето. Това бебе вътре в бластоцистната форма пътува през фалопиевите тръби на яйчника и се прикрепя към плацентата или стената на яйчника. Там чрез подхранване от майката започва да се образуват неясни форми, които в крайна сметка приличат на бебе. С всяко изминало време той все повече се превръща в бебешко, а с всеки буден момент пулсът му става все по-силен и по-силен. В крайна сметка той се чувства претъпкан в малко пространство, повече, ако има предвид близнаци. Той чувства липсата на пространство, за да се движи и решава, че е готов да излезе.

Виж повече: 15 седмици бременни симптоми

Това обаче е дълъг процес и не се случва за една нощ. За да донесат нов живот в този свят, родителите, особено майката, преминават през трудни времена от доста месеци. Измененията на настроението, депресиите, осведомеността, хранителните схеми и посещенията на лекари - това е строго време и силно сърце, което трябва да се справи с всичко споменато по-горе. Но след месеци на сътресения, когато най-накрая държите бебето в ръцете си и тя се взира в теб със сладки бутони, ти знаеш, че цялата болка си струва.

Какво да мислим за 18-та седмица от бременността?

Общите месеци, покрити по време на бременността, са девет месеца, което е добър 40-седмичен план. Поради всички чести посещения на лекари и седмичен мониторинг, бременността се брои предимно в седмици. Тези 40 седмици са категоризирани на три части. Първи, втори и трети триместър; в тази статия говорим за 18-седмичната бременност, това е вторият триместър, известен още като „златната ера“. Седмица 13 до 27, идеалното време за втория триместър е най-накрая, когато майката е свикнала с всички нови промени във и около нея.

Виж повече: 16 седмици бременна

Нейните предишни симптоми като сутрешна болест и случайни емоции сега се контролират и накрая тя може да се наслади на добрия си нощен сън. С течение на времето плодът се развива бавно и по този начин, когато е необходимо мониторинг на развитието, повече от всякога е необходимо да се осигури здравословно отглеждане. Седмица 18 вижда много развития в плода, някои от които са описани по-долу.

Фетално развитие на бебето на 18-та седмица от бременността:

Седмица 18 вижда много развития в плода, някои от които са описани по-долу.

Измерване и тегло на бебето:

От малка спецификация до добра пет и половина инча може да се види в тялото на малкото бебе, от горе до долу. До 18-та седмица бебето изглежда да расте до около пет и половина инча, което е, когато той или тя трябва да тежат около пет унции. Това обаче е приблизителна мярка за всички и всяко бебе се различава по височина и тегло, което е доста добре, ако е нещо на ръба на дадените измервания. Някои бебета могат да бъдат под тегло, докато някои може да са приключили. Честият докторски надзор и мониторинг е един от начините да осигурите здравословен растеж на бебето.

Движения:

Акцентът на тази седмица е прозявката, която детето ви научава. Бебето в корема вече се е научило да се прозява и да променя позицията си, която явно чувства майката. Това е едно от основните акцентирани движения на плода и време, в което може да не откриете движение. Другите движения на плода от преди включват леки удари в стомаха. Ако майката чувства неудобно тътен в стомаха си, то вероятно е бебето, което се търкаля надолу по игрив начин, който е напълно нормален и безопасен.

Виж повече: 17 седмици бременни бебе движение

Развитие на нервната система:

В нашата 18-та седмица наблюдението и знанията от лекаря казват, че нервната система на бебето нараства и се разширява бавно, тъй като той поставя нервите си в употреба около това време. Нашето тяло е усукана структура на нерви, свързана с друга в маса като окото. Нервите, които се свързват един с друг, в този момент нарастват и се увеличават. Този нервен конектор е известен като миелин, който сега може да се види в тялото на детето ви. Този миелин е отговорен за преминаването на бързи импулси или съобщения от мозъка или гръбначния стълб към другите части на тялото. Сега той може да усети и помирише и вкуси, когато сензорните му органи започнат да се активират.

Физическо развитие:

Не всички вътрешни действия на бебето могат да бъдат регистрирани или видени, но физическото развитие е забележимо в ултразвука. Кожата на бебето вече не е прозрачна, но е взела оригиналния си цвят. Ноктите и космените фоликули се образуват бавно. Лануго, меката коса, която расте около тялото му, за да го защити, сега се вижда. Пулсът му вече е достатъчно силен, за да може докторът директно да го прецени с помощта на стетоскоп за бебето ви.
Гениталиите:

Сега е моментът, когато знаете дали вашето бебе е момче или момиче, ще бъдете вълнуващи за вас. И вашият партньор, разбира се, не може да чака. Докато някои родители решават да изчакат, за да знаят, някои не възразяват
загадката предварително да направи напредък с домашното и детското планиране. Сега е само 18-та седмица, така че все още може да не е ясно, но не се притеснявайте, до края на седмицата или две, всичко ще стане ясно.

