Красота и мода

9 най-добри добавки за контрол на загубата на коса

Pin
Send
Share
Send


Съществуват различни видове причини, поради които космите на човек могат да се разредят. Това се дължи на редица фактори. Този ден стресът от работата, както и поддържането на среда без стрес е много проблематично. Това важи не само за онези, които излизат от дома си за редовна работа, но и за тези, които извършват каквато и да е дейност, дори ако това е готвене или редовна домашна работа. За тези, които трябва да работят от дома си, дори те се стресват поради тежестта на работата.

Затова е често срещано нещо, че не много хора получават време, за да се грижат за здравето си и за другите си практики. Човек този ден получава едва 8 до 10 часа сън, преди да трябва да завършат редовния си натиск от работата. Всеки ден има прилив. Също така е доста проблематично да получите подходяща рутина, за да подхранвате или подхранвате тялото.

Това е причината хората да страдат от няколко проблема. Човек може обаче да се консултира с лекари и да приема добавки, които могат да задържат този проблем до известна степен, когато това се прави с други средства за защита. Те обаче трябва да се приемат по лекарско предписание и сумите трябва да са подходящи.

Добавки за коса за загуба на коса:

По-долу са представени първите 9 добавки, които човек може да използва, за да предотврати загубата на коса.

1. Омега 3 мастни киселини:

Това се среща изобилно в някои видове риби като сардини. Те се използват най-вече под формата на масло и могат да се намерят и в орехите. Човек може да вземе необходимото количество чаена лъжичка от това масло, за да предотврати по-нататъшното отслабване на корените.

2. Витамин С:

Това е популярно в различни плодове, както и в някои зеленчуци. Те се срещат в грейпфрути, портокали, лимони и др. Това е много ефективно при различни телесни функции. Това е и подхранващ агент и затова човек може да приема някои капсули от тях заедно с лимони или лимони в подходящо количество за борба с проблемите.

3. Витамин D:

Това е от полза за тези, които страдат от хормоналния дисбаланс и всички свързани с тях причини. Те могат да бъдат закупени от аптеки за много по-малко количество под формата на капсули. Въпреки това, приемането на излишък от тях може да бъде вредно. Лекарят трябва да бъде консултиран преди човек да ги вземе. Препоръчителната доза от това е около 400 IU на ден.

4. Витамин В:

Това е добавка, която се продава на индийския пазар с различни форми като В12, В6 или В комплекс или други. Това е отговорно за инхибиране на растежа и също дава облекчение от стреса. Въпреки това, излишното количество от тях може да бъде вредно, затова трябва да се приеме предписаната доза. Ако човек иска да получи това естествено от храната, тогава този човек трябва да консумира повече листни зеленчуци.

5. Цинк:

Това е регулаторен агент. 10 mg е препоръчителната доза само за 10 дни всеки месец за възрастен човек, който страда от изтъняване на косата. Това е отговорно и за поддържането на хормоните да функционират правилно. Човек може да си купи таблети от тях, но те не трябва да се дават без рецепта. Тялото на различен човек реагира на това в различни модели. Следователно, дозата и това, което е адекватно за дадено лице, трябва да се предпише след провеждане на различни видове тестове, зададени от лекарите. Това може да се получи естествено от зеленчуци, зърна, бобови растения, пиле и др.

Вижте още статия: Най-добър аюрведичен масло за коса

6. Витамин А:

Това е антиоксидант, който предотвратява посивяването на косата и вредните свободни радикали. Това също прави секрецията на себума в контрол, така че човек да получи естествено хранене. Ако човек страда от сърбеж и сухота, това трябва да бъде включено в диетата. Морковите и пъпешите са добър източник за тях. Те също са добри, когато те се приемат под формата на капсули, които понякога не се препоръчват, тъй като диетолозите могат да предложат как човек може да ги получи от естествени листни източници, като включи подходящите зеленчуци в диетата си.

Вижте още статия:Крем против косопад

7. GLA:

Това е известно още като гама-линоленова киселина и е мастна киселина. Това е известно още като омега 6 мастни киселини, които човек може да получи от използването на добри масла в тяхното готвене. Въпреки това, при загряване на маслата може да се намали храната им, така че те могат да се приемат под формата на капсули под правилното и правилно дозиране. Обикновено снабдяването от хранителни източници е адекватно, но това зависи от вида диета, която човек има. Може да се приеме препоръчителна доза от 500 mg масло от иглика. Човек може също да приема черно текущо масло или други растителни масла, които са богати на това в една и съща доза.

8. Фолиева киселина:

Това също е известно като фолат и е водоразтворимо съединение. Това се използва за лечение на различни проблеми. Това трябва да се прави в подходящи дози за борба с падането на косата.

9. Лизин:

Това е много популярна протеинова добавка, която помага за поддържане на обема. Това естествено присъства и в различни храни като месо, яйца и също пиле или черен дроб. Те са за онези хора, които имат проблеми с телесните функции поради липса на протеин. Това е аминокиселинен агент и както хората знаят за това, това е важно за поддържането на емайловите и протеиновите слоеве на тялото. Това е добре и за ноктите и зъбите.

Човешкото тяло трябва да бъде снабдено с адекватно изискване или от храна, която човекът има всеки ден, или от други източници, които могат да бъдат таблетки или други форми на течни разтвори, които могат да се консумират по лекарско предписание. Това прави нишките да запазят външното си покритие, така че да не станат крехки. Освен поддържането на добра диета, това трябва да се прави само ако тялото му липсва. Недостигът на това може да доведе до прорязване на краищата и падане на косата.

Вижте още статия: Китайски билки за косопад

Гледай видеото: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send