Красота и мода

Кокосово масло за кожата

Pin
Send
Share
Send


Кокосовото масло полезно ли е за кожата? Как кокосовото масло се грижи за кожата ви? Не се притеснявайте! Ние сме тук, за да ви помогнем. Мисля, че всички вие сте запознати с кокосовото масло, тъй като това е прекрасен подарък на природата. Кокосовото масло е естествено масло без каквато и да е добавка или химикал, което предпазва кожата ви. Кокосовото масло е много популярно в целия свят, защото се използва широко като олио за готвене, масажно масло, както и тоник за коса. Кожата е един от най-големите органи, които зависят от нашите пори, мастни жлези, а също и от пот за почистване, охлаждане и хидратиране. Така днес в тази статия се обсъжда кокосовото масло за кожата.

Той включва овлажняващи, антибактериални и антиоксидантни свойства и по този начин поддържа в режим на грижа за кожата. Кокосовото масло със сигурност изпарява мръсотията, мъртвите клетки и мръсотията. Това е доста естествен продукт и предлага много влажност, създавайки му действителен мултифункционален продукт чрез красота.

Може да се каже, че кокосовото масло е многофункционално, защото е най-доброто решение за всички кожни проблеми. Не забравяйте да изберете органично, чисто, допълнително девствено кокосово масло в началото. Кокосовото масло ускорява заздравяването, омекотява и свива бръчките, успокоява ухапванията от бъгове, отървава се от лющещата се кожа, предпазва от увреждания от слънцето, помага при обриви, поддържа по-дълъг период от време, както и действа като антиоксидант, за да спре стареенето на клетките.

Съставки на кокосовото масло за кожата:

Кокосовото масло притежава много елементи, които играят важна роля за грижата за кожата. Някои от тях са следните;

1. Капринова или лауринова или каприлова киселина:

Всички тези три мастни киселини осигуряват силни пречистващи и антимикробни средства. Ето защо, колкото и да се размаже по кожата, кокосовото масло защитава от микробно замърсяване, което може да придобие отворени наранявания или дори да попадне в тялото през порите. Ако се консумира кокосово масло, тогава се проявява това бактериално действие, например мастните киселини вдигат имунитета, след като се трансформират в монолаурин и монокаприн. Те също са свързани с намаляване на теглото и по този начин, тя възстановява класа на кожата си чрез отпадане на допълнителни мазнини, гънки в кожата и стрии.

2. Свойства против стареене:

Кокосовото масло съдържа свойства против стареене и така се използва широко в производството на крем против стареене и мехлеми.

3. Наситени мазнини:

Най-често това са триглицериди или мастни киселини със средна верига. Поради наличието на тези мазнини, той запазва съдържанието на влага в кожата, например мазнините премахват загубата на влага над отворите на кожата. Консумацията на кокосово масло отлага мазнината под кожата, затова тя предлага здрава и гладка кожа, осигуряваща равен тон в допълнение към намаляване на пристигането на стомасите.

4. Протеини:

Кокосовото масло е иронично в няколко протеина. Той играе важна роля, за да запази кожата подмладена, както и здрави отвътре, както и отвън. Протеинът дарява за клетъчна сила и заздравяване на мускулите, като освен това има и голямо разнообразие от допълнителни жизнени действия в тялото. Хората с белтъчно дефицитни храни се установяват по-бавно и често увеличават забележими следи заради продължителното лечебно време.

5. Витамин Е:

Витамин-Е играе голяма роля в грижата за кожата. Той е жизненоважен за силното развитие на кожата, поддържане на кожата гладка и грижовна заедно с напукване. Особено тя избягва ранното стареене и сгъването на кожата, тъй като притежава прилични антиоксидантни принадлежности. Трябва да знаете, че 100 грама. от кокосово масло приготвя около 0,1 милиграма витамин Е, като по този начин подобрява кожата.

Различни употреби и ползи от кокосовото масло за кожата:

Можете да използвате кокосово масло по много начини върху кожата си, за да дадете храна. Тук ще ви обясним как да използвате това кокосово масло за ползи за кожата. Те са както следва;

1. Омекотител на кожата:

Много хора използват много кремове плюс мазила за успокояване на кожата, особено кожата на ръката и лицето. Това масло ви помага да лекувате както сухи, така и твърди кожни условия. Вземете само кокосово масло на дланите си, изтъркайте дланите си един до друг веднъж или два пъти в допълнение към ръцете, лицето или където и да е, за да видите овлажняващия резултат.

2. Крем за лице:

Обменете сегашния си овлажнител с кокосово масло, за да уловите хидратираната, силна кожа. Вземете по-малко количество и поставете на лицето си по-рано лягане всяка вечер. Напомняне, че остава върху кожата ти за малко, после накрая се накисва. Нанася се и върху други сухи части на тялото като коленете, петите или лактите. Лицето е едно от най-добрите предимства на кокосовото масло за кожата.

3. Пилинг за крака:

Смесете захарта в това масло, за да направите крака. Това масло е противогъбично и захарта се ексфолира с някои груби петна по краката. Той също така отпуска всякакви бучки. Също така е най-доброто, тъй като прави мекото както на твърди, така и на напукани крака.

4. Отървете се от слънчеви изгаряния:

Разпръснати върху маслото, по-късно сте преработили, планирали слънчевия контакт, за да отпуснете кожата си.