Сексови хромозоми:

Въпреки че полът на вашето бебе не се определя, докато той или тя се роди, тя се фиксира точно в момента на оплождането. Всяко яйце съдържа две хромозоми - Х, а сперматозоидите имат Х и Y хромозоми. В зависимост от сдвояването, ако е чифт X, то със сигурност ще повлияе на пола на вашето бебе и ще бъде момиче, иначе ще бъде момче, ако двойката е X и Y. В крайна сметка, това е етапа, на който ще разберете какво се е случило по време на зачеването. Ето защо тази седмица е голямо развитие.

18 седмици бременни симптоми и как да се преодолее:

С бебето майката също се променя, което може да е някъде в тези линии.

Ниско кръвно налягане:

Около това време могат да възникнат определени проблеми с налягането, включително разширени вени. Тъй като бебето нараства все повече и повече, той започва да вкарва по-голям натиск в тялото, а при такива условия на налягане и сърдечно-съдово налягане ниското кръвно налягане може да е често срещан сценарий. С тях може да нахлуе като подути крака, което е нормално нещо. За да се преодолее този проблем, пийте много чай и фибри. Отрежете солта, тъй като това може да е основна причина за промяната в налягането. Тези стъпки трябва да са от полза за вас в дългосрочен план.

Растеж на апетита:

Основните фетални развития се случват по това време, така че през 18-тата си седмица майката може да почувства, че бумът на бебето му нараства малко повече, а апетитът й нараства повече от миналата седмица. Препоръчително е да се придържате към органичната храна за хранене по това време, тъй като бебето се храни от майката. Но не се колебайте да хапете в този шоколад веднъж от време на време. За да преодолеете излишъка си от мазнини по време на бременност, подобрете развитието на детския растеж; приемайте леки закуски като салати, ядки в редовно, докато сте по-гладни. Ако вземете голямо количество храна всеки ден, тя често ще спечели теглото си.

Болки в гърба:

Тази седмица тази странна болка в гърба ви притеснява, нали? Това се дължи на вашата спяща позиция. Сега, когато бебето е в състояние да спи на гърба, сега може да се окаже много не само на гърба, но и на сърдечния натиск. Ето защо обикновено е препоръчително да спите на вашата страна, за да изравните притока на кръв. Ето защо обикновено е препоръчително да спите на вашата страна, за да изравните притока на кръв. Освен това, поддържайте гърба си по всяко време и не кръстосвайте краката си, когато седите повече.
Стомашно-чревни проблеми:

Повечето от храносмилателните проблеми на бременността започват с запек. Някои жени имат стомашно-чревни нарушения, които са уникални за бременността. Високите нива на определени хормони по време на бременност отпускат мускулите на червата и ги затрудняват да работят ефективно. Увеличаването на матката се изтласква върху червата и нарушава нормалната функция, за да се преодолее този проблем, трябва да следите приема си с минимални калории и пълни с хранителни вещества.

Киселини в стомаха:

Повече от половината бременни жени съобщават за симптоми на тежко сърдечно изгаряне, главно по време на втория и третия триместър. Сърдечно изгаряне и поглъщане на киселина, е дразнене или усещане за парене на хранопровода, причинено от съдържанието на стомаха, което отразява стомаха. За да намалите проблема, яжте бавно, по-малко пийте по време на хранене и не лягайте след хранене. Носете свободно облекло; това ще увеличи натиска върху стомаха и корема.

18 седмици бременни дейности:

Стоящи на 18-та седмица, бумът ви все още е в процес на отглеждане и трябва да откриете нови начини да регулирате позицията си при ходене и позицията си за сън. През тази седмица, нервната система на вашето бебе, която бързо узрява, така че трябва да концентрирате стойката на тялото си, докато спите, уверете се, че сте в спално положение, гръбначният стълб трябва да е колкото е възможно по-прав и докато се качвате сутринта, поддържайте баланса на тялото си и след това ставайте от мястото си или от леглото. Мозъкът на детето усеща вкуса, миризмата и зрението, слуха, бебето ви се засилва. Накарайте малката си да осъзнае звуците, които идват от тялото ви. Поддържане на съня и ходене през тази седмица, което ще ви помогне да намалите болките в гърба

Диета и упражнения за 18 седмици бременни:

Диета:

 1. Вашата диета тази седмица се нуждае от всички витамини и плодове, които има. Ежедневната ви храна трябва да съдържа зеленчуци и плодове. Плодовете и зеленчуците, които са пълни с хранителни вещества, ще помогнат на бебето ви да бъде лесно и здраво.
 2. Вместо да ядете сурови зеленчуци, трябва да вземате гладки и пресни зеленчуци в диетата си, за да увеличите енергията си. Някои от гладките плодове са нар, ягоди, киви и портокали, ябълка, банани
 3. Важното и съществено хранително вещество е желязото, за да развие и усили вашите еритроцити; трябва да приемате храни като спанак, постно месо и банани, и череши.
 4. Калцият е един от най-важните хранителни вещества настрана, който помага да се развие развитието на вашето дете. Лекарите предлагат да се вземат листни зеленчуци, млечни продукти, хляб, стафиди и пълнозърнести, ядки в редовно, ще увеличи калция в тялото си.
 5. Витамин С прави тялото ви свежо и здраво, по време на бременността трябва да вземете прием като портокали и лимони, сред цитрусовите плодове, за да увеличите вашите етапи.

Упражнения:

Извършването на упражнения по време на 18-та седмица от бременността ще ви помогне да поддържате тялото си здраво и да повишите растежа на детето си. Ето няколко препоръчани за вас упражнения.
1. Коремното дишане:

Техниката на йога за дишане на корема ще ви помогне да успокоите стреса. За това упражнение седнете и сложете краката си кръстосани. Подкрепете с гръб и ръце по корема. Повторете го 5 пъти.

2. Почивка на таза:

За да дадете почивка на таза, трябва да продължите да правите това упражнение редовно. По време на тази поза поддържайте с възглавницата и почивайте гърба си, бедрата, за да поддържате центъра на тежестта.

3. Ходене:

Ходенето по време на бременност ще ви помогне да бъдете по-активни. Но също така ви оставя по-малко стрес и ще ви направи по-щастливи и спокойни.

4. Вдишване и издишване:

Вдишайте през носа си и задръжте дъха си и издишайте, дишането ви ще ви помогне да подобрите здравето на корема си, а също така ще ви помогне да укрепите мускулите, за да помогнете с контракцията си по-късно.

5. Йога:

Най-добрата и проста йога ще ви помогне да подобрите еластичността на тялото и да повишите издръжливостта си. Това ще ви позволи да подобрите съзнанието и тялото си, когато дойде времето за освобождаването ви.

Секс по време на 18-та седмица от бременността:

Бременност през 18-та седмица, сексът е много безопасен и можеш да запазиш мислите си за увреждане на бебето ти. Уверете се с Вашия лекар, че сексът по време на бременност е безопасен или не за бебето. Вашите хормонални промени често ви карат да се нуждаете от секс, докато някой капацитет също губи интерес изцяло. Освен тези неща, вие решавате да правите секс по време на бременност, за да говорите за пози, да става лесно и бавно ще бъде мъдър ход.

Съвети за преодоляване на стреса по време на 18-та седмица от бременността:

 1. Това е само време, за да започнете да се отпускате. Обявете по време на работа, че сте достигнали лимита си. Хората ще разберат и сътрудничат и детето ви ще ви благодари по-късно.
 2. Говорете с партньора си през цялото време за всички напредъци. Това ще ви изясни нещата и ще ви улесни да знаете къде се движите, докато той се чувства по-ангажиран.
 3. Докато симптомите на всеки варират, намирането на нещо общо с другите майки не е лошо чувство. Пренаталните класове трябва да бъдат правилният избор за същото.
 4. Храната и сънят са важни. Не се увличайте с апетита, но забавлявайте здравословния избор повече.
 5. Упражнявайте добре, тъй като това може да подобри настроението ви. Можете също така да се отдадете на йога и медитация, ако вашият стрес е тежък.

Медицински лечения и прегледи за 18 седмици бременни:

Има някои здравни проблеми и прегледи, които трябва да имате предвид, но тъй като е на 18-та седмица, може да направите вашето бебе безопасно; изследванията на кръвта трябва да направят нещата ясни за вас и от време на време може да се очакват и ултразвук. Течностите на гръбначния стълб и HCG ще бъдат проверявани, за да се определи аномалиите в плода и се препоръчват няколко лекарства, за да поддържате тялото си здраво.

 1. Тъп болка и проблеми - Ацетаминофен. ръководство за изчистване на ибупрофен и напроксен.
 2. Алергични реакции - антихистамини и йоратадин. Трябва да избягвате лекарствата псевдоефедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 3. Кашлица - За тежка кашлица се предписват декстрометорфан и гуаифенезин.
 4. Стомашно-чревни проблеми - метамуцил и колаце. Избягвайте слабителни и минерални масла.
 5. Лошо храносмилане и стомашно изгаряне - антациди и фамотидин.

Съвети и предпазни мерки:

 • Овлажнявайте кожата си по-често сега, за да се отървете от или да избягвате стриите, които сте били ужасяващи досега.
 • За да предотвратите прекомерното наддаване на тегло, опитайте се да изрежете възможно най-много хранителни продукти като захар, кафе и масло.
 • Пийте повече вода, отколкото обикновено, за да сте хидратирани, дори ако това означава повече уриниране. Това също ще помогне за намаляване на апетита ви за храна и ще ви помогне да отслабнете.
 • Упражнявайте предпазните мерки по отношение на цялостната система за хигиена на устната кухина, предпазва от лоши пристъпи и други инфекции на венците, които могат да изпреварят чрез храна.
 • Може да има някакъв сърбеж поради разтягането на кожата ви. Съхранявайте лекарствата и олиото за по-бързо облекчение.

Докато 18-та седмица може би не е най-трудната, тя със сигурност означава повече развитие на детето ви. Това означава, да бързаме в клиниката всеки ден, за да проверим напредъка, както и необичайни условия. Ако можете да се справите със симптомите и да станете победител, тази седмица ще бъде достатъчно управляема.

Гледай видеото: Развитие на бебето през 26-тата гестационна седмица (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send