5. Гел за устни:

Ако искате да се отървете от пукнатините в нашите устни, използвайте кокосово масло, тъй като тя работи еднакво овлажнител, предлага директно втвърдяване и освобождаване. Направете ексфолиант за устни като смесите захарта в маслото. Намажете част от маслото през нощта, преди да излезете от леглото, за да се събудите със здрави, гъвкави устни.

6. Избягване на бръчки:

Нанесете кокосово масло върху областта около очите, за да избегнете появата на бръчки и торбичките под очите. Повечето от хората в Индия използват това кокосово масло като балсам за бръчки.

8. Почистващ препарат:

Кокосовото масло е идеалното почистващо средство за всеки тип кожа, тъй като нежно измива всички замърсявания. Това ще остави кожата ти мека и хидратирана, но чиста. Вземете малко кокосово масло и леко масажирайте кожата си и изплакнете с топла вода с кръгови движения.

9. Обработка на акне:

Антибактериалните съставки, присъстващи в кокосовото масло, помагат за борбата с акнето. Премахването на акне е едно от най-ефективните ползи от кокосовото масло.

10. Кожни заболявания:

Кокосовото масло е най-доброто за многобройни кожни заболявания като псориазис, акне, екзема и др. По този начин, при този метод, кокосовото масло не само дава замърсяване чрез борба с бактериалните тела, но и уреждат вредата или забележимите белези на кожата.

Виж повече: Бадемово масло за избелване на кожата

11. Кокосово масло за скраб за тяло:

Пречистването е необходимо за отстраняване на мъртвите клетки. Вашето лице е силно засегнато от прах и затова правилното почистване е от съществено значение веднъж на ден. С кокосово масло можете да изтъркате лицето си. Маслото като пречистващ продукт е много полезно. С него се добавя захар за по-добра кожа. Тази домашна процедура е достатъчно добра за гладка кожа.

12. Като масло за тяло:

Маслото за тяло е необходимо за суха кожа. Кокосовото масло е много добро за целта. Сред всички предимства на кокосовото масло за кожата, тя е една от тях. Преди да го използвате, изтъркайте го в ръцете си и нанесете при необходимост места за отстраняване на сухота. Връща обратно необходимата за кожата влага. Това е наистина добро средство за сухи лакти и колене.

13. Инфекция на кожата:

Маслото съдържа мастни киселини, които предпазват кожата от заразяване. Инфекцията е много често срещан проблем за кожата. Така от самото начало се опитайте да използвате този продукт за вашето подобрение. Ако знаете как да използвате кокосово масло за кожата, направете добър навик. Вместо мехлеми това е много по-добро лечение.

14. Изсушаване на сухите ръце:

Работейки цял ден с вода, ръцете ви стават сухи и груби. Измиването на дрехи и чинии с мощен прах е добра причина за сухите ръце. От само себе си се разбира, че кокосовото масло е от полза за кожата ефективно. Кокосовото масло е добър начин за лечението му. След работа за доста дълго време масажирайте ръцете си с масло за минути. За известно време трябва да си сложите ръката в покой.

15. Измийте лицето си:

За измиване на лицето си сте много привикнали с маркови измивания на лицето. Надявам се, че знаете, че тези продукти изобщо не са химически свободни. Тъй като няма никакво съмнение, че кокосовото масло е добро за кожата или не, то може да се използва за целта. Според много домашни средства не са толкова ефективни. Но това изобщо не е вярно. Хидратира кожата повече от другите продукти.

Виж повече: Дали маслиновото масло е добро за кожата

16. Използвайте За премахване на грим:

Обикновено използвате почистващ препарат за премахване на грим. Дайте пробване на кокосово масло, което е много меко и гладко. Няма да има дразнене след прилагането му. Той е много приложим за чувствителна кожа. Често с употребата ви страдате от обриви и зачервяване. Можете да го използвате без никакво колебание. Оставя хладен ефект върху прясното. Но използвайте го внимателно с меки памук.

17. Премахване на Stretch Marks:

Това се случва поради промени в еластичността. Това е много очевиден проблем, от който страдат жените. Кокосовото масло може да ви помогне да го отстраните напълно. Често мазилата не работят както очаквате. В този случай използвайте маслото в района за бързо облекчение. Няма да останат следи. Маслото е полезно за кожата, тъй като държи влагата и обогатява качеството на кожата.

18. Кокосово масло вместо гел за бръснене:

Кокосовото масло е добре използвано вместо гел за бръснене. Кокосовото масло намалява изгарянето на бръснача повече от гела за бръснене. Често след бръснене обриви се разпространява навсякъде и е нещо, за което трябва да се тревожите. Игнорирането му може да доведе до сериозни проблеми. Тъй като геловете са съставени от химикали, така че те изобщо не са идеални за времето. За избягване на такива обриви след бръснене използвайте кокосово масло.

19. За хидратираща кожа:

Надявам се, че имате навик да използвате крем преди лягане. След дълъг уморителен ден кожата ви се нуждае от достатъчно количество хидратация. Освен кремовете кокосовото масло е по-плодотворно. Премахването на примесите прави кожата много мека и гладка. Можете да го нанесете навсякъде и да я оставите за една нощ за блестяща кожа,

Това са предимствата на кокосовото масло за кожата. Можете лесно да добавите кокосово масло към ежедневния си режим, за да направите кожата си по-мека и да върнете блясъка към нея.

Виж повече: Предимства на аргановото масло за кожата

Гледай видеото: КОКОСОВО МАСЛО: 12 изпитани приложения и как да го изберете (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